ANGHINAREA - plante medicinale

           Denumirea plantei:

Anghinarie (Cynara Scolynmis.L.)

Familia:

Asteracee

Denumiri populare:

anghină, angină

Ecologia și răspandirea:

crește în toate zonele, mai des întâlnită în sudul țării, la poalele padurilor.

Perioada de vegetație:

&icrc;nflorește din luna mai, sfârșitul lunii și până la sfârșitul lunii septembrie.

Perioada și organul de recoltare:

Se recoltează întreaga plantă, mai utilizate sunt frunzele când ating lungimea de aproximativ 30-35 cm. Perioada de recoltare e din luna iunie până în septembrie.

Bolile în care poate fi utilizată:

Are un spectru extrem de vast de acțiune, se utilizează în tratarea unor boli ca nefrite cronice, vărsături, enterite, fermentații intestinale, hemoroizi, angicolite, colestite, constipații, hipertensiune, hipercolesterolemie.


Eficacitatea ei se datorează conținutului bogat de cinarină, oxidanți, polifenoli, flavone, insulină, săruri de potasiu și magneziu. Aceste substanțe au o acțiune de excitare a secreției biliare, ajută la scăderea zaharului în sânge, regenereaza celulele hepatice, e un bun colagog, se utilizează în cazul lipsei poftei de mâncare.
Este indicata in diabet, nefrita acuta si cronica, urticarie, prurit, constipatie, diaree, entente, colite, hemoroizi, hipertensiune, angina pectorala si ateroscleroza.
Se foloseste infuzia: 1 lingurita de frunze de anghinare se oparesc cu 500 ml de apa clocotita, se strecoara si se indulceste cu zahar sau miere. Se bea pe stomacul gol.

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 -  2013  Toate drepturile rezervate.