Amenoreea (Absenta ciclului)

Amenoreea la orice tanara de 16 ani careia nu i-a venit inca ciclul sufera de amenoree primara, pentru care trebuie sa consulte doctorul.

Se poate vorbi de amenoree secundara la femeie si atunci cand ciclul sau menstrual, pana nu de mult regulat, inceteaza timp de mai bine de trei luni, fara sa fie vorba de sarcina, alaptare, renuntare relativ recenta la pilule anticonceptionale, nu a avut vreo problema grava de natura afectiva si nici nu a schimbat de curand mediul de viata.
Ciclul menstrual anormal reprezinta orice sangerare uterina care difera de sangerarea obisnuita, clinica, din timpul unei menstruatii.Amenoreea. Lipsa menstruatiei sau amenoreea, se poate produce atat in cursul pubertatii cat si mai tarziu de-a lungul vietii sexuale active.
Amenoreea primara se refera la lipsa menstruatiei dupa varsta de 16 ani, in conditiile in care nu a existat inca nici un ciclu menstrual.
Amenoree secundara reprezinta lipsa menstruatiei in conditiile in care ciclurile menstruale s-au instalat deja. Desigur, in cazul amenoreei secundare primul lucru la care trebuie sa ne gandim este sarcina, desi exista multe alte motive pentru care pot exista intarzieri sau tulburari ale ciclului menstrual.
Simptomul acesta trebuie perceput nu ca o boala ci ca o tulburare si rar reprezinta manifestarea vreunei afectiunii. Oricum, necunoscand cauza intarzierii ciclului aceasta poate fi un motiv de preocupare si ingrijorare de multe ori nejustificata. Cu ajutorul unor minime investigatii si cateva intrebari din partea medicului examinator necesare pentru orientarea acestuia, se va putea depista cauza amenoreei si vor fi luate masurile adecvate.
 
            Semne si simptome
 
          Ceea ce indica ca  s-a instalat amenoreea este lipsa ciclului menstrual. Exista o diferenta in ceea ce priveste amenoreea secundara si primara.
          Vorbim de amenoree primara atunci cand pana la varsta de 16 ani nu a existat nici un ciclu menstrual. Atunci cand nu exista cicluri menstruale timp de trei pana la sase luni, sau chiar mai mult, dupa ce au existat cicluri normale, vorbim de amenoree secundara.
In functie de cauza care sta la baza amenoreei vor putea fi observate si alte semne asociate, cum ar fi: lactatia, cefalee, tulburari emotionale, caderea parului sau pilozitate faciala excesiva.
Menopausal Formula  
Vital Woman             

 


 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 -  2013  Toate drepturile rezervate.