CAISA (Armeniaca vulgaris) - plante medicinale

 Caisii au fost cultivati pe coastele montane din China de peste 5000 de ani, desi fructului ii este mult mai dificil sa se dezvolte in zonele

temperate. Caisele poarta energie spirituala feminina si sunt folosite pentru a indulci dispozitia cuiva sau pentru a inspira romantism si pasiune in relatii. Foarte bogate in vitamine si minerale, caisele intaresc sistemul imunitar si au mai mult caroten antioxidant decit orice alt fruct. 
 

caisa contine cea mai mare cantitate de vitamina A (de fapt, provitamina A, pe care organismul o transforma în vitamina A). O singura caisa ne furnizeaza 2 mg de provitamina A, adica jumatate din necesarul zilnic al unui adult. In plus, caisele ne ofera si cantitati importante de vitamine B si C, precum si magneziu, fosfor, fier si calciu. Gratie fosforului, aceste fructe sunt de mare ajutor persoanelor care se plang de pierderi de memorie.

Ajuta la vindecarea ranilor Fiind o sursa remarcabila de provitamina A (caroten), caisa intervine, iin special iin cazul copiilor, în procesul de crestere, ajuta la regenerarea celulelor si la vindecarea unor afectiuni dermatologice (în special a acneei), protejeaza pielea de efectele negative ale razelor solare, îmbunatateste vederea (mai ales pe cea nocturna), întareste sistemul imunitar. De retinut faptul ca femeile însarcinate, cele care iau pilule anticonceptionale si fumatoarele au nevoie de un surplus zilnic de provitamina A si vitamina A, deci trebuie sa consume cât mai multe caise. Regleaza tranzitul
Este un fruct foarte usor digerabil, dar nu pentru toti. Daca ai un stomac sensibil, este mai bine sa-i cureti coaja iinainte de-al manca. Asimilarea sa este favorizata de consistenta moale si de gustul usor acidulat, care stimuleaza secretia sucurilor gastrice. Gratie continutului ridicat de fibre, caisa este utila functiei intestinale: pectinele au virtuti de reglare a tranzitului, fiind bine tolerate si de catre intestinele sensibile, iar sorbitolul îi confera proprietati laxative. Caisele sunt dintre primele fructe ce pot fi mancate de bebelusi.

Are virtuti fortifiante
Ai nevoie de energie? Practici un sport sau o activitate care te solicita fizic sau mental? Caisele sunt solutia potrivita. De acum si pâna spre sfârsitul lunii august-începutul lui septembrie, ai tot timpul sa-ti încarci bateriile. Mineralele si vitaminele pe care le contin contribuie la refacerea organismului, ajuta la eliminarea toxinelor si “hranesc” muschii si creierul.

Previne anemia
Printre mineralele pe care le gasim în pulpa fructului se numara si fierul, bine-cunoscut datorita virtutilor sale anti-anemice. În plus, acest metal joaca un rol important în transportarea oxigenului catre organe si este un excelent regenerator al tesuturilor.

Combate insomnia
Aceasta calitate se datoreaza calciului pe care îl contin caisele, un excelent remediu împotriva insomniei. Asadar, ca sa-ti asiguri un somn odihnitor noaptea, manânca ziua cateva caise.

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013 Toate drepturile rezervate.