Calculator sarcina

 

Chiar daca nu este folosit de medicii ginecologi in procent comparabil cu calculatorul de sarcina clasic, calculatorul electronic a devenit o unealta
indragita de viitoarele mamici pentru ca le permite sa stea la curent cu informatiile legate de dezvoltarea sarcinii.

Astfel, pe langa informatiile oferite de un calculator de sarcina clasic, daca alegi sa folosesti un calculator de sarcina electronic de pe o pagina de internet ai la indemana informatii suplimentare despre sarcina pe saptamani.

Pentru ca principala grija a gravidelor in timpul sarcinii ar trebui sa fie sanatatea lor si a bebelusului, sunt frecvente cazurile cand apelarea la un calculator de sarcina se face abuziv, in sensul ca se asteapta informatii noi in perioade prea scurte de timp (cumva comparat cu cei care-si verifica adresa de email de zeci de ori pe zi) toate activitatile trebuie sa existe un echilibru.

Ginecologii stiu, si ar trebui sa fie o informatie cunoscuta inclusiv de mamici, faptul ca folosirea unui calculator de sarcina nu aduce informatii exacte, astfel ca datele obtinute trebuie corelate cu informatiile furnizate de ecografie. De ce nu este exact un calculator de sarcina si de ce ii mai spune calculator?

Fiecare calculator de sarcina are ca ipoteza data ultimei menstruatii. Chiar daca este o data exacta, cunoscuta, ovulatia poate avea loc la intervale diferite fata de aceasta data. Astfel, 2 gravide cu aceeasi data a ultimei menstruatii pot avea sarcini cu evolutie diferita daca una dintre ele ovuleaza in ziua 10, iar cealalta in ziua 20 (nici un exemplu nu este imposibil, se stie ca perioada fertila nu este un parametru exact universal).

Referitor la data nasterii copilului, sarcina umana este un proces extrem de complex, iar ideea unor evenimente identice pentru fiecare gravida este deplasata. Cu alte cuvinte, sarcina umana se poate incheia printr-o nastereoricand intre 259 si 294 de zile pentru a fi considerata o nastere la termen. Este de la sine inteles ca data estimata a nasterii, calculata la inceputul sarcinii, este orientativa. Ea trebuie corelata cu evolutia parametrilor fetali monitorizati periodic pe parcursul sarcinii.

Mai jos este un calculator de sarcina care ofera un minim de informatii: data estimata a conceptiei, data estimata a nasterii, varsta estimata a fatului (observi ca peste tot e vorba de estimare, calculatorul sarciniineavand exactitatea necesara unei certitudini).

Calculator Pentru Data Estimata A Nasterii Copilului
Prima zi a ultimei menstruatii: (LL/ZZ/AAAA)
Durata medie a ciclurilor menstruale: (22 - 45) (standard 28)
Durata medie a fazei luteale: (9 - 16) (standard 14)
Data estimata a conceptiei:

Data estimata a nasterii:

Varsta estimata a fatului: 

 

 

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT 2005 - 2013 Toate drepturile rezervate.