Despre Apa

 

Date generale despre apa


Este cel mai important element nutritiv pentru organismul uman. Jumătate pānă la patru

cincimi din greutatea trupului nostru este constituită d*n apă. Un om poate supravieţui săptămāni īntregi fără hrană, īnsă numai cateva zile īn lipsa apei. Apa este principalul solvent pentru toţi produşii e digestie, fiind esenţială pentru eliminarea reziduurilor şi toxinelor din corp. Nu există doze stabilite īn mod oficial, dat fiind faptul că pierderihi variază īn funcţie de climă, situaţie specifică şi individ, dar īn general şase pahare de apă zilnic sunt considerate necesare şi suficiente pentru o bună stare de sănătate a organismului. Mamele care alăptează, au nevo? crescute de apă datorită cantităţii eliminate prin lapte. Are rolul de a regla temperatura corpului.


Ce poate face apa pentru dumneavoastră?


Menţine īn activitate toate funcţiile organice. Ajută la succesur regimurilor de slăbire prin scăderea apetitului. Contribuie la prevenireaţ constipaţiei.


Afecţiuni cauzate de carenţa de apă

Deshidratare.


Surse naturale de apa


Apa potabilă, sucuri, fructe şi legume.


Suplimente de apa

Toate lichidele potabile pot satisface necesităţile noastre zilnice de' apă.

Toxicitatea apei


Nu se cunosc efecte toxice, dar ingerarea a doi litri de apă (16-24 de-pahare) īn decurs de o oră poate fi periculoasă pentru un adult. Pentru vei copil ar fi mortală.


Sfatul specialistului despre apa


Celor care ţin regim de slăbire le recomand să bea şase pānă la opl pahare de apă zilnic,

cu o jumătate de oră īnainte de masă. Dacă aveţi o stare febrilă, nu uitaţi că trebuie să beţi cantităţi mari de apă pentru a preveni deshidratarea şi pentru a elimina reziduurile organice. Nu beţi apă de la robinetul de apă caldă; fierbinte, apa dizolvă o cantitate mai mare de plumb de pe conducte decāt apa rece. Iar dimineaţa aveţi grijă sa lăsaţi cāteva minute apa să curgă īnainte de a bea pentru a īndepărtat acumulările de plumb de peste noapte. Dacă locuiţi īntr-o zonă cu apă dură, probabil că ingeraţi odată cu ea mai mult calciu şi magneziu decāt vă īnchipuiţi. ATENŢIE! Dacă locuiţi īntr-o casă veche cu ţevi şi conducte de plumb, īncercaţi să solicitaţi o analiză a apei pe care o beţi.

Apa cu un pH necorespunzător dizolvă plumbul din conducte, determinānd, īn cazul copiilor, posibile otrăviri cu plumb (chiar şi instalaţiile sanitare construite din cupru au īmbinări de plumb care pot afecta calitatea apei de la robinet.) Dacă īn apa dumneavoastră se introduc solvenţi cloruraţi sau pesticide, trebuie să ştiţi că aceştia sunt volatili şi pot fi absorbiţi prin piele.

Drept urmare, un duş de cincisprezece minute riscă să fie la fel de toxic ca şi ingerarea a opt pahare de apă contaminată! Toate sistemele casnice de filtrare a apei au şi anumite inconveniente ce pot fi periculoase pentru sănătatea dumneavoastră. De exemplu: Dacă nu sunt schimbate la intervale regulate, filtrele cu cărbune activ se īncarcă, astupāndu-se cu agenţi contaminanţi vătămători. Sistemele cu osmoză inversă care reţin contaminanţii chimici, dar nu īn totalitate pe cei anorganici, trebuie testate periodic deoarece filtrele se pot īncărca īn timp cu germeni patogeni fără ca debitul de apă să sufere modificări. Distilatoarele, mai eficiente de obicei īn reţinerea contaminanţilor anorganici decāt a celor organici, trebuie curăţate īn mod regulat pentru a īndepărta piatra depusă; altfel, rezultatele pot fi mai rele decāt fără distilator.

 

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013 Toate drepturile rezervate.