CEAPA - plante medicinale

Ceapa are actiune antisclerogena. Ceapa este indicata in edemele hepatice si renale, sub forma de macerat obtinut din 8 cepe la 1 l de vin alb.

ceapa sunt printre cele mai vechi remedii naturale de prevenire si tratare a virozelor respiratorii si a gripei.
Proprietatile antibiotice ale acestor "medicamente vegetale" se datoreaza compusilor sulfurati, ce distrug microorganismele. Cel mai important compus sulfurat este alicina, care le confera acestor legume proprietati detoxifiante, sudorifice, expectorante, tonice si antispastice. Datorita acestor proprietati, ceapa si usturoiul sunt indicate in virozele respiratorii.

"Alicina are si proprietati anticoagulante. De aceea, ceapa si usturoiul pot impiedica formarea trombozelor. De asemenea, alicina contribuie la scaderea colesterolului si a trigliceridelor din sange si previne afectiunile cardiovasculare (ateroscleroza, cardiopatia ischemica). In scop profilactic, in functie de toleranta individuala, putem sa mancam zilnic doi-trei catei de usturoi si putina ceapa", ne sfatuieste dr. Cristina Pavel, medic specialist medicina de familie, cu competente in api-fitoterapie si homeopatie. Usturoiul mai poate fi folosit si sub forma de capsule gelatinoase sau tinctura. Aceasta din urma se administreaza in doza unica zilnica 20 de picaturi de trei ori pe zi, timp de doua-trei luni. "Exista si o cura in care marim doza treptat: in prima zi, dimineata, luam o picatura de tinctura, la pranz doua, iar seara trei. Doza creste treptat: 4, 5, 6 pana la 15 picaturi in a cincea zi, dupa care numarul picaturilor scade in acelasi ritm. In a 11-a zi se administreaza 25 de picaturi, iar din a 12-a zi cura este reluata. Cura se face cu tinctura de usturoi simpla sau cu un amestec de tinctura de usturoi, tinctura de propolis si miere. Datorita propolisului, amestecul are proprietati antiinfectioase si mai puternice", arata dr. Cristina Pavel.

Parazitoze

In medicina populara, ceapa si usturoiul sunt folosite si pentru eliminarea viermilor intestinali. Copiilor li se dau fie tinctura de usturoi, fie usturoiul sau ceapa macerate in apa sau in lapte. La copiii mai mici, maceratul (o ceapa sau un usturoi la un pahar cu apa sau lapte) se amesteca cu putina miere, pentru a avea un gust mai placut.

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013  Toate drepturile rezervate.