Aloe Vera - plante medicinale

Aloe Vera este o sursă de sănătate încă din vremea Vechiului Testament. Aloe vera este originară din Africa de Nord dar astăzi ea poate fi găsită în toate colţurile lumii. Ea se dezvoltă cel mai bine în zone aride la fel ca şi cactuşii dar spre deosebire de aceştia ea are proprietăţi de vindecare. Există mai mult de 100 de specii de aloe dar numai Aloe vera este cea care a trezit un mare interes ştiinţific.

Când aloe vera este pusă pe mai multe tipuri de plăgi, cum ar fi escarele, ea vindecă repede rana mai ales datorită conţinutului său într-o anumită polizaharidă. Multe plante conţin acest polizaharid dar cel descoperit în Aloe vera acţionează diferit. Se pare că aduce factori de creştere în plagă unde au fost distruşi şi se pare că grăbeşte procesul de vindecare. Cum face acest lucru încă nu se ştie dar cercetători ai Universităţii din Texas studiază această problemă. Aloe vera (Aloe înseamnă în limba arabă substanţă amară, vera în limba latină- adevăr) este o plantă cu frunze tari, conţinând o coajă verde şi pulpă transparentă. Pupla este partea plantei care are proprietăţi curative. Ea curge din plantă ca un lichid incolor dar cănd atinge pielea umană se transformă în gel. Gelul din interiorul frunzei este componenta cea mai activa si mai eficienta din punct de vedere medical a plantei, dar, în ciuda efectelor sale atât de spectaculoase, acest dar al naturii nu putea fi folosit decât de catre cei care aveau acces la aloe în stare proaspată, pentru că nu se cunoştea un procedeu eficient de conservare pentru o perioadă mare de timp.
În urma a numeroase cercetări în mari institute ale lumii s-a constatat ca stoparea procesului oxidarii (şi în consecinţă păstrarea tuturor principiilor active din planta) se poate face prin adaugarea unor antioxidanti naturali, cum ar fi vitaminele naturale A, C si E. Gelul este astfel stabilizat si rezistă o perioadă lungă de timp după recoltarea frunzei, păstrându-şi intacte toate calităţile terapeutice.
Întelegându-se importanţa terapeutică a gelului de aloe, oamenii de ştiinţă din secolul nostru au urmărit în ultimele decenii realizarea stabilizării gelului de Aloe Vera, astfel ca el sa poată fi folosit pe scară largă de cât mai mulţi oameni.
Cercetările în vederea obţinerii metodei de stabilizare a gelului au fost încununate de succes la sfârşitul anilor 1940 - începutul anilor 1950 si, în consecinta, acesta a devenit din acel moment un bun de larg consum.
Pâna în 1968 au fost brevetate mai multe metode de stabilizare. Firma Aloe Vera of America a realizat două brevete privind stabilizarea gelului de aloe numai prin metode strict naturale, fara aditivi sau conservanti chimici de sinteză. Această firma a fost încorporata de Forever Living Products, care a mai brevetat ulterior alte două metode de stabilizare. Aceste metode stau la baza obţinerii unui gel purificat şi stabilizat 100%, cu termen de garanţie care a crescut de la 2 ore la patru ani!
Cel mai bun efect al acestei plante îl resimt persoanele vârstnice care sunt susceptibile la escare, ulcere diabetice şi ulcere vasculare. Vârstnicii au răni care se vindecă mai greu.
Nu există părţi ale plantei Aloe vera care să nu fie folosite. Coaja este folosită ca şi laxativ în timp ce pulpa a fost pusă pe arsuri sau pe alte răni de mii de ani. În ultimii ani, înafară de efect curativ, Aloe vera a fost utilizată în o serie de produse cosmetice având mai ales efect emolient.

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013   Toate drepturile rezervate.