Anin negru  ( Alnus glutinosa ) - plante medicinale

Proprietati terapeutice anin negru:

se folosesc scoarţa, mugurii, frunzele, 

- tonic amar,   antiseptic,   dezinfectant,   sudorific,   astringent,   antidiareic,   cicatrizant,   hemostatic, etc.

Afectiuni care se trateaza cu anin negru:

boli tratate cu anin negru: afecţiuni gastrice cu hemoragii chiar, afecţiuni dermatologice, diaree, dureri stomacale, enterite, febră, hemoragii uşoare,

leucoree, oprirea secreţiei de lapte, reumatism, transpiraţii abundente, stomatite, ulceraţii.

Mod de preparare anin negru – ceai de anin negru:

­

- la 250 ml apă se vor pune 1 linguriţă de frunze mărunţite de anin negru, coajă sau muguri de anin negru zdrobiţi. Acest amestec se fierbe  5 minute si se strecoară. Se pot consuma 2­-3 căni pe zi. Cand este folosit extern se va dubla cantitatea de plantă.

­- tinctură din muguri de anin negru. Modalitate de tratament: 10 picături ­ o linguriţă de 3 ori pe zi.

Anin negru in traditia populara

Aninul negru are un lemn uşor moale, puţin durabil preţuit pentru furnire şi construcţii sub apă. Scoarţa se folosea in trecut peste tot pentru colorare în negru.

Frunzele crude de anin negru se puneau dar se pun si acum  pe tăieturi, iar cu cele pălite în foc se oblojeau rănile.

Scoarţa de anin negru se punea pisată cu făină pe bube rele. Se mai făceau băi contra transpiraţiei picioarelor şi a reumatismului.

În unele părţi se puneau în pat ca să doarmă bolnavul de reumatism pe ele, se schimbau mereu, timp de câteva săptămâni. Se mai întrebuinţa coaja contra durerilor de măsele. Ceaiul din muguri se lua contra durerilor de stomac, iar decoctul ameţilor contra diareei. Se foloseşte extrem de rar şi doar în

sate tot pentru afecţiunile folosite

Spuneţi adio transpiraţiei în exces

De la aninul negru se folosesc frunzele, mugurii şi scoarţa. Este cunoscut ca astringent, hemostatic, sudorific, febrifug, diuretic, antiinflamator şi cicatrizant. Scoarţa proaspătă de anin negru, dacă este mestecată, cauzează vomă. Deci nu o utilizaţi ca şi antiemetic! Acest vomitiv natural vă poate ajuta însă să scoateţi din organism substanţele toxice sau alcoolul pe care l-aţi ingerat în cantităţi prea mari. Scoarţa uscată şi măcinată, precum şi frunzele pot fi un bun tonic pentru organismul uman. Soluţia din oţet în care aţi fiert partea interioară a scoarţei este bună împotriva scabiei, a psoriazisului sau a inflamaţiilor pielii. Trebuie doar să vă ungeţi cu ea. Aceeaşi soluţie o puteţi folosi pentru a scăpa de transpiraţia în exces a picioarelor. 

Întăreşte gingiile

Ca să scapaţi de diaree sau de febră beţi un decoct de scoarţă de anin negru. La o lingură cu pulbere de scoarţă se pune o cană cu apă. Se fierbe, apoi se lasă la răcit cinci minute şi se strecoară. Se bea în două reprize, la intervale mici de timp. Tot cu decoct vă puteţi spăla picioarele sau zonele în care transpiraţi excesiv, ca să scăpaţi de această neplăcere. Infuzia din două linguri cu frunze uscate la o cană cu apă, fierte împreună timp de cinci minute, poate fi folosită ca apă de gură. Întăreşte gingiile, închide rănile din gură şi are efect calmant în cazul durerilor de dinţi. Aceeaşi infuzie o puteţi folosi şi pentru spălături vaginale, ca să scăpaţi de leucoree. Un ceai din muguri de anin negru vă ajută să calmaţi durerile de stomac.

 Trucuri pentru recoltare
Frunzele se culeg înainte ca fructele să ajungă la maturitate. Lăsaţi-le la uscat în strat subţire într-o cameră mai întunecoasă, dar bine aerisită. Mugurii se recoltează primăvara şi se usucă la fel ca şi frunzele. Scoarţa trebuie să o luaţi de pe ramuri care să nu fie mai bătrâne de cinci ani. Se usucă tot la umbră, în camere bine aerisite. Depozitarea frunzelor, mugurilor şi a scoarţei uscate se va face în pungi de hârtie.
 

 
[[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013 Toate drepturile rezervate.