Cauzele favorizante ale aparitiei cancerului si
posibilitati de combatere a acestuia

Principalii factori raspunzatori pentru producerea cancerului sunt:

1. Combinarea radiatiilor naturale sau artificiale cu alte efecte daunatoare.

2. Substantele chimice ingerate. Ele isi exercita efectul cancerigen in special prin legarea de ADN-ul celulelor, desi s-a probat si legatura cu ARN-ul si cu o serie de enzime sau cu alte proteine care implicand genele declanseaza modificari celulare. Neoplasmele induse de agenti chimici sunt mai putin antigenice decat cele induse virotic.

Substantele chimice cancerigene:

a) naturale: alfatoxina din contaminarea conservelor cu Aspergillus-Flav provoaca cancer hepatic (Isvoranu - Genetica);
b) medicamente: antimitotice, cloramfenicol.
c) „culturale" din:
- bauturi alcoolice (cancer la esofag, adenocarcinom hepatic);
- fum de tigara, fum industrial, gaze de esapament ce contin hidrocarburi policiclice care dau cancerul bronhiilor;
d) industriale:
- coloranti (cancer la vezica);
- conservanti si aditive la mezeluri, ca nitriti si nitrozamina daca sunt in cantitati mari;
- solventii benzolici provoaca leucemie;
- uleiurile minerale sunt oncogene.

O atentie aparte trebuie acordata pericolului pe care-l reprezinta legumele din anumite magazine si piete - pe care noi le consideram salvatoare - devenite otravitoare din cauza folosirii fara discernamant de catre producatori a ingrasamintelor chimice si a pesticidelor. Specialistii din agrochimie au facut un studiu din care a reiesit micsorarea sperantei de viata, in special in Bucuresti, cu 10 ani (laboratorul de cercetari al ICPA - Institutul de Cercetari pentru Pedologie si Agrochimie). Bucurestiul este foarte afectat de poluarea determinata de traficul rutier si activitatea industriala, iar gradinarii din jurul metropolei folosesc multe substante chimice in culturile agricole. In partea sud-estica a Bucurestiului continutul de nitrati (combinatii ale azotului) depasesc de 6 ori continutul normal din sol, de 3 ori continutul maxim admis pentru legume si de peste 10 ori concentratia max. admisa in apa potabila.

O persoana care consuma zilnic castraveti, varza, morcovi, tomate si cartofi din aceste gradini ingereaza de 5,2 ori mai multi nitrati/zi decat limita maxim admisa. Cei mai periculosi sunt castravetii care depasesc de 2 ori limita maxim admisa. Varza si morcovii au cu 50% mai mult azotat decat limita maxim admisa. Aceasta duce la cancer gastric, dereglari cardiovasculare si ale glandei tiroide. La copii, aceasta poate duce la moarte (ca in jud. Braila si Teleorman) sau la malformatii congenitale al nou-nascutilor.

Poluarea se intinde aproape in toata tara. Din Giurgiu si Calarasi pana la Sibiu, solurile au fost impregnate cu insecticide de tip HCH si DDT. In sol,

concentratia lor depaseste de 40 de ori limita maxim admisa. Concentratii mari sunt in marar (de 4,6 ori), leustean (de 9 ori), salata (de 4,8 ori), varza (de 8,8 ori). DDT-ul este o otrava care distruge celula nervoasa. Va trebui sa apara cat mai repede o „lege a alimentului" care sa includa analiza alimentelor vegetale din piete. Acest control sanitar-vegetal este absolut necesar in regim de urgenta.
Aerul este curatat de ploi, dar apa ajunge in sol iar impuritatile intra in circuitul biologic si ajung prin alimente la noi. La Valea Calugareasca, contaminarea pamantului cu fluor a dus la boala numita fluoroza (caderea dintilor, distrugerea sistemului osos). Doua sute de mii de hectare din tara sunt contaminate cu titei si apa sarata iar poluarea chimica se extinde pe noua sute de mii de hectare.

3. Infectii virale: virus oncogen cu ADN: virusul Papiloma care provoaca veruci, adeno-viroze, hepatic (Eptein-Barr); virus oncogen cu ARN, care sunt la originea sarcoamelor, limfoamelor.

4. Anumiti hormoni, in special estrogenii, sunt favorizanti pentru procesele neoplazice.

5. A nu se consuma cereale mucegaite deoarece, asa cum afirma si dr. V. Faur, exista riscul infestarii cu alfatoxine care induc cancerul. Porumbul este cel mai vulnerabil la contaminare cu alfatoxine, urmat de grau.

6. Un alt factor care favorizeaza aparitia cancerului este deficitul de vitamine (in special riboflavina = B2).

7. Sa se acorde importanta si pozitiei locului de dormit si de lucru caci, daca exista zone de turbulenta unde sunt plasate intersectiile liniilor de forta ale radiatiilor pamantului (asa numitele benzi geo-stationare) va trebui sa se aiba grija ca nici o parte a corpului sa nu se intersecteze cu ele timp mai indelungat. Dincolo de evitarea lor, mentionam ca directia buna de dormit este cu capul la nord, picioarele la sud, sau capul la vest, picioarele la est.

Dintre produsele naturiste CaliVita cu o puternica actiune anticancerigena recomandam: SharkAid (cartilaj de rechin), Noni (extract de Morinda Citrofilia), Zen Thonic (extract de Garcinia Mangostana si combinatie brevetata de fructe), Ocean 21 (combinatie brevetata de alge marine), Culevit (combinatie anticancerigena de vitamine si minerale). 

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google   
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013  Toate drepturile rezervate.