Cum construiesti un iaz - idei de afaceri

Un iaz poate transforma curtea din spatele sau din fata casei tale, intr-o zona de o neasemuita frumusete, acesta find si motivul pentru care astfel de

elemente decorative capata o popularitate din ce in ce mai mare. O foarte lunga perioada de timp, iazurile din spatele casei erau considerate a fi un element de lux, pe care nu oricine si-l putea permite. Astazi, se pare ca din ce in ce mai multa lume este dispusa sa investeasca ceva mai mult efort si bani pentru a putea avea parte de un iaz si o cascada in gradina personala.

Exista, insa, cateva reguli, pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand incepi sa construiesti un iaz, pentru a evita unele dintre cele mai des intalnite capcane asociate construirii de cascade, lacuri, iazuri sau fantani in gradina.

  • In primul rand, ai grija sa integrezi iazul in designul general al gradinii. Majoritatea peisagistilor amatori iti vor recomanda o zona convenabila si vor incepe sa lucreze de zor. La sfarsit, nu vei avea decat o gradina, cu un iaz in ea…iar iazul nu pare sa se potriveasca, pare fortat sau cumva incongruent cu aspectul general si cu atmosfera gradinii. In aceste situatii, prezenta unui iaz si, eventual, a unei cascade in gradina poate sa distraga atentia de la frumusetea curtii tale si sa diminueze atractivitatea spatiului de relaxare din gradina. Asadar, daca iei in calcul construirea unui iaz in gradina, asigura-te ca iti iei timpul necesar pentru a selecta un design si o locatie care vor amplifica frumusetea gradinii tale. Daca simti ca nu poti avea deplina incredere in simtul tau estetic, atunci cere parerea familiei, a prietenilor sau a unui specialist.

  • In al doilea rand, gandeste-te la elementele pe care trebuie sa le iei in calcul – daca vei plasa iazul si, eventual, cascada, intr-o parte umbrita a gradinii, poti intampina probleme in a asigura temperatura necesara populatiei de pesti. Daca vei plasa iazul in apropierea unui copac, vei descoperi ca vei petrece foarte mult din timpul tau in incercarea de a indeparta frunzele din apa.

  • In al treilea rand, marimea chiar conteaza. Trebuie sa te asiguri ca iazul va avea dimensiunea potrivita pentru a asigura destul spatiu pentru pesti, pentru plante (foarte multe plante acvatice au cerinte si nevoi speciale, de care trebuie sa tii cont daca vrei ca acestea sa fie luxuriante si

    atragatoare). Trebuie sa iei in calcul si adancimea pe care iazul si, eventual, cascada din gradina o vor avea. De exemplu, daca optezi pentru o suprafata de aproximativ 20 metri patrati, cu cel putin sase ore insorite pe zi si fara sistem de filtrare a apei, adancimea se poate situa intre 20 si 60 de centimetri. Este bine ca adancimea sa difere, in diversele zone ale iazului, sa existe locuri cu adancime mai mare si, deci, cu apa mai rece, si altele, cu apa mai calda. In felul acesta se vor crea si mici curenti care vor improspata apa din iaz.

Construirea unui iaz este o metoda foarte buna prin care poti face spatiul din exteriorul casei mai atractiv si mai placut si prin care adaugi un plus de eleganta si de frumusete unei gradini.

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013 Toate drepturile rezervate.