Amigdalita tratament cu produse Calivita

Amigdalita acuta- Inflamatia amigdalelor si a faringelui provoaca dureri locale accentuate, mai ales la deglutitie. Boala se insoteste de febra, frisoane, dureri

de cap, limba incarcata. In unele cazuri, pe suprafata amigdalelor apar puncte de puroi.

Masuri profilactice si de tratament a Amigdalita acuta

Se vor evita frigul, umezeala si fumatul. Caldura locala si repausul la pat sunt obligatorii. In jurul gatului se pot aplica comprese calde cu otet, argila sau infuzie de salviei Pe piept se pot pune comprese cu ulei esential de eucalipt si lavanda. Baile progresive la picioare sunt indicate, avand un elect benefic. De asemenea, comprese in jurul gatului cu cartofi copti pusi, de exemplu, intr-o soseta de lana.
Se recomanda gargara cu infuzie de musetel, menta, salvie sau apa sarata; ceaiuri de salvie, nalba-mare sau coada-calului. Se vor bea suficiente lichide.

Amigdalita este o infectie sau inflamatie a amigdalelor palatine. Amigdalele sunt mase de tesut limfatic situate de o parte si de alta a gatului, deasupra si in spatele limbii, facand parte din sistemul imun al organismului.

Principalele cauze de amigdalite sunt cele  virale si bacteriene. Bacteria cel mai des implicata  in producerea amigdalitelor este streptococul beta-hemolitic grup A (SBHGA), care produce de asemenea si angina streptococica.
Alte cauze de amigdalite, rar intalnite la persoanele cu un sistem imunitar sanatos, pot fi cele parazitare si fungice.
Cu toate ca nu exista o dovada clara care sa indice o implicare a fumului de tigara in producerea amigdalitelor, s-a constatat o incidenta crescuta a amigdalectomiilor, procedeu chirurgical de indepartare a amigdalelor palatine, la copiii expusi fumului de tigara.

Amigdalele sunt mase de tesut limfatic localizate in partea din spate a cavitatii bucale. Ele produc ahnticorpi destinate sa ajute corpul sa combata infectiile

respiratorii. Cand aceste tesuturi se infecteaza la randul lor, afectinea poarta denumirea de amigdalita.

Simptome:

- Dureri intense in gat, cu amigdale rosii, marite ca volum. Pe amigdale poate exista o secretie sau pot aparea pete albe.
- Ganglionii limfatici submandibulari, mariti ca volum si durerosi.
- Febra usoara si cefalee.

Amigdalita afecteaza cel mai frecvent copiii intre 3 si 7 ani, varsta la care este posibil ca amigdalele sa joace rolul cel mai activ in combaterea infectiilor. Deobicei amigdlita nu este grava cu exceptia cazurilor cand se dezvolta abcesul amigdalian. In astfel de cazuri edemul care apare poate fi suficient de sever pentru a bloca respiratia copilului. Alte complicatii pot fi infectiile articulare secundare (otita medie) si problemele glandelor adenoide.

Cauzele amigdalitelor:

- infectia cu streptococ, aceeasi bacterie care provoaca si faringita streptococica;
- virusurile guturaiului sau ale gripei (uneori).

Pentru a controla amigdalele copilului, puneti-i pe limba coada unei linguri si rugati-l sa spuna "aaa" in timp ce indreptati o lumina spre partea din spatele cavitatii bucale. Daca amigdalele au o culoare rosu-viu, atunci ele sunt inflamate.

Va oferim mai jos o schema detaliata de tratament natural pentru AMIGDALITA,

Amigdalita acuta reprezinta o afectiune ce consta in inflamarea si aparitia unor zone purulente pe amigdalele faringiene, cauzata de infectii virale si suprainfectari bacteriene, pentru care personal recomand urmatoarea schema dedicata de tratament:

- Para Protex (1-0-1 la copii dupa 5 ani si 1-1-1 la adulti, administrate in timpul mesei; poseda roluri multiple: antiviral, antibacterian, antifungic, crescand astfel imunitatea locala contra microbilor de orice fel) sau Garlic Caps (in acelasi regim de administrare, stimuleaza imunitatea si regenerarea locala).

- White Willow (1-1-1 la copii dupa 5 ani si 1-2-1 la adulti, dupa masa; are efect antiinflamator reducand durerea faringo-amigdaliana si disconfortul la inghitire).

- Liquid C Plus (luata 1-0-1 lingurite, dupa masa, la copii, respectiv 1-1-1 lingurite, dupa masa, la adulti, are rol antiseptic si de stimulare a sistemului imunitar, sterilizand focarele microbiene existente) sau Kids Green (0-1-1 inainte de masa la adulti, respectiv 0-1-0 inainte de masa la copii; se suge si confera efecte asemantoare siropului Liquid C Plus).

- Liquid Clorophill - 1-0-1 (lingurite) inainte de masa si gargara dupa masa. Are efect de imunizare generala pe termen lung pentru combaterea recidivelor.

- Optional, se poate utiliza dispozitivul energetic de uz personal BioHarmonex, pe programele corespuzatoare de reglare energetica: IMUNITATE, DURERE, MERIDIAN.

Observatie: Se efectueaza o cura completa iar in caz ca reapare, se intervine in mod special asupra imunitatii.

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013 Toate drepturile rezervate.