Boala Hodgkin tratament adjuvant cu produse naturiste Calivita

 

Hodgkin (boala) – Descrisa prima oara de Thomas Hodgkin, in 1832, de unde si denumirea sa, continua sa fie in atentia cercetatorilor din domeniu

pana in prezent. Este denumita si limfogranulomatoza maligna, este o boala de sange cu sediul mai ales in tesutul ganglionar.

Tipuri de boala Hodgkin descrise din punct de vedere histologic:

  • Boala Hodgkin cu predominanta limfocitara, in care predomina celulele limfoide dispuse in noduli sau masa difuza, cu rare celule Sternberg-Reed si celule Hodgkin si are prognostic mai favorabil.

  • Boala Hodgkin cu scleroza nodulara, alcatuita din tesut de scleroza care imparte tesutul tumoral in noduli, celulele Sternberg-Reed pot fi rare sau numeroase. Caracteristic acestei forme este prezenta de celule Hodgkin vacuolate. Aceasta forma are prognostic mai favorabil.

  • Boala Hodgkin cu celularitate mixta, in care este prezent aspectul caracteristic al bolii, cu polimorfism celular (histiocite, neutrofile, eozinofile, plasmocite) si celule Sternberg-Reed relativ numeroase. Aceasta forma are prognostic mai putin favorabil.

  • Boala Hodgkin cu depletie limfocitara, in care, structura normala ganglionara este inlocuita complet cu celule Hodgkin si celule Sternber-Reed. In special aceasta forma are prognostic putin favorabil.

Localizarile bolii Hodgkin
Tesutul ganglionar - Boala Hodgkin debuteaza de obicei cu cresterea progresiva a unui singur ganglion (adenopatie), iar cu timpul sunt prinsi si ganglioni din alte regiuni ale corpului (mai ales ganglionii cervicali, ganglionii axilari, ganglionii inghinali). Ganglionii limfatici au tendinta la confluare in conglomerate ganglionare tumorale mari, uneori impresionante, masa tumorala ganglionara neaderand la planurile superficiale sau profunde. Localizarea cea mai frecventa este la nivelul ganglionilor limfatici periferici din jumatatea superioara a organismului, ganglionii cervicali fiind cei mai des interesati (aspect de „gat preconsular” in care masele ganglionare fac aproape imposibila flectarea gatului), fiind urmati de ganglionii axilari si ganglionii inghinali. Consistenta ganglionilor poate fi moale si friabila sau dura si scleroasa. Odata declansata boala, daca nu se intervine terapeutic, are o evolutie progresiva. De la ganglionul afectat initial, ea se extinde la alti ganglioni limfatici periferici sau interni, precum si la viscere.

Splina, cand este interesata in procesul patologic, are un aspect caracteristic: pe un fond rosu-inchis, propriu acestui organ, se observa numerosi noduli

alb-cenusii, bine delimitati, care confera splinei aspect de „salam taranesc”.

Ficatul poate prezenta si el noduli infiltrativi albiciosi, afectarea hepatica fiind una din cele mai grave determinari ale bolii Hodgkin. De obicei ireversibila, raspunde greu la tratament si scurteaza mult evolutia afectiunii. Se manifesta prin hepatomegalie, uneori dureroasa, cu sau fara icter.

In plamani pot sa apara infiltratii unice sau multiple. Sistemul osos este afectat relativ frecvent, diseminarile osoase pot imbraca aspecte distructive sau de condensare. Leziunile litice ale corpilor vertebrali pot duce la tasari, cu fenomene de compresiune a maduvei osoase. Localizarile osoase au ca zone predilecte oasele late (bazin, vertebre, stern, coaste). Boala mai poate afecta aparatul digestiv, sistemul nervos central, rinichii, maduva hematopoietica etc.

Simptome generale prezente in boala Hodgkin
Odata cu evolutia bolii apar si semne de alterare a starii generale. Febra este un simptom frecvent si de mare importanta diagnostica. Poate avea aspect de febra ondulanta, de tip recurent, continuu, dar si stari subfebrile. Scaderea in greutate are importanta in evolutie si prognostic, iar din cauza tratamentelor cu citostatice, bolnavul isi pierde pofta de mancare si are tulburari digestive importante. In evolutia limfogranulomatozei maligne pot aparea modificari tegumentare: paloare, transpiratii, prurit si infiltratii locale. Paloarea este expresia anemiei care poate imbraca trei aspecte si anume: hipocroma, microcitara (datorita proastei utilizari a fierului), macrocitara (datorita perturbarii metabolismului acidului folic) si hemolitica autoimuna.

Transpiratiile sunt fie generalizate, fie localizate (predominand in jumatatea superioara a corpului), sunt profuze si se produc mai ales noaptea. Pruritul este intalnit la aproximativ un sfert dintre bolnavii cu Hodgkin (boala), mancarimi ce se exacerbeaza noaptea, nu cedeaza la nici o medicatie, induce leziuni de grataj, tulburari de somn si tulburari nevrotice. Infiltratele cutanate sunt difuze sau localizate, constituind de regula extinderea procesului patologic de la ganglionii subiacenti. Hipertrofiile mari ganglionare pot da sindroame de compresiune: mediastinala, icter mecanic, edeme limfatice, ocluzie intestinala. Sindromul nefrotic este o alta complicatie a bolii Hodgkin, putand fi produs fie de o amiloidoza secundara, fie prin compresiunea venei renale de catre o adenopatie abdominala.

Stadile bolii Hodgkin
Un important criteriu de orientare terapeutica il constituie stadiul bolii, in raport cu extensia ei: Stadiul I: afectarea unui singur grup ganglionar sau a doua grupe vecine. Stadiul II: afectarea mai multor grupe ganglionare de aceeasi parte a diafragmului. Stadiul III: afectare ganglionara de ambele parti ale diafragmului (generalizare limfatica, fara atingere viscerala). Stadiul IV: extensie generala limfatica si viscerala.

Produse naturiste CaliVita utile ca tratament adjuvant in boala Hodgkin:
Rhodiolin (Rhodiola rosea)  3x1 capsule/zi. - Excelent protector al sistemului imunitar, amelioreaza si restabileste apararea organismului contra bolilor, asigura imunotoleranta (de unde si utilitatea in procesele autoimune), supravegheaza activitatea imuna fata de procesele maligne, protejeaza tesuturile si organele contra aparitiei de noduli, tumori etc, efect preventiv anti-cancer si anti-mutagenic.
Noni (Morinda citrifolia)  30 ml de 3 ori/zi  – Sucul fructului Noni are efecte excelente in inducerea unei imunitati eficiente in organism: stimuleaza limfocitele T (imunitatea celulara) - limfocite T-killer, limfocite T-citotoxice si macrofage, ca mecanism al imunitatii active. Are actiune anticancerigena prin inhibarea multiplicarii celulelor precanceroase si canceroase, are actiune antitumorala in diferitele forme de cancer.
Culevit 3 - 6 tablete/zi – Biochimistul maghiar Kulcsar Gyula a dovedit ca tendinta de malignizare a celulelor alterate se datoreaza unui metabolism celular specific, diferit ce cel al celulelor normale. Astfel, prin preluarea unei cantitati prea mari de molecule nutritive, se declanseaza un mecanism natural de distrugere a celulelor canceroase. Culevit contine toate aceste substante, in dozele optime/tableta si este folosit in profilaxia si tratamentul naturist al diferitelor forme de cancer.
Immunaid (gheara pisicii)  3 - 6 capsule/zi. - Stiinta medicala moderna a identificat substantele active ale plantei, care sunt considerate printre cele mai eficiente fortifiante ale sistemului imunitar, prin accelerarea formarii si activarii limfocitelor, precum si accelerarea functiei leucocitelor de eliminare a celulelor straine, a agentilor patogeni si a substantelor nocive. Gheara pisicii are proprietati antioxidante, antitumorale si antiinflamatorii, proprietatile curative ale plantei fiind aproape nelimitate.
Spirulina Max  3x1 tablete/zi – Intarirea sistemul imun: spirulina are efect imunostimulant prin ficocianine si sulfolipide (creste numarul de limfocite T). In cancer are efect antitumoral datorita betacarotenului, spirulina fiind folosita ca tratament adjuvant in bolile maligne.

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013 Toate drepturile rezervate.