Inmultirea pestilor Guppi

Ai Guppi in acvariu si vrei sa-i inmultesti? Inmultirea Guppilor in captivitate se produce destul de usor, si uneori neplanificat, dar daca vrei sa cresti pui

de Guppi este bine sa stii la ce sa te astepti si sa fii pregatit pentru acest eveniment.

Gestatia
Fata de pestii care depun oua, Guppii fac parte din categoria pestilor care expulzeaza pui vii, ce incep sa innoate imediat dupa nastere. Reproducerea lor este relativ usoara. Nu trebuie sa le asiguri conditii speciale Guppilor pentru a se inmulti. Daca ai un mascul si o femela in acvariu in cele din urma femela va ramane gestanta. Perioada de gestatie la Guppi este de obicei de 24 de zile dar poate varia de la 20 la 40 de zile.

Daca te intrebi cand vei sti ca femela este gestanta este de ajuns sa observi aparitia unei pete triunghiulare, de culoare inchisa in apropierea aripioarei anale. Aceasta pata se va mari si va deveni mai intunecata pe masura ce sarcina se dezvolta.

Daca reproducerea Guppilor este usoara, cel mai dificil este sa ai grija de pui imediat dupa nastere. Daca vor ramane in acvariul principal puii vor fi mancati de pestii adulti. De aceea ei trebuie separati si asezati intr-un acvariu mai mic, in care sa fie crescuti pana cand devin destul de mari ca sa-si poarte singuri de grija. Este o idee buna sa achizitonezi iarba pentru acvariu, in care puii sa se poata ascunde daca nasterea s-a petrecut pe neasteptate si nu ai avut timp sa muti femela gestanta in acvariul mai mic amenajat pentru pui. Puii nou nascuti se vor duce instinctiv spre fundul acvariului unde se vor ascunde in iarba si vor fi astfel protejati de ceilalti pesti din acvariu.

Cea mai buna solutie este totusi sa muti femela gestanta cu cateva zile inainte de a naste intr-un acvariu special amenajat, de unde sa o scoti apoi imediat ce a nascut.

Hranirea puilor
Puii nou nascuti au nevoie de foarte putina mancare, si foarte faramitata. Foloseste mancarea pe care o dai de obicei pestilor, dar faramiteaz-o foarte bine intre degete sau piseaz-o pana devine o pulbere
fina. Puii trebuiesc hraniti cu 3 mese pe zi, iar cantitatea de hrana trebuie sa fie destul de mica.

Curatarea acvariului-cresa
Oricat de putina mancare le vei da ei tot nu o vor manca pe toata, deci mancarea se va depune pe fundul acvariului. Pentru a evita crearea unui mediu nesanatos in acvariu este bine sa schimbi din cand in cand apa, nu total, ci doar in proportie de 25%. Pentru schimbarea apei foloseste un furtun cu care sa evacuezi apa si deseurile de pe fundul acvariului, dar fii foarte atent sa nu aspiri si un puiut de peste o data cu aceste deseuri. Aceste schimbari de apa trebuiesc facute saptamanal.

Mutarea puilor in acvariul principal
Dupa 8 saptamani puii sunt de obicei destul de mari pentru a putea fi mutati in acvariul mare. Trebuie totusi sa ii verifici pe fiecare in parte, pentru ca nu toti cresc in acelasi ritm. Daca ai dubii sau stii ca in acvariul principal ai pesti mai agresivi sau mai mari mai intarzie mutarea puilor cu cateva saptamani.


Ai in vedere sa tratezi problema responsabil daca se intampla sa gasesti pui de pestisor innotand in acvariul tau si nu poti sa-ti permiti mai multi pesti decat ai deja. Nu alege sa ucizi puii nou nascuti. Sunt viata, si trebuie sa-i respecti. Daca nu doresti sa-i cresti poti sa ii vinzi unui pet-shop din apropiere sau sa incerci sa dezvolti in sufletul prietenilor tai pasiunea pentru acvaristica. Oricum ar fi esti responsabil pentru noile vieti nascute in acvariul tau si trebuie sa faci tot posibilul pentru a le asigura o viata frumoasa.

 

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 

[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013  Toate drepturile rezervate.