Amigdalita tratament cu produse naturiste

 Inflamatia amigdalelor si a faringelui provoaca dureri locale accentuate, mai ales la deglutitie. Boala se insoteste de febra, frisoane, dureri de cap, limba incarcata. In unele cazuri, pe suprafata amigdalelor apar puncte de puroi.

Masuri profilactice si de tratament

Se vor evita frigul, umezeala si fumatul. Caldura locala si repausul la pat sunt obligatorii. In jurul gatului se pot aplica comprese calde cu otet, argila sau infuzie de salviei Pe piept se pot pune comprese cu ulei esential de eucalipt si lavanda. Baile progresive la picioare sunt indicate, avand un elect benefic. De asemenea, comprese in jurul gatului cu cartofi copti pusi, de exemplu, intr-o soseta de lana.
Se recomanda gargara cu infuzie de musetel, menta, salvie sau apa sarata; ceaiuri de salvie, nalba-mare sau coada-calului. Se vor bea suficiente lichide.
Angina este o inflamatīc infectioasa a tesutului limfoid al faringelui care se caracterizeaza prin modificari de alterare, exudare si proliferare ale parenchimului amigdalelor palatine.

 Forme clinice - se disting angine primare (catarala, foliculara si lacunara) si secundare (asociate bolilor infectioase: difterie, scarlatina, febra tifoida, sifilis, anginele din hemopatii: agranulocitoza, leucemie, mononucleoza infectioasa ctc.). Dupa evolutie anginele se īmpart īn acute, recidivante (la copii) si cronice.

Sistemul afectat: tesutul limfoid al faringelui.

Incidenta / Prevalenta - este o afectiune frecventa pe care o face pe parcursul vietii majoritatea populatiei.

Predominare de vārsta: mai frecvent sunt afectati copiii.

  Semne si simptome

- Durere si uscaciune faringiana cu otalgie (īn anginele virale).

- Deglutitie dureroasa si dificila (īn anginele bacteriene).

- Cefalee (īn anginele bacteriene).

- Febra pāna al 39° C, uneori īnsotita de frisoane (īn anginele bacteriene).

- Stare generala alterata.

- Rinolalie īnchisa (vorbire dureroasa).

- Orofaringe hiperemiat.

- Marirea de volum a amigdalelor palatine. Hiperemia mucoasei amigdaliene si a stālpilor palatinali (īn angina catarala), infiltrarea si edematierea mucoasei, pe suprafata careia se disting foliculi supurati (īn angina foliculara) sau prezenta unor depuneri pseudomembranoase cu exsudat pe suprafata mediana a amigdalelor initial de culoare galben-pal apoi gri-galbui, depozitii usor detasabile fara sa lase urme (īn angina lacunara).

- Prezenta veziculelor bilaterale: herpes sau herpansime (īn angina cauzata de virusul Coxsackie de grup A).

- Semne de conjunctivita (īn angina cu virusul adenoconjunctival, virus APC).

- Adenopatii submaxilare si cervicale dureroase (īn anginelc bacteriene).

 Va oferim mai jos o schema detaliata de tratament natural pentru AMIGDALITA,

Amigdalita acuta reprezinta o afectiune ce consta in inflamarea si aparitia unor zone purulente pe amigdalele faringiene, cauzata de infectii virale si suprainfectari bacteriene, pentru care personal recomand urmatoarea schema dedicata de tratament:

- Para Protex (1-0-1 la copii dupa 5 ani si 1-1-1 la adulti, administrate in timpul mesei; poseda roluri multiple: antiviral, antibacterian, antifungic, crescand astfel imunitatea locala contra microbilor de orice fel) sau Garlic Caps (in acelasi regim de administrare, stimuleaza imunitatea si regenerarea locala).

- White Willow (1-1-1 la copii dupa 5 ani si 1-2-1 la adulti, dupa masa; are efect antiinflamator reducand durerea faringo-amigdaliana si disconfortul la inghitire).

- Liquid C Plus (luata 1-0-1 lingurite, dupa masa, la copii, respectiv 1-1-1 lingurite, dupa masa, la adulti, are rol antiseptic si de stimulare a sistemului imunitar, sterilizand focarele microbiene existente) sau Kids Green (0-1-1 inainte de masa la adulti, respectiv 0-1-0 inainte de masa la copii; se suge si confera efecte asemantoare siropului Liquid C Plus).

- Liquid Clorophill - 1-0-1 (lingurite) inainte de masa si gargara dupa masa. Are efect de imunizare generala pe termen lung pentru combaterea recidivelor.

- Optional, se poate utiliza dispozitivul energetic de uz personal BioHarmonex, pe programele corespuzatoare de reglare energetica: IMUNITATE, DURERE, MERIDIAN.

Observatie: Se efectueaza o cura completa iar in caz ca reapare, se intervine in mod special asupra imunitatii.

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013 Toate drepturile rezervate.