Arahidele - plante medicinale

Arahidele - actiune antisclerogena si antihemolitica si sunt indicate in astenii si surmenaj. Arahidele- de remarcat ca, atunci cand se consuma prajite, sunt toxice pentru ficat, prin cresterea cantitatii de acroleina.
De asemenea, consumate prajite scad excitabilitatea .

Arahidele fac parte din familia leguminoaselor, fiind înrudite cu mazărea. Ele sunt originare din America de Sud si sunt cunoscute de mai bine de 3500 de ani.

Arahidele fac parte din clasa celor mai complexe alimente, fiind o hrană vegetală bogată în fibre, vitamine, minerale si proteine necesare în orice alimentatie sănătoasă. Sunt recomandate de către nutritionisti în alimentatia tuturor categoriilor de vîrstă:

- copiilor, datorită aportului de vitamine si minerale necesare pentru o crestere si dezvoltare sănătoasă

- adultilor, în mentinerea unui metabolism sănătos, în prevenirea afectiunilor cardiace, în echilibrarea apetitului

- femeilor însărcinate, datorită continutului de acid folic care ajută la diminuarea riscului în timpul sarcinii si la nastere .

- Datorită bogatului continut nutritiv, arahidele sunt considerate un aliment cu efecte excelente în dietele de slăbire. Arahidele oferă 6 vitamine esentiale din cele 13 necesare organismului:

- vitamina E – un antioxidant vital care contribuie la protejarea celulelor si tesuturilor, la cresterea imunitătii

- vitamina B1 – esentială în functionarea normală a sistemului nervos, apetitului si digestiei

- viatmina B2 – eliberează energia din hrana consumată, mentine sănătatea pielii si a ochilor

- vitamina B3 – mentine sănătatea pielii, a sistemului nervos si a digestiei

- vitamina B6 – ajută la prelucrarea proteinelor în organism, precum si la producerea hemoglobinei, folosită la transportarea oxigenului în corp

- acid folic – este important în dezvoltarea noilor celule în organism, în special în perioada de crestere si în timpul sarcinii

Arahidele contin un procent incredibil de 26% proteine, mai mult decît lactatele, ouăle sau pestele.

Arahidele sunt recomandate celor care doresc să reducă consumul de carne rosie. Grăsimile nesaturate din arahide ajută la scăderea nivelului colesterolului dăunător organismului. Cea mai mare parte a grăsimilor din arahide ( aproximativ 90% ) sunt sunt considerate grăsimi „bune”, spre deosebire de celelalte, care se depun pe artere si care se găsesc, majoritar, în produsele de origine animală, precum carnea si untul.

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013    Toate drepturile rezervate.