Angelica archangelica L.(Fam.Umbellifarae) - plante medicinale

Planta mai este cunoscuta si sub numele de anghelica si bucinis.

Produsul de planta folosit. In scopuri medicinale se folosesc rizomii cu radacinile.

Actiune si putere de vindecare la centrii energetici si canalele de energie:

Radacina (rizomii) prezinta un efect foarte puternic de vindecare la chakra nabhi(s,c,d) si la canalul de energie central. Pentru tratament, radacina (rizomii) se va utiliza sub forma de ceai decoct sau infuzie in cantitate de o lingurita si jumatate la 500 ml.de apa. Ceaiul se bea in mai multe reprize inainte de a servi mesele principale.

Zone de crestere. Creste in special in zona muntoasa.

Imbunatateste sanatatea digestiva

Angelica este buna pentru stimularea activităţii stomacale şi este un bun remediu pentru anorexie şi lipsa poftei de mancare. Aceasta ameliorează crampele stomacale, balonarea si gazele intestinale. Angelica are un gust amar. Cel mai bine este sa o consumati sub formă de tinctură.

Pentru tratarea problemelor respiratorii

Angelica este benefica pe perioada recuperarii dupa o infecţie īn piept. De asemenea, ajută la ameliorarea unor afectiuni precum tusea, congestia īn piept, bronşita si astmul.

Alte utilizări

Imbunatateste circulatia si fluxul de sange in organism, prin acţiunea sa stimulatoare. Această acţiune ajută la tratarea unor probleme cum ar fi fibromialgia, degeraturile şi mainile si picioarele reci.

Este eficienta in reglarea ciclului menstrual.
De asemenea, aceasta planta este folosita pentru tratarea acneei şi a ciupercii piciorului.

Informatii de reţinut!

Doza zilnică recomandata este de 2-4 grame. Doza maximă recomandata pe săptămānă este de 30g.
Angelica este adesea folosita in combinatie cu musetelul.
Femeile insarcinate sau cele care alăptează trebuie să evite folosirea acestei plante.
Ar trebui să se evite, de asemenea, administrarea acestei plante īn timpul sāngerării menstruale abundente.
Unele studii spun ca utilizarea acestei plante poate determina aparitia cancerului. Din acest motiv, ar trebui ds fiti precaut vis-a-vis de administrarea angelicai.
Evitaţi expunerea la soare īn timp ce utilizaţi Angelica. Dacă observati ca aveti orice fel de alergii ale pielii, solicitaţi imediat sfatul medicului.

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013 Toate drepturile rezervate.