Alopecie (caderea parului) Calvitie tratament cu produse Calivita

Alopecia reprezinta rarirea localizata sau difuza a parului. Poate fi cicatriceala (in care pielea apare atrofica si scleroasa, neteda, iar foliculii pilosi

dispar; in aceasta situatie nu exista posibilitatea ameliorarii) sau necicatriceala (in care parul cade, dar se conserva foliculii pilosi).

Alopeciile necicatriceale pot fi localizate: pelada (alopecia areata) sau difuze, generalizate, cum ar fi cele fiziologice (neonatala, pubertara, gravidica, senila), androgenogenetice, din unele boli sistemice, asociate cu diverse boli cutanate, induse de medicamente sau substante chimice, manuale (trichotilomania).

Alopecia androgenogenetica, denumita si alopecia seboreica, sau alopecia de tip masculin (calvitia precoce a barbatilor) este cea mai frecventa alopecie difuza. Incepe sa se manifeste de obicei in a doua decada de viata si este prezenta la aproximativ 80% din barbati in varsta de peste 70 de ani. Dupa intindere este de mai multe tipuri: in jur de 20 de ani apare tipul I (regiunea fronto-temporala), la aproximativ 30 de ani tipul II (crestet, vertex), apoi la 40 de ani tipul III (frunte), iar la 50 de ani aproape jumatate din regiunea fruntii este alopecica, zona peladica intinzandu-se pana la vertex (tipul IV). Dupa 55 de ani, poate aparea asa-numita "calvitie hipocratica" (tipul V), ramanand par numai la liziera.

La barbati se poate incerca si chirurgia de transplantare, care utilizeaza autogrefele din zona occipitala prelevate prin punch biopsie. Dupa interventie, se aplica topic minoxidil 2% pentru a preveni caderea parului transplantat. De asemenea, s-au incercat lotiuni cu estrogeni (cu riscul efectelor sistemice) sau estrogeni per os (castrare medicala).

La femei larg utilizata este asocierea de doze farmacologice de estrogeni cu un progestativ antiandrogen (rezultate bune, dar nedemonstrate de studii clinice). S-a propus tratament local cu estradiol pentru a creste impregnarea estrogenica (fara dovezi validate).

Caderea parului sau alopecia este o suferinta intalnita atat la femei cat si la barbati, ea avand un caracter temporar sau permanent. Cauzele alopeciei

sunt: igiena defectuoasa a parului, unele boli de piele, unele medicamente, greseli de alimentatie, vopsirea sau coafarea parului foarte des, stresurile, etc.

Masuri igienice:

- parul va fii pieptanat si periat zilnic, evitandu-se manevrele brutale;
- parul va fi spalat in mod regulat, la 2 - 7 zile (in functie de gradul de seboree) cu sampon cu gudron:
- capul va fi tinut, in sezonul cald, chiar pe ploaie sau pe vant, in permanenta descoperit;
- evitarea fumatului si a stresului.

Alimente de evitat: grasimi (mai ales animale), conserve, oua, organe, fainoase, cafea, bauturi alcoolice.


Va oferim
mai jos o schema detaliata de tratament natural pentru ALOPECIE,

Alopecia (caderea parului) reprezinta o afectiune ce consta in aparitia unor zone depapilate ale scalpului, cel mai adesea aparuta ca o consecinta a unei traume emotionale sau pe dezechilibru hormonal, pentru care personal recomand urmatoarea schema dedicata de tratament:

- L-Lysine Plus (1-0-1 dupa masa; 3 luni continuu; regleaza ph-ul organismului si reduce amploarea fenomenului de cadere a parului sau predispozitia catre acest fenomen; relaxeaza si induce in corp starea de buna dispozitie, diminuand pierderile de par pe acumulare de stres).

- Beauty Formula (1-0-1, inainte de masa - complexul de vitamine B din compozitie, mineralele, si aminoacizii ajuta la refacerea scalpului, a tegumentelor, a pielii si parului).

- Pro Selenium (1-0-1 dupa masa, 3 luni continuu, este antioxidantul specific mentinerii sanatatii parului combatand caderea si devitalizarea firelor de par).

- Protect 4 Life (1-0-1, dupa masa; 3 luni continuu; stimuleaza circulatia periferica, asigurand o buna vascularizare a pielii capului si implicit a radacinii parului).

- Samponul Alpecin cu cofeina de la farmacie, alternand - la cate 1 flacon consumat - cu samponul Silk and Shine de la CaliVita.

- Balsamul Hair Revall de la Dr. Chen Patika (se gaseste la unii comercianti de produse naturiste din Romania).

- Tonicul Alpecin - After Shampoo Liquid de la farmacie.

Observatie: Se efectueaza 2 cure pe an iar produsele pot fi administrate in paralel cu alte preparate.

 

 
 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 -  2013  Toate drepturile rezervate.