Hepatita virala - date generale

Boala acută de ficat, hepatita virală (icterul infecțios) este cauzată de mai multe feluri de virusuri (A, B,C). Infecția se ia de la omul bolnav, care elimină

virusuri prin salivă, urină sau materiile fecale, prin apa si alimente contaminate de bolnavi, precum si după injecții, operații sau transfuzii sanguine.

Afecțiunea începe cu semne necaracteristice: grețuri, vărsături, lipsa poftei de mâncare, dureri de cap, de muschi si articulatii, febră, oboseală. Numai la câteva zile după aceste simptome apare icterul (gălbinarea), semn care pune diagnosticul de hepatită.

Astfel, ochii si pielea bolnavului sunt colorate în galben. În această perioadă urina bolnavului este închisă la culoare, spumoasă, iar scaunul este mai decolorat. De menționat că icterul se observă si în alte boli (colecistita, calculi biliari, boli ale pancreasului, intoxicații etc).

De aceea, la primele semne, persoana bolnavă trebuie să se prezinte urgent la medic atât pentru precizarea diagnosticului, cât si pentru internare în spital. Hepatita virală fiind contagioasă, bolnavul se izolează si poate fi tratat corect numai în spital.

Până la internare, bolnavul care are icter se va feri să murdărească cu urină si fecale closetele publice. Closetul de la domiciliu va fi dezinfectat cu var cloros, cloramină, sublimat etc, pentru a evita contaminarea si a altor membri ai familiei. Rufele de corp si de pat, vesela, ca si alte obiecte ale bolnavului vor fi dezinfectate prin fierbere.


Persoanele care au venit în contact cu un bolnav de hepatită virală se vor prezenta la medicul de dispensar, pentru efectuarea unor analize medicale si pentru a fi urmăriți medical cel puțin o lună de zile, cât durează perioada de incubație a bolii.
 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2008   Toate drepturile rezervate.