Terapie naturista folosind apa marii

Acum 2,000 de ani, cel mai mare filozof al antichitatii, Platon, îngrijit într-un anumit moment al vietii sale de medici-magi egipteni, declara sententios: "

marea spala toate relele omului". 

Apa marii

Apa de mare este o apa minerala care contine clor, sodiu, magneziu si sulf – o combinatie benefica pentru organismul uman. Pe langa acestea, mai contine oligoelemente (zinc, titan, cobalt, iod, crom), care trec prin piele si de acolo in organism, actionand asupra unor tesuturi. Nu trebuie sa ignori nici importanta algelor marine.

Continutul de minerale al apei de mare nu este acelasi in toate marile si oceanele, cel mai scazut fiind in Oceanul Arctic (3,5 g/litru), iar cel mai crescut, in Marea Moarta (300 g/litru). Marea Neagra are o mineralizare de 17,6 g/litru.

Apa de mare are efecte antiinflamatorii si intensifica metabolismul glucidelor, proteinelor, lipidelor, calciului, fosforului.

Apa de mare poate fi bauta ca o apa minerala obisnuita, dupa ce a fost diluata cu apa dulce, pana la obtinerea unei concentratii maxime de 2g saruri/litru. Pentru aceasta,se aduna apa cat mai departe de tarm, de la o adancime de cel putin 20 de metri. Se poate folosi pentru gargara (gingivite, stomatite) sau la comprese pentru rani.

Tratamentul cu apa de mare este practicat in toata lumea – vara, pe litoralul oceanelor si marilor calde, iar in sezonul rece, in servicii specializate, sub forma de bai calde, dusuri si aerosoli.

Pe litoralul Marii Negre talasoterapia se poate face din luna mai pana la sfarsitul lui septembrie, cand temperatura apei este in medie de 15-25ºC, iar cea a aerului de 15-20ºC.

 Baile in mare

Intrarea in apa se face progresiv, dupa o baie de soare de cel putin zece minute. In acest fel, veti evita probleme grave, cum ar fi socul termic sau stopul cardiac. Apoi, in apa, nu se sta, ci se inoata, se fac miscari continue sau se fac exercitiile de recuperare indicate de medic.

Tot in apa, se poate executa automasaj pe intregul corp. Cand marea este mai agitata, actiunea mecanica a valurilor e un masaj binefacator pentru piele si tesuturile subcutanate.

In prima zi, durata unei bai nu va depasi cinci minute, timpul fiind marit zilnic cu alte cinci minute. Copiii mici vor sta mult mai putin; la sfarsitul curei, o baie trebuie sa dureze maximum 15 minute, iar pentru copiii mari, pana la 20 de minute.

 Exercitii

1. Plimbari in pas vioi prin apa care depaseste foarte putin nivelul gleznelor.

Efecte: glezne tonifiate, stimularea punctelor de presopunctura de pe talpa, ameliorarea platfusului

2. Pasi contra valurilor, pana ajunge apa la nivelul genunchilor.

Efecte: gambe tonifiate, celulita din zona genunchilor dispare elegant

3. Inaintati in apa si lasati valurile sa se sparga pe coapse, invartiti-va pe toate partile, apoi mergeti
timp de 10 minute prin apa la nivelul soldurilor.

Efecte: cu acest exercitiu ati tonifiat picioarele de jos pana sus, si, bineinteles, celulita e doar o amintire

 

 

[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013   Toate drepturile rezervate