Boala Willebrand tratament cu produse Calivita

  Boala Willebrand este un sindrom hemoragipar ereditar (inascut), descrisa pentru prima data in 1926 de catre doctorul Erik Adolf von

Willebrand si care a fost depistata la o serie de familii in insulele din Marea Baltica. Boala  este o tulburare care apare la niveliul sangelui si care se caracterizeaza prin tendinta la hemoragii (echimoze- vanatai, epistaxis- sangerari nazale, metroragii- sangerari menstruale prelungite)
Boala Willebrand se datoreaza unei anomalii aparute la nivelul unui factor existent in sange pe care descoperitorul bolii l-a denumit Factorul Willebrand, o glicoproteina prezenta in plasma, formata din multimeri heterogeni cu greutatea moleculara, intre 400000 si 20 milioane. Concentrația plasmatica a factorului von Willebrand este de 10 mg/litru.
.
Functiile factorului von Willebrand sunt:
Functia de"caraus"pentru factorul de coagulare VIII, este purtatorul plasmatic pentru factorul VIII; 1 molecula de factor VIII fiind asociata cu 1000 de subunitati de factor von Willebrand.
Favorizeaza adeziunea trombocitelor la zona subendoteliala a vasului
Precursorul factorului von Willebrand este secretat de celula endoteliala si de megacariocite. Factorul von Willebrand prezinta la nivelul moleculei sale 2 situsuri de legare: unul pentru colagenul din structura subendoteliala, celalalt pentru atasarea de un receptor specific de pe membrana trombocitului.

Cauze si factori determinanti:
►factorul genetic: modul de transmitere este autosomal dominant, gena implicata fiind situata pe cromozomul 12. Anomaliile factorului von Willebrand pot fi cantitative dar si calitative.
►medicatia contraceptiva poate creste nivelul plasmatic al factorului von Willebrand.
►Exista si cazuri dobandite de boala von Willebrand determinate fie prin anticorpi antifactor Willebrand la politransfuzati, fie prin tumori
limfoide sau tumora Willms care absorb selectiv la suprafata lor multimerii factorului von Willebrand. Nu exista un tratament specific; este necesar controlul afectiunii de baza.

Diagnosticul bolii von Willebrand se pune pe o combinatie de teste:
►timp de sangerare prelugit
►reducerea concentratiei plasmatice a factorului von Willebrand
►absenta agregarii trombocitelor în prezenta antibioticului ristocetina
►reducerea activitatii coagulante a factorului VIII.
Timpul de sangerare prelungit o diferentiaza de hemofilia A si B. Boala von Willebrand cu incidenta crescuta in populatie se poate manifesta si la femei si la barbati.

Manifestarile clinice variaza cu tipul de boala; ele pot fi usoare sau severe. In general sunt prezente sangerarile spontane la nivelul mucoaselor, mai rar la nivelul tegumentelor si nu se descriu hemartroze ca in cazul hemofiliilor. Hemoragia este repetata, uneori severa si conduce la anemie feripriva. Este recunoscut faptul ca traume minore (extractii dentare) pot induce sangerari prelungite. In formele homozigote de boala, intraoperator, pacientul sau pacienta poate sangera prelungit. Mama cu deficienta de factor von Willebrand sangereaza la nastere si post partum. Acest fapt atrage atentia pacientei si medicului, iar o simpla determinare de timp de sangerare care este prelungit, în prezenta unui TPT nomal si a unui timp Quick normal poate confirma o boala von Willebrand forma medie.

Astazi, datorita analizei prin teste speciale se pot diferentia mai multe forme de boala: tipul I, tipul II A,B,C, si tipul III. Aceasta diferentiere are la baza: determinarea factorului VIII (atasat de suprafata factorului von Willebrand), determinarea configuratiei multimerilor din compozitia factorului von Willebrand (de greutate mare, medie sau mica), determinarea componentei antigenice a factorului von Willebrand si determinarea cofactorului pentru ristocetina.

In timpul I de boala von Willebrand sunt reduse toate aceste segmente care compun complexul factor VIII - factor von Willebrand; factorul VIII, factorul von Willebrand indiferent de greutatea multimerilor, cofactorul ristocetina si componenta antigenica Tipul I este cea mai comuna froma de manifestare a bolii. Componentele complexului sunt normale functional, dar reduse cantitativ.

In tipul II A, in structura factorului von Willebrand lipsesc multimerii de greutate mare si medie ca si cofactorul pentru ristocetina. Curba de agregare in prezenta ristocetinei lipseste. Factorul VIII si componenta antigenica pot fi normale sau scazute.

In tipul II B lipsesc atat multimerii cu greutate moleculara foarte mare cat si bratul antigenic, dar cofactorul pentru ristocetina este prezent ai apare curba de agregare a trombocitelor in prezenta ristocetinei. Factorul VIII poate fi normal sau scazut.

In tipul II C lipsesc multimerii cu greutate mare, bratul antigenic si cofactorul pentru ristocetina. Factorul VIII poate fi normal sau scazut. Multimerii prezenti au defect calitativ.

In tipul III exista o profunda reducere a factroului VIII, a multimerilor din factorul von Willebrand, a antigenului si a cofactorului pentru ristocetina. Tipul III constituie o forma severa, homozigota, nivelele acestor factori fiind sub 10%.

Tratamentul naturist recomanda o alimentatie bogata in vitamine de grup B, vitamina C, E, Beta caroten, minerale Mg, Fe, Zn care sa asigure o buna functionare a ficatului organ care detine un rol important in secretia vitaminei K, precum si in secretia de vasopresina, un hormon reglator al valorilor tensionale dar si in cresterea nivelului plasmatic de factor von Willebrand; vitamina C impiedica agregarea plachetara, are actiune antitrombotica si creste rezistenta peretilor vasculari; Mg, Fe combat anemia secundara hemoragiilor
Regimul alimentar trebuie sa excluda in totalitate alimentele grase, carnea de porc, prajelile, consumul de medicamente sau alte droguri (tutun, alcool), bauturi carbo-gazoase, alimente conservate, afumaturi, mezeluri, etc.
►cura de detoxifiere, cu sucuri naturale de fructe si legume timp de 40 zile
►clisme evacuatorii care pot fi esentiale in sprijinirea curei de depurare
Factorul von Willebrand poate fi absorbit pe suprafata unor celule tomorale, fapt demonstrat în macroglobulinemia. Waldenström si în tumora Willms. Si în boala Willebrand ca si in hemofilia de tip A exista posibilitatea unui procent mare (50%) de aparitie a anticoprpilor antifactor von Willebrand. In aceste conditii se indica corticoterapia: 40 mg/zi x 6 saptamani.

Plante medicinale recomandate:
►catina alba (Hipophae rhamnoides) este un puternic regenerator celular, imunomodulator, efect antiimbatranire iar datorita prezentei unei concentratii mari de vitamina C are actiune antihemoragica, cicatrizanta, anticoagulanta, alte principii biologic active actioneaza benefic in cazul bolii Willebramnd
rostopasca (Chelidonium majus), anghinara (Cynara scolimus), papadia (Taraxacum officinalis) au rolul de a asigura buna functionare a ficatului, organ care joaca un rol important in tulburarile de coagulare
►plante cu actiune antihemoragica: traista ciobanului (Capsella bursa pastoris), coada calului (Equisetum arvense), turmeric (Curcuma longa), sunatoare (Hypericum perforatum)

VITAMINA C 500 (DELAYED RELEASE), 100 tablete 1-0-1

BEE POWER ROYAL JELLY (100 capsule gelatinoase) 1-0-0

LIQUID CHLOROPHYLL ( 473ml ) o lingura dizolvata intr-un psahar cu apa plata

 LIVER AID   (100 capsule) 1-1-1

NONI   400 mg   (90 capsule) 1-1-1

NONI LIQUID   (946 ml) 1-1-1  

OXYMAX   (60 ml) 20 picaturi dizolvate intr-un pahar cu apa plata

 ZENTHONIC  (946 ml) 1-1-1

ARGININE PLUS  (100 tablete) 0-0-1

Produse CaliVita: Vitamina C500, C1000, Bee Power Royal Jelly, Liquid Chlorophyll, Noni (lichid sau capsule), OxyMax, ZenThonic, Arginine Plus, Liver Aid
►;pentru detoxifiere, refacerea patului vascular: Liquid Chlorophyll
►pentru fluidifierea sangelui, pentru cresterea rezistentei peretelui vascular: Vitamina C 500, C1000
►pentru sustinerea functiei hepatice: Liver Aid, Arginine Plus (arginina poate determina secretia de vasopresina la nivelul ficatului care poate creste nivelul plasmatic de factor von Willebrand si este foarte indicat în tipul I de boala. Este folosit cu precautie in tipul II B (provoaca tromboze prin agregare de trombocite) si este ineficient în tipul III homozigot.
►pentru efectul antioxidant, regenerant, anticoagulant, regenerator celular, antianemic, tonic hepatic: Noni (lichid sau capsule)
►pentru tonifierea generala si efectul antioxidant: ZenThonic, Xantho Plus
►pentru asigurarea oxigenarii celulelor si efectul coagulant, cicatrizant, efect detoxifiant: OxyMax
►pentru efectul hemato-formator, regenerator celular, tonifiant, energizant, roborant: Bee Power Royal Jell

 

 

[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 -  2013  Toate drepturile rezervate.