Brusturele cu scaieti - plante medicinale

           Brusturele cu scaieti  (Arctium lappa) e de gasit pretutindeni, de la campie si pana pe dealurile inalte, abia in zona de munte el cedand locul

Captalanului. Are frunza inconfundabila - mare si ovala - cu marginea aproape intreaga. Radacina lui este dreapta si foarte adanca, asa incat trebuie sa ai o lopata ca sa o poti scoate intreaga. O data desprinsa, radacina se spala, se lasa sa se zvante putin, apoi se despica pe lung fasii, ca sa nu mucegaiasca la uscat si sa nu rupa cutitele rasnitei cand va fi macinata. Se usuca in strat subtire, la temperatura camerei. (Pusa pe soba ori in cuptor, radacinile isi pierd puterea curativa.) Se pastreaza in pungi de hartie sau in saculeti de panza, in locuri curate si uscate.

Pulberea

         Se obtine prin pisare sau, mai usor, prin macinare cu rasnita de cafea. Se ia cate o lingurita de pulbere pe stomacul gol, inainte de fiecare masa. Inainte de a inghiti o mestecam usor, vreme de cateva minute - este cam amaruie, dar in felul acesta organismul va fi ajutat sa o asimileze mai bine.

Tinctura

         Intr-un borcan cu capac se pune o jumatate de pahar de pulbere de radacina de Brusture, doua pahare de spirt alb alimentar si jumatate de pahar de apa. Se amesteca bine si se lasa doua saptamani la macerat in borcanul inchis. Dupa doua saptamani se filtreaza prin tifon si apoi se pune in sticle mici si inchise la culoare.

Cateva indicatii terapeutice

         Alergia - o puteti preveni daca luati in fiecare zi doua lingurite de pulbere de radacina de Brusture si doua lingurite de Trei-frati-patati.


         Eczema alergica - se vindeca rapid daca beti un litru din ceaiul facut dintr-o lingurita de pulbere de Brusture, una de frunze de Nuc, una din frunze de Dud si una de Trei-frati-patati. Se inmoaie pulberea din aceste plante timp de doua-trei ore in jumatate de litru de apa, se pune deoparte zeama care rezulta si apoi se fierbe pulberea ramasa de la filtrare, timp de 5 minute, in jumatate de litru de apa. Ceaiul obtinut prin combinarea maceratului cu fiertura se bea in trei-patru reprize, pe parcursul unei zile. Pe piele se pune pasta obtinuta din flori de Musetel si apa calduta.
         Umflarea fetei si a corpului - se bea un ceai de frunza de Urzica, Papadie intreaga (radacina si parte aeriana), Trei-frati-patati si Brusture - plantele se combina in parti egale. Una-doua lingurite de amestec din aceste plante maruntite se oparesc cu o cana de apa. Ceaiul se bea fierbinte.
         Diabet - se ia de patru ori pe zi o lingurita de tinctura de Brusture in 100 ml apa. Efectul este mai puternic daca se combina tinctura de Brusture cu cea de radacina de Papadie (se prepara in acelasi mod).
         Colesterolul - pentru scaderea valorilor colesterolului se foloseste o tinctura din trei radacini puse in parti egale: Papadie, Brusture si Urzica. Modul de preparare este acelasi cu cel de tinctura de Brusture. Mod de administrare: timp de 21 de zile, inainte de fiecare masa, se ia o lingura de tinctura, intr-o cana de apa.
         Infectii urogenitale cu infrabacterii (Clamydia trachomatis, Mycoplasma hominis si Ureaplasma urealyticum) - se pune intr-un pahar de apa jumatate de lingurita tinctura de Brusture, jumatate de lingurita de tinctura de boabe de Ienupar, jumatate de lingurita de tinctura de Afin (tinctura de Ienupar si de frunze de Afin se prepara similar cu cea de Brusture). Se beau trei-patru pahare pe zi, pe stomacul gol, inainte de masa.
         Cancerul - in scrisorile primite in ultimii ani de la cei care s-au vindecat de cancer, Brusturele, la fel ca si Tataneasa, este aproape omniprezent. Desi el singur nu constituie un tratament in sine, in asociere cu alte plante vindeca fara gres “boala secolului”. Iata trei retete care nu dau gres:
         Cancerul de piele - se macina fin si se amesteca pulberile din urmatoarele plante: Brusture (o lingurita), Trei-frati-patati (2 lingurite), Coada-calului (2 lingurite), radacina si frunza de Urzica (1 lingurita) se inmoaie in jumatate de litru de apa, de seara pana dimineata, se filtreaza si maceratul se pune deoparte, iar plantele care raman dupa filtrare se fierb 30 de minute, pe foc domol, in jumatate de litru de apa. Se combina la sfarsit maceratul cu decoctul racit si se pastreaza la loc racoros. Se bea de patru ori pe zi cate o jumatate de pahar, inainte de masa.
         Cancerul ovarian si mamar - se combina radacina de Brusture, in parti egale, cu alte sapte plante curatatoare de acelasi calibru: Matasea de porumb, coaja de Crusin, radacina de Papadie, iarba de Trei-frati-patati, iarba de Coada-calului, frunzele de Mesteacan, florile de Soc. Din patru linguri de pulbere din acest amestec se face un litru de ceai dupa metoda de mai sus, care se imparte in patru si se bea pe nemancate de patru ori pe zi, la orele 7.00, 12.00, 16.00 si 21.00. In perioada de vara, se bea la orele 6.00, 11.00, 15.00 si 20.00.
         Cancerul la gat - se mesteca pulbere de Brusture, cate o lingurita de trei ori pe zi, apoi se inghite cu apa calduta. La aceleasi ore, se bea si ceaiul de mai sus, indicat in cancerul ovarian si mamar, cu mentiunea ca se inlocuieste Coada-calului cu floare de Lumanarica.

 

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013 Toate drepturile rezervate.