Colesterol tratare cu produse Calivita

 
Colesterol este un alcool policiclic de care se leaga acizii grasi, devenind astfel o grasime care se intalneste in aproape toate

alimentele de origine animala. El este transportat prin intermediul sangelui in asocia]ii moleculare cu proteinele (lipoproteine). Cantitatea totala de colesterol din organism este de aproximativ 145 de gr. Majoritatea se gasesc in membranele celulare, unde ac]ioneaza ca un agent stabilizant. Aproximativ o treime se gaseste in membranele sistemului nervos creier, maduva spinarii. Restul participa la formarea acizilor biliari, produce hormoni sexuali si ajuta la formarea vitaminei D. Organismul isi fabrica singur colesterolul necesar si nu are nevoie de nici un aport alimentar de acest fel. Daca alimentele mancate con]in o cantitate prea mare de grasimi colesterolul incepe sa se depuna pe vasele de sange, ceea ce duce la ingustarea arterelor. in final, se poate ajunge pana la anghina pectorala sau infarct miocardic.
Nivelul optim de lipoproteine cu densitate mica este de 160 mg/dl pentru un adult tanar.
Nivelul optim de lipoproteine cu densitate mare este de 45 mg/dl pentru barba]i si in jur de 55 mg/dl pentru femei. Pentru buna functionare a inimii sunt necesare colesterol de buna calitate si lecitina. Cantitatea de colesterol (grasime) este reglata de lecitina. Prin fierberea hranei, enzimele lecitinei sunt distruse si asfel se pierde capacitatea acesteia de a tine sub control nivelul colesterolului. Colesterolul se acumuleaza in felul acesta in sange. Nivelul lui devine ridicat daca se consuma multe prajituri, aluaturi, grasimi, prajeli in ulei. Surplusul de colesterol se depune pe peretii arterelor sub forma de placu (ateroame). Astfel este ingreunata circulatia sanguina si apare hipertensiunea. Muschii inimii nu mai sunt irigati suficient de arterele coronariene, care se infunda si provoaca angina pectorala. Mai mult, de pe peretii arterelor se poate desprinde un aterom care, in cel mai fericit caz se dizolva in circuitul sanguin. In cel mai nefericit caz, blocarea arterei produce infarctul. De asemenea, colesterol depus excesiv in artere determina ruperea vaselor de sange.

Cardiacii cu hipercolesterolemie trebuie sa evite: carnea, grasimile, untul, zaharul rafinat, uleiul presat la cald, painea alba si sarea. In acest sens, valori ale colesterolului intre 2,5 si 3 g/litru sunt un semnal de alarma. Valorile normale ale colesterolului sangvin sunt: 1,2 - 2,6 g/litru. Pentru grabirea vindecarii este recomandat regimul de cruditati.

Produs natural cu eficenta maxima in colesterol ridicat:

- Cholestone (1-1-0 dupa masa; 3 luni continuu; reduce nivelul crescut al colesterolului total sanguin si al celorlalte fractiuni de grasimi patologice).

- Nopalin (1-2-1 inainte de masa; 3 luni continuu; este un bun adjuvant in cazul persoanelor cu obezitate si/sau diabet zaharat al caror nivel de trigliceride este peste limita normalului, eliminand concomitent surplusul ponderal si fractiunile trigliceridice crescute).

- Omega 3 (1-0-1 in timpul mesei; 3 luni continuu; imbunatateste circulatia sanguina generala prin eliminarea reziduurilor de grasimi de pe vasele de sange ce se depun sub forma unor placi de colesterol numite ateroame).

- Acidophilus sau varianta mai noua: ProBioBalance (0-1-1 in timpul mesei; 3 luni continuu; actioneaza primordial la nivelul intestinului subtire si colonului, echilibrand flora intestinala si facilitand  eliminarea grasimilor patologice prin scaun).

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013   Toate drepturile rezervate.