Cefalee calmarea durerilor de cap cu produse Calivita

Durerea de cap (cefaleea sau cefalalgia) este una din cele mai frecvente plāngeri prezentate medicului de catre pacienti. Circa 85% din populatia

Europei si 90% din cea a SUA sufera periodic de cefalee. Īn marea majoritate a cazurilor cefaleele sunt primare, adica fara modificari organice si doar īn 8-10% cauza durerilor de cap este o maladie severa a creerului (tumoare, trauma craniocerebrala, ictus cerebral, neuroinfectii etc.)

 Clasificarea cefaleelor:

- cefaleea primara (migrena; cefaleea de tensiune; cefaleea cluster (īn ciorchina); cefalee diverse fara leziuni structurale.

- cefaleea secundara (trauma; tulburari vasculare; tulburari intracraniene nonvasculare; utilizarea substantelor si sistarea lor; infectii non cefalice; tulburari metabolice; tulburari ale structurilor faciale si craniene; nevralgii craniene, dureri ale trunchiurilor nervoase.

Cefaleea primara (esentiala) constituie marea majoritate a durerilor de cap. Absenta semnelor obiective la examenul clinic si paraclinic īn asociere cu specificul clinic al acestor cefalalgii sunt cheia lor de diagnostic. Anamneza, tabloul clinic la acest grup de cefalei joaca un rol primordial.

Cefaleele secundare. Durerea de cap īn acest caz este un simptom al maladiilor intracraniene sau somatice (vezi clasificarea de mai sus). Avānd īn fata un bolnav cu cefalee, medicul arc o mare responsabilitate de a exclude cauzele structurale, prezenta simptomelor si semnelor clinice ale maladiei de baza, rezultatul investigatiilor suplimentare, excluderea cefaleelor primare.

Semne si simptome: Cefaleea tensionala este o entitate clinica care se manifesta prin episoade sau stari de dureri de cap de intensitate usoara sau moderata ce nu afecteaza activitatea zilnica si nu se amplifica la efort fizic. Durerea este bilaterala cu senzatie de presiune, de strānsoare sau de o

greutate si nu e pulsatila, nu se asociaza cu fono- si fotofobie sau cu greata si voma.

Cefaleea tensionala episodica poate dura de la 30 minute la 7 zile, iar cea cronica are loc mai des de 15 zile pe luna sau 180 zile pe an.

Va oferim mai jos o schema detaliata de tratament natural pentru CEFALEE,

Cefaleea este un simptom manifestat prin durere de cap ce apare cel mai frecvent in starile de Stres si Suprasolicitare (cefaleea generalizata), crizele de Colecistita pe fond sau nu de Litiaza Biliara, Sinuzita (cefaleea frontala), puseele de Hipertensiune Arteriala (cefaleea occipitala), Tulburari Circulatorii Cerebrale, Nevralgii Craniene si mai rar Tumori Cerebrale, Intoxicatii - vezi afectiunile respective (se trateaza cauza pentru ca simptomul sa nu reapara).

Totusi, ca si remediu temporar pe simptom, recomand urmatoarea schema dedicata de tratament:

Rhodiolin (1-1-1 dupa masa, este un bun relaxant al intregului organism si al creierului in acelasi timp, blocand actiunea stresului in declansarea crizelor migrenoase).

- Super Soya Lecithin (1-1-0 inainte de masa, constituie hrana pentru celula neuronala; prin aportul de acizi grasi nesaturati, uleiul de lecitina intervine in drenajul biliar, ameliorand crizele biliare si migrenele secundare acestora; curata vasele de sange - inclusiv la nivel cerebral - de depunerile colesterolice si acide care ingreuneaza circulatia).

- Ocean 21 (1-2-1 linguri inainte de masa, este un bun vasodilatator, inlesnind astfel o buna circulatie la nivel cerebral; hraneste celula prin continutul deosebit de bogat de vitamine, minerale, enzime, aminoacizi, proteine)

- Protect 4 Life - 1-1-0 dupa masa, actioneaza prin stimularea intregului sistem circulator, de la circulatia cerebrala pana la cea periferica; oxigeneaza celula neuronala, combatand spasmele si suferintele la acest nivel.

- White Willow (0-1-1 dupa masa, intervine prin actiunea antiinflamatorie, inlaturand dureri variate, printre care si cefaleea cauzata de infectii si inflamatii).

- Optional, se poate utiliza dispozitivul energetic de uz personal nal BioHarmonex, pe programele corespuzatoare de reglare energetica: IMUNITATE, DURERE, MERIDIAN.

Observatie: Se efectueaza o cura completa iar in caz ca reapare, se intervine in mod special asupra imunitatii.

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 

[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 -  2013   Toate drepturile rezervate.