Boli cardiovasculare


Bolile de inima sint acele afectiuni in care activitatea inimii este perturbata. Exista multe boli si stari care afecteaza inima.
Cauze:
Care sint cauzele bolii? Bolile de inima au multe cauze. Ateroscleroza, sau infundarea arterelor, este partial sau in general principalul responsabil pentru numeroase boli care afecteaza inima, cum ar fi: -atacurile de inima, denumite si infarcturi miocardice -congestionarea inimii -angina pectorala sau nepectorala, boli in care durerea in piept apare atunci cind inima nu primeste destul oxigen -ritm cardiac neregulat sau aritmii, cum ar fi tahicardia ventriculara Alte cauza ale bolii de inima mai includ: -infectii ale valvulelor inimii, cunoscute sub numele de endocardite.

Infectiile valvulelor inimii pot afecta valvulele si pot cauza boli ca regurgitarea aortica sau stenoza mitrala. -infectii ale muschilor inimii, cunoscute sub numele de miocardite -infectii ale captuselii din jurul inimii, o boala numita pericardita bacteriana -toxine, cum ar fi alcoolul sau unele medicamente folosite in chimioterapie pentru tratarea cancerului. Acestea pot cauza o boala numita cardiomiopatie, boala a muschiului inimii. -afectarea rinichilor, care cauzeaza pericardita, o inflamare a captuselii din exterior a inimii. Afectarea rinichilor poate duce si la o acumulare anormala de lichid in jurul inimii. -dereglari autoimune, in care propriul sistem imunitar ataca organismul unei persoane, si implicit muschiul inimii. Presiunea marita a singelui sau hipertensiunea pot cauza boli de inima chiar si atunci cind nu avem de a face cu infundarea arterelor. Hipertensiunea poate cauza marirea inimii, care poarta numele de hipertrofie, si congestionarea inimii. Mareste, de asemenea, riscul infundarii arterelor, lucru care, si el, afecteaza inima. Boala congenitala a inimii, ce poate fi observata la nastere, poate forma o inima cu o structura si o functionare anormale. De exemplu, un sugar cu sindromul Down poate avea un defect septal atrial si/sau un defect septal ventricular. Bolile valvulelor inimii, cum ar fi stenoza pulmonara, pot fi si ele observate la nastere. Exista multe alte cauze care afecteaza inima.
Factori de risc:
Factorii care maresc riscul de aparitie a aterosclerozei includ: presiune marita a singelui, diabet, nivel crescut de colesterol, fumatul, virsta inaintata, predispozitia barbatului la boala, cazuri de ateroscleroza in familie. Care sint riscurile pentru ceilalti? Boala de inima nu este contagioasa. Unele cauze pot fi ereditare. Daca o infectie este cauza majora, doar aceasta poate fi contagioasa, nu si boala de inima.
Simptome:
Care sint semnele si simptomele bolii de inima? Simptomele depind de cauza, de gravitatea si de tipul bolii. Semnele si simptomele frecvente includ: -scurtarea duratei respiratiei -durere in zona pieptului sau discomfort abdominal -palpitatii sau ritm neobisnuit al inimii, care poate fi rapid, incet, sau puternic -umflaturi ale picioarelor(edeme) -slabiciune si oboseala -lesin -tuse -lipsa poftei de mincare si pierderi in greutatea corporala -invinetirea pielii (cianoza) -un anumit sunet al inimii observat si in regiunea abdominala, care poate fi auzit cu un stetoscop -vene marite la git -ficat marit. Este posibil sa existe si alte semne si simptome.
Diagnostic:
Cum este boala diagnosticata? -examinarea cu raze X a regiunii pieptului-radiografia; -ecocardiografia, in care se folosesc unde de sunet pentru a masura bataile inimii; -testarea tensiunii. In acest tip de teste pacientul fie parcurge un traseu cu obstacole, fie i se administreaza un medicament si se urmaresc efectele asupra inimii cu ajutorul unui ECG; -caracterizare cardiaca, un examen cu raze X special prin care se vede inima si rezervele de singe pe care le are.

Coenzyme Q 10

Garlic Caps

 

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013. Toate drepturile rezervate.