Ciuperci

 Ciuperci infectii sunt cauzate de organisme cum ar fi monilia sau candida. Monilia exista īn mod normal īn vagin si infectia apare cānd e favorizata sa se dezvolte.
Aceasta are loc cānd sunt folosite dusurile vaginale sau sunt puse antiseptice īn apa de baie, deoarece acestea dauneaza sistemului care mentine cresterea sub control. Aceste infectii sunt mai des īntālnite la anumite grupuri de femei, cum ar fi:


-Femei care iau antibiotice; numarul de ciuperci din vagin este īn mod normal tinut sub control de bacterii care traiesc tot acolo. Daca un antibiotic ucide bacteriile atunci numarul ciupercilor va creste exagerat.
-Femeile care iau progesteron sintetic, cel mai popular exemplu fiind pilulele contraceptive care contin o doza mare de progesteron, sustinānd astfel dezvoltarea candidei.

-Femeile cu diabet. Cānd diabetul devine instabil, prezenta zaharului īn urina furnizeaza un mediu favorabil dezvoltarii tuturor organismelor si monilia poate iesi de sub control.
-Femeile care au o cantitate de progesteron (hormon steroid secretat de ovar, care are proprietatea de a transforma mucoasa uterina, favorizānd nidatia oului fecundat; luteina) ridicata , spre exemplu femeile īn stadiu premenstrual si cele īnsarcinate.
Simptomele infectiilor cauzate de ciuperci sunt o scurgere vaginala groasa, alba si laptoasa, cu durere, iritare si māncarime a vaginului si a perineului. Destul de des se īntāmpla ca pielea sa devina rosie si aspra si eruptia se poate extinde la partile interioare ale coapselor.

Un barbat care contracteaza infectia de la o femeie va avea pe penis, pe scrot, pe pielea zonei genitale si pe o parte din interiorul coapsei o eruptie

rosie, aspra si va simti o senzatie de māncarime.Atāt la barbati, cāt si la femei infectia ajunge pe rect, cauzānd durere, māncarime si chiar diaree.
Daca dobānditi o astfel de infectie, abtineti-va din a face pāna cānd ea dispare. Consultati-va doctorul si urmati un tratament complet; acesta poate dura 7 zile si poate lua forma unor supozitoare sau a unei creme. Īn unele cazuri mai grave ar putea fi nevoie de trei forme de terapie:
-crema aplicata direct pe piele;
-supozitoare vaginale;
-tablete luate pe cale bucala;
Nu scarpinati zonele afectate, deoarece ciuperca poate ajunge sub unghii si astfel o veti īmprastia. Daca ati mai facut tratament pentru astfel de infectii puteti folosi aceleasi medicamente pe care le puteti lua de la farmacie fara reteta.

Produse Calivita recomandate

Paraprotex

 

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2013 Toate drepturile rezervate.