Vasectomia

Sterilizarea chirurgicala masculina(Vasectomia), reprezinta intreruperea capacitatii reproductive masculine cu

optinerea unei sterilitati definitive. Chirurgical, sunt sectionate sau ocluzionate canalele deferente bilateral, astfel incit lichidul spermatic nu mai ajunge in ejaculat.

Avantajele metodei sunt legate de gradul mare de eficienta contraceptive. Procedura chirurgicala este simpla, se efectueaza rapid si nu necesita spitalizare.

 Dezavantajele sunt legate de riscurile operatorii precum si de faptul ca este o metoda ireversibila.

 Indicatiile metodei: se adreseaza cuplurilor care au decis ca si-au completat dimensiunile familiei si care nu pot sau nu doresc sa foloseasca o metoda de contraceptie temporara, precum si cuplurilor care au risc major de transmitere a unor boli genetice la descendenti.

 Contraindicatiile: infectii locale sau infectii acute sistemice pina la vindecare, varicocelul(risc hemoragic crescut), hodrocelul voluminous, tesuturi cicatriceale la nivelul scrotului (cu aderente), hernia inghinala, formatiune palpabila intrascrotal (pina la diagnosticare), diabet, boli coronariene recente, anemie severa sau tulburari de coagulare(pina la rezolvarea si stabilizarea lor).

 Metoda sterilizarii voluntare chirurgicale va fi folosita doar de catre cuplurile bine selectionate de catre medic, si

numai dupa ce s-a obtinut consimtamintul informat. Barbatii care opteaza pentru aceasta metoda trebuie sa stie foarte clar ca este ireversibila (nu se vor putea razgindi) si sa inteleaga ca, vasectomia nu-I va influenta in nici un fel comportamentul. In mintea multor barbati vasectomia este sinonima cu castrarea si termenul de sterilizare capata un sens mult mai larg decit este in realitate. De aceea, cuplul va fi informat ca hormonii cu rol in reglarea comportamentului nu sunt afectati in nici un fel prin operatie.

 Procedeele operatorii sunt 3 la numar: procedeul clasic(incizia se face cu ajutorul bisturiului), procedeul fara bisturiu si vasectomia terminala deschisa.

 Evolutia post-operatorie este de regula buna, pacientul operat cu anestezie locala putind parasi clinica dupa aprox 30 min. Efortul fizic va fi evitat urmatoarele 48ore iar locul inciziei va fi pastrat curat si uscat.

 Spermatozoizii dispar din ejaculat dupa aproximativ 20 de ejaculari, asadar, in acest interval se recomanda folosirea prezervativului ca metoda complementara de contraceptie.

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013  Toate drepturile rezervate.