CORIANDRUL (Coriandrum sativum) - plante medicinale

Coriandrul ii indeamna pe oameni sa se indragosteasca, si semintele pisate, amestecate in vin rosu, dau o puternica potiune de iubire.

Mincat crud, coriandrul este un stimulent care se spune ca sporeste inteligenta. Contine si un diuretic care reduce presiunea sanguina si imblinzeste durerile de cap.

Coriandrul este o planta originara din Asia, cunoscuta din cele mai vechi timpuri. Popular i se mai spune coleandru. La noi in tara, aceasta planta este cultivata pe suprafete intinse.
     Fructele sale - Fructus Coriandri - se folosesc ca simulent al secretiei gastrointestinale, calmant si carminativ, datorita proprietatilor sale de a ajuta la eliminarea gazelor din stomac si intestine.
     Datorita continutului in ulei volatil, fructele de coriandru se intrebuinteaza in industria parfumurilor, lichiorurilor sau ca bun condiment si conservant al preparatelor din carne.

     Intern, coriandrul se foloseste sub forma de infuzie, preparata dintr-o jmatate de lingurita de fructe la o ceasca de ceai care se bea in cursul unei zile.
     O infuzie mai concentrata facuta din 20 g fructe la 100 g apa ajuta la eliminarea viermilor intestinali.
     Coriandrul intra in compozitia ceaiurilor: gastric, contracolicilor pentru copii si a tonicului aperitiv.

Coriandrul este o planta melifera. Pentru a asigura sporirea productiei de seminte, trebuie sa i se asigure prezenta a cel putin doi stupi la fiecare hectar. Mierea de coriandru este deosebit de parfumata si are proprietati medicinale sporite.

O planta de origine mediteraneana, este cultivat pentru semintele sale parfumate, care sunt folosite la condimentarea preparatelor din carne, in special a pestelui, dar si la muraturi.

Coriandrul, coriandrum sativum, este o planta anuala, inalta de 40-70 cm. Tulpina este dreapta si ramificata in partea superioara. Inflorescenta este compusa din 5-12 flori de culoare alba. Acestea, ca si frunzele, au un miros neplacut, spre deosebire semintele plantei.

O particularitate a coriandrului este aceea ca nu toate inflorescentele ajung in acelasi timp la maturitate. Cu cat plantele sunt mai viguroase si au mai multe ramificatii, fructele se coc treptat. Ele se recolteaza cand cel putin 70% din ele se coloreaza in galben, semn ca semintele sunt mature si contin o cantitate mare de ulei aromat.

Ca la orice planta utilizata pentru uleiurile eterice, semintele se culeg in zile innorate, de preferinta dimineata sau seara, pentru a pastra intact procentul de ulei din seminte.

 

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 

[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013 Toate drepturile rezervate.