Malaria tratament cu produse Calivita

Malaria este o parazitoza tisulara si transmisibila, cauzata de protozoare din genul Plasmodium, caracterizata prin evolutie ciclica, accese febrile care se

succed la intervale de timp regulate, splenohepatomegalie, anemie, uneori leziuni grave ale sistemului nervos, ale rinichilor si altor organe, recidive.

Supravegherea epidemiologica a malariei prezinta un sistem de masuri antiepidemice si profilactice, īndreptate spre mentinerea bunastarii īn privinta acestei maladii, care include colectarea si evaluarea informatiei despre morbiditatea prin malarie si malariogenitatea teritoriilor, efectuarea masurilor profilactice si antiepidemice necesare, analiza si aprecierea eficacitatii lor.

Scopul supravegherii epidemiologice a malariei este comun pentru serviciile: curativ - profilactic si sanitaro - epidemiologic. Supravegherea epidemiologica la malarie are 4 functii de baza:

Functia informativa include: evidenta persoanelor sosite din focarele de malarie, colectarea datelor despre factorii naturali si sociali care influenteaza procesul epidemiologic si malariogenitatea teritoriilor, aprecierea informatiilor obtinute, īntocmirea scrisorilor informative si asigurarea cu informatii corespunzatoare a serviciului medical si institutiilor interesate. De colectarea informatiei primare se ocupa medicul - parazitolog (epidemiolog), entomologul sau asistentii lor.

Functia de diagnosticare este suficient de extinsa. Aceasta este o activitate operativa a serviciilor curativ - profilactic si sanitaro - epidemiologie: primul depisteaza bolnavul, stabileste diagnosticul clinic confirmat parazitologic si efectueaza tratamentul corespunzator, al doilea stabileste diagnosticul epidemiologic, inclusiv efectueaza anchetarea bolnavului si examinarea focarului, realizeaza supravegherea īn focar, efectueaza analiza epidemiologica retrospectiva si operativa etc

Īn afara de aceasta, este necesar de a analiza termenul de depistare a bolnavilor de malarie de la simptomele primare pāna la adresare (depistare), pregatire a preparatelor de sīnge si prezentare īn laborator; de stabilire a diagnosticului, de īncepere a tratamentului specific etc.

Functia organizatorico - metodica sau administrativa prevede planificarea si efectuarea masurilor profilactice si antiepidemice, pregatirea specialistilor īn ceea ce priveste diagnosticarea clinica, epidemiologia malariei, elaborarea diferitor materiale informative si metodice etc. Īn dependenta de situatia epidemiologica, serviciul sanitar - epidemiologic organizeaza si īntreprinde masuri antimalarice īn comun cu institutiile curativ - profilactice si alte institutii interesate.

Masurile de baza ale sistemului de supraveghere epidemiologica atāt īn teritoriile endemice, cīt si neendemice sunt depistarea precoce, tratamentul corect - al bolnavului sau purtatorului de malarie, efectuarea masurilor adecvate īn focar etc.

Functia de control este exercitata de Centrele de Medicina Preventiva si include controlul asupra efectuarii masurilor profilactice si antiepidemice, aprecierea eficacitatii lor, corectarea sistemului de supraveghere epidemiologica , etc.


 

Afectiuni si simptome

A

Produse CaliVita
recomandate

Mod de folosire
Malarie   Ocean 21

Virago

2-0-2

1-1-1


Legenda:

A = coloana in care se indica asocieri intre produse (prin semnul *).

* = se asociaza intre ele produsele marcate si se mai adauga cel putin un produs nemarcat.

1-1-1 = 1 dimineata, 1 la pranz, 1 seara.

(...) = produsele incadrate in paranteza sunt o alta varianta a produsului care le precede.

Mentiuni:

In cazul in care nu exista asocieri (produse marcate), atunci pot fi alese oricare dintre produsele recomandate, cu precizarea ca produsele sunt enumerate pe cat posibil in ordinea importantei lor relative la afectiunea (categoria) la care au fost incadrate.

Este bine sa consultati prezentarea aferenta fiecarui produs (prospectul produsului) astfel incat, prin alegerea si utilizarea unuia sau a mai multor produse, sa acoperiti optim o plaja cat mai larga de probleme.

 

 
     
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2012 Toate drepturile rezervate.