Anasonul - plante medicinale


   Anasonul aceasta, care in unele parti ale tarii se mai numeste si bădean, este originara din regiunea mediteraneeana. La noi se gaseste numai cultivata. De la anason se folosesc fructele - fructus anisii vulgaris - ce contin ulei volatil, care are actiune stimulativa asupra apetitului.

Uleiul volatil din fructele de anason exercita secretiile pancreatice si intestinale, ajutand astfel digestia. Ceaiul de anason se recomanda ca expectorant in bronsite, mareste cantitatea de lapte la femeile care alapteaza (glactogog), calmeaza colicile intestinale si stomacale la sugari si copii, face sa creasca diureza, ajuta la eliminarea gazelor din stomac (carminativ). Infuzia preparata din 10 g fructe la 100 g apa ajuta la eliminarea viermilor intestinali. Pentru sugari, anasonul se foloseste oparind 5-6 fructe la o canita de ceai. Pentru adulti, ceaiul se poate prepara dintr-o jumatate ligurita de fructe la un sfert de litru de apa. Ceaiul se bea caldut, de preferinta inainte de masa. Fructele de anason intra in compozitia ceaiului gastric.

Este originar din regiunile mediteraneene. La noi se gaseste numai cultivata. Planta este cunoscuta si sub denu­mirea de badean. Fructele de anason se pot confunda cu cele de cucuta, care sunt foarte toxice. Fructele de anason au gust si miros placut.
De la anason se folosesc fructele - Fructus Anisi vulgaris - ce contin ulei volatil, care are actiune stimulativa asupra apetitului.

Stimuleaza functiile pancreatice: antiseptic, digestiv. Ceaiul de anason se recomanda ca expectorant in bronsite, stimuleaza lactatia la femeile care alapteaza, calmeaza colicile intestinale la sugari si la copii, ajuta la elim­inarea gazelor din sto-mac. Anorexie: ajuta digestia si con­tribuie la cresterea apetitului. Are o actiune stimulativa si excita secretiile pancreatice si intestinale. In bronsita, ca expectorant. Antihelmintic: ajuta la eliminarea viermilor intestinali.: 10 grame fructe la 100 mi de apa.
Pentru adulti, infuzie dintr-o lingurita de fructe la 300 ml de apa clocotita: dupa 20 de minute se strecoara; se bea fractionat in trei reprize inaintea meselor principale.
Infuzia preparata din 20 g fructe si 200 ml apa ajuta la eliminarea viermilor intestinali.Ceaiul se bea caldut, de prefer­inta inainte de masa.

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2011  Toate drepturile rezervate.