Cresterea pomilor fructiferi si decorativi

 

I.               Pepinieră pentru plante

II.               Stabilirea o pepinieră

III.               Managementul semințe

IV.               Managementul de material săditor

V.               Economie de gestionare a pepinierelor

 

 

I. Cresa pentru plante

Pepiniera este un loc unde plantele tinere sunt crescute din semințe, tăiere, altoire și înmugurire și sunt îngrijite până la care sunt plantate afară. Se compune din paturi pepinieră, umbra copacilor, drumuri, irigații sau canalizare, magazii casa păzitorii lui, gropi de compost și garduri bun.

 

1. Nevoie de pepinieră

Există mai multe motive pentru creșterea plantelor într-o pepinieră. Anumite specii nu sămânță în fiecare an. De exemplu, semințe de bambus doar o singură dată în timpul său de viață (în jur de 40 de ani). Plantațiile din aceste specii pot fi ridicate anual numai dacă vom colecta toate semințe disponibile anual, numai în cazul în care vom colecta toate semințe disponibile la un moment dat și crește răsaduri într-o pepinieră în funcție de nevoile. Unele specii, cum ar fi din lemn de tec, Sal și Mahua cresc foarte încet și ar putea fi suprimat sau ucis de buruieni, dacă semințele sunt semănate direct în câmp.

 

Răsaduri recent germinate de cele mai multe specii de arbori sunt în imposibilitatea de a concura cu semințe sau alte plante de cultură. În timpul faza de răsad timpurie, plantele au nevoie de cea mai mare grijă și protecție pentru supraviețuire și acest lucru devine imposibil, în cazul în care sunt plantate într-un câmp. Prin urmare, răsaduri sunt ridicate împreună într-o pepinieră liber de orice concurență până când nu sunt suficient de robust pentru plantării.

 

Doar într-o creșă, putem oferi conditii ideale de sol pentru a crește plante sanatoase si viguroase. În principal din motive de economie, site-ul de plantare primește minim de pregătire a solului, fertilizarea și de întreținere.

 

Pierderi din plantații trebuie să fie înlocuite, fie în același an de plantație sau în anul următor cu puieți de aceeasi varsta. Prin urmare, 15-20% mai multe răsaduri sunt crescuți în pepinieră a asigura disponibilitatea de plante suficiente de aceeași vârstă pentru reducerea decalajelor.

 

2. Dimensiunea pepinieră

Zona de pepinieră depinde de numărul de plantele crescute la un moment dat, specie să fie ridicate și vârsta răsadurilor în momentul plantării. Zona luată în calcul în ceea ce privește aceste considerente ar trebui să fie majorat cu 50 la suta de a avea căi, drumuri și canale de irigații. În mod normal, zona pepinieră reprezintă 0,5% din suprafața plantației. Pentru viabilitatea economică, grădiniță ar trebui să aibă o capacitate de a ridica cel puțin 25000 de răsaduri la un moment dat.

 

3. Site-ul pepinieră

Pepinieră, dacă este posibil, ar trebui să fie situat în centrul zonei plantație sau aproape de acesta. Site-ul ar trebui să fie selectate de-a lungul drumului pentru transportul usor de puieți. De supraveghere și de gestionare adecvată, pepinieră trebuie să fie ușor accesibile. Site-ul trebuie să fie astfel încât în grădiniță nu pot facilități pentru deplasarea usoara. Site-ul, de asemenea, ar trebui să fie aproape de o sursă de alimentare continuă cu apă de bună calitate pentru irigarea cu ape saline nu este mai puțin frecvente.

 

Solul trebuie sa fie fertil pământ gras, profundă și de nisip și nu ar trebui să sufere de salinitate sau alcalinitate, waterlogging sau orice alte conditii adverse. Site-ul ales ar trebui să ofere posibilitatea de extindere pentru a satisface cerințele suplimentare.

 

Disponibilitatea de ușor de cantități suficiente de gunoi de grajd pentru incorporarea cu sol-mix să fie umplut în saci de polietilenă este de asemenea important, având în vedere faptul că containerul răsaduri cultivate vor constitui cea mai mare parte a stocului de plantare să fie produse.

 

Site-uri expuse la vânt și soare ar trebui să fie evitate. În zonele deluroase, pepinieră nu ar trebui să fie stabilite pe latura de sud, pentru a evita dupa-amiaza soarele arzator. În dealurile, locatii, la mijloc de a pantele joase sunt preferate pentru o grădiniță. În mod ideal, site-ul nu ar trebui panta mai mult de 1 la 3 grade pentru a preveni eroziunea solului, dar, pentru a permite apei de ploaie să se scurgă. În cazul în care panta este mai mult, paturi ar trebui să fie format pe terenuri terasate. Deși site-uri puternic marcate de o mare parte a zilei sunt de evitat, parțial site-urile umbrite sunt de dorit pentru a evita excesul de raze solare.

 

3. Protecția pepinieră

Site-ul ar trebui să fie bine protejate de animale domestice mai ales ovine și caprine. Garduri eficiente de pepinieră este necesar. Patru Strand garduri de sârmă ghimpată sprijinit pe stalpi din fier sau din lemn unghi distanțate de aproximativ 3 m în afară este de preferat pentru un site de pepinieră permanent. Aceasta este combinată cu șanțuri pentru un al treilea mod de protecție. În cazul în pepiniere sunt situate în zonele forestiere, acestea ar trebui să fie protejate de animale sălbatice prea.

 

o. Șanț de protecție

Un șanț dovadă vite având o lățime de top de 1,2 metri, lățimea de bază de 1 m și adâncimea de 90 cm, este săpat pe tot parcursul zona pepinieră. Pământul excavat este îngrămădite pe partea interioară a șanțului la o distanță de 15 cm de la margine și aranjate sub forma unei creste. Acest lucru este semănată cu specii cum ar fi Prosopis, Babul sau pithecellobium dulce (Jungal jilebi / vilayati Imli). Semănat se efectuează în iunie și acoperire germinează în timpul ploilor. Acest gard viu intră în vigoare la șase luni de timp.

 

b. Garduri vii trăiesc

În cazul în care presiunea de la vite nu este, acoperire în direct mult sau un gard în jurul pepinieră singur este suficient. Acest lucru este realizat prin plantarea la limita, arbori sau arbuști care nu sunt consumate de către vite. Orice pom, care nu se ramifica abundent, poate fi folosit pentru garduri vii de dragoste. Dacă arbuști sunt plantate, le alege pe cele care sunt rapid în creștere și abundent ramificare. O combinație de arbori și arbuști este un gard viu ideală pentru o grădiniță. Ele sunt bordurate periodic de la forma corectă. Prin urmare, tufe spinoase sunt improprii pentru garduri vii. Tunderea de garduri vii oferă o mulțime de biomasă pentru compostare și mulcirea în paturile pepinieră.

 

C. Sârmă ghimpată

Garduri cu sârmă ghimpată este costisitoare, dar nu este consumatoare de timp și în garduri vii, nici nu este laborios ca în săpat tranșee. Alegerea orice măsură de protecție se face pe baza costului, disponibilitatea forței de muncă, timp, la dispoziția cuiva și nivelul de eficacitatea protecției.

 

5. Paturi Nursery

Pepinieră este împărțit într-o serie de paturi pe care sunt crescute plantele. Paturile pot fi de aceeași formă și dimensiune sau ele pot fi diferite. Cu toate acestea, diferite tipuri de paturi sunt necesare, în funcție de stadiul de dezvoltare și de vârstă de plante. Prin urmare, avem următoarele tipuri de paturi.

 

o. Paturi de germinare

Paturi de germinare sunt paturi special pregătite pentru germinare de semințe sau butași. Paturile sunt realizate în așa fel încât să ofere o condiție optimă de germinare și se ridică până la 30 cm înălțime. Solul este bine pregătit, nivelat și suficient de nisip se adaugă la acesta nisipos face. Solul trebuie să fie liber de dăunători și organisme cauzatoare de boli, care afectează și semințele germinate. Solul nu trebuie să fie fecundat.

 

b. Paturi răsad

Paturi răsad sunt utilizate în general pentru creșterea răsaduri de la etapa de germinare de până la 5-6 etape frunze. Semințele germinate sunt transferate și plasate în paturi de plantule la o distanță de circa 10 cm și condiții adecvate sunt date pentru a le pentru creșterea lor corespunzătoare în faza inițială. Solul trebuie sa fie nisipos sau lut, lipsite de paraziți și organisme care afectează material săditor. De asemenea, ar trebui să fie bine manierat și fertilizat. Este posibil să se combine răsad și paturi germinare într-una în care caz, semințe și butași sunt plantate 10-15 cm unul de celălalt înainte de germinare. Cu toate acestea, există un dezavantaj de a pierde spațiu în pat corespunde procentajului de eșec în germinare. Acest lucru este evitat prin menținerea unui pat germinare separată și transferarea doar semințele germinate viguros la patul răsad.

 

C. Paturi transplant

Când răsaduri cresc mai mari au nevoie de mai mult spațiu. Prin urmare, ele sunt transplantate în alte paturi numite paturi transplant. Răsaduri sunt transplantate atunci când acestea sunt 5-6 frunze etapă, la o distanță de 30 cm. Răsaduri rămân în paturi de transplant de la 6 luni la doi ani, în același pat sau într-un pat transplant al doilea. Dacă rata de creștere și habitatul plantelor nevoie de mai mult spațiu, ele sunt transplantate din nou cu o minge de noroi într-un pat transplant al doilea, la o distanță de 45-50 cm, între 6-12 luni. În al doilea rând transplantul devine necesar, mai ales în cazul în devenire și altoire se face. Astfel de plante ar trebui să rămână în pepinieră de minimum doi ani. Prin urmare, ele pot fi plantate la 45-60 cm distanță în pat transplant primul pentru a evita de transplant dublu.

 

d.. Paturi de depozitare

Paturi de depozitare sunt paturi scufundate folosite pentru saci de polietilenă puternice în care se cultivă plante. Utilizarea de saci de polietilenă a revolutionalized practicile pepinieră pentru creșterea plantelor. Ele pot înlocui răsad și transplant de paturi pentru semințe germinate pot fi transferate direct la saci de polietilenă, cu sol bine pregătit. Plantele pot rămâne până la un an în aceste pungi. Cu toate acestea, în cazul în care plantele sunt păstrate pentru mai mult de un an, este necesar ca acestea să fie transferate în saci de polietilenă mai mari și mai gros, împreună cu balonul noroi de sac anterior, precum și cu solul suplimentar și amestecul compost (1:1). Puieți de pomi fructiferi, care necesită devenire și altoire, va avea nevoie de mai groase și mai mare saci de polietilenă. În urma este o prezentare schematică a mișcării de material săditor prin diferite tipuri de paturi pepinieră.

 

Paturi de germinare

de

 

Paturi răsad sau               saci de polietilenă

de

1-pat de transplant sau               paturi mari de polietilenă

de

2 paturi transplant a sau paturi de depozitare sau polietilenă

 

de

 

Plantează în domeniul

 

                      

6. Căi

Pepiniera este un loc în care lucrătorii trebuie să se miște în sus și în jos în fiecare zi pentru a efectua o serie de operațiuni, cum ar fi pregătirea paturi, fertilizare, fertilizare, semănat semințe, apă, transplantare, plivitul, prășit, pulverizare, înmugurirea și altoire, săpat și vânzare plante. De asemenea, este necesar să se deplaseze în sus și în jos unelte, instrumente, vagoane mici și chiar vehicule în interiorul pepinieră. Prin urmare, fiecare pat ar trebui să fie înconjurată de o zonă de drum la fel de mare ca lățimea sa. În plus ar trebui să existe căi comune mai largi între rânduri de blocuri.

 

7. Sistemul de irigare

Un sistem de irigare eficient format din set pompa, rezervor, canale, sau conducte sau sistemul de aspersoare este necesar pentru alimentarea cu apă suficientă pentru pepinieră. Sursa de apă ar putea fi un bine, iaz, un pârâu sau râu. Trebuie avut grijă pentru a minimiza lungimea canalului de irigare pentru a acoperi suprafața maximă de irigare astfel încât să se reducă pierderea infiltrațiilor. Pentru revenirea lung creșterea grădiniță comercial, un sistem de aspersoare de irigare poate fi economic, deși cheltuielile inițiale de capital este foarte mare.

 

8. Depozit

Un depozit adecvat este o componentă necesară a unui pepinieră pentru depozitarea uneltelor, saci de polietilenă, semințe, îngrășăminte, pulverizatoare, pesticide și alte agro-chimice, etc Dimensiunea de depozit depinde de cantitatea și numărul de materiale pentru depozitare. Nu ar trebui să fie suficiente facilități în depozit pentru stocarea diferitelor materiale. Fiecare în funcție de cerințele sale specifice (de exemplu, semințele trebuie depozitate în locuri bine aerisite loc răcoros și uscat, Ed și dăunătorilor gratuit și îngrășăminte și agro-chimice în condiții lipsite de umiditate, etanșe). Casa Tore cât posibil ar trebui situat central.

 

9. Casa paznic

În pepiniere mai mari casa unui paznic este necesar. Ar trebui să fie astfel amplasate încât sau suprafață maximă de pepinieră. Deși casa străjerului poate fi adiacent la depozit, ele nu ar trebui să fie combinate datorită prezenței de pesticide, îngrășăminte și alte produse chimice în magazin.

 

10. Gropi de compost

Într-o creșă, o mulțime de biomasă în formă de frunze, ierburi si buruieni vor fi generate în cazul în care compuse, se poate furniza o sumă bună de gunoi de grajd. Pentru compostare continuu, ar trebui să existe cel puțin două gropi. Dimensiunea gropi depinde biomasă.

 

Stabilirea unei Nursery,

 

O grădiniță, fie permanent sau temporar ar trebui să fie stabilite în mod corespunzător. Următoarele sunt diferitele etape în crearea unui pepinieră.

 

A. Calculul suprafeței pepinieră

Înainte de a stabili o grădiniță, ar trebui să aibă cel puțin o estimare aproximativă a suprafeței cerute în funcție de numărul de răsaduri se propune să ridice. Având în vedere de mai jos este o metodologie pentru stabilirea zona de pepinieră pentru 25000 de puieți de a fi plantate afara.

 

Metodologia de calcul

 

Numărul total de puieți să fie plantați în = 25.000 din care 12.500 sunt de pomi fructiferi (nevoie de altoire) si 12.500 de răsaduri de lemn combustibil / furajere / lemn copaci etc (care au nevoie de nici o altoire).

 

1. Calculul de semințe pentru pomi fructiferi si pomi fructiferi care nu sunt diferite de metode

o. Calculul de semințe (arbori fructiferi)

Am. Numărul de puieți să fie plantați în                                           = 12.500

 

II. Luând în considerare mortalitate de 15% în domeniul                             = 100/85 x 12.500

numărul de plante pomi fructiferi să fie ridicate                             = 14706

 

iii. Luând în considerare 40% victime după altoire

și înmugurire (succesul așteptat este de numai 60%)                             = 100/60 x 14706

numărul de răsaduri să fie grefate și înfrunzit               = 24510

 

iv. Reprezentând 10% răsaduri suplimentare pentru a compensa

pentru mortalitatea în pepinieră               (90% supraviețuire)                             = 100/90 x 24510

                                                                                                                = 27233

 

v. Presupunând germinare a semințelor pentru a fi doar 80%                             = 100/80 x 27233

                                                                                                                = 34041

 

                                                                                                  34041

vi. Cantitatea de semințe bune necesare (kg)               = ---------------------------                                                                                                                               Numărul de semințe per kg

 

 

Pentru a găsi numărul de semințe pe kg, cântărește o greutate unitate (100, 500 sau 1000 g) și a contoriza numărul de semințe. Prin repetarea acestei proceduri de câteva ori putem obține numărul mediu de semințe pe kilogram.

 

b. Calculul de semințe de pomi fructiferi care nu sunt

 

Am.                      Numărul de puieți să afară plantate                             = 12.500

II.                    Luând în considerare mortalitate de 15% în domeniul

Numărul de puieți să fie ridicat                             = 100/85 x 12.500

                                                                                                                              = 14706

iii.                  Având în vedere mortalitate 10% în pepinieră

numărul de răsaduri trebuie să fie

a crescut în pepinieră                                                         = 100/90 x 14706

                                                                                                                              = 16340

iv.                  Presupunând germinare a semințelor pentru a

Fi de 80% a numărului de semințe necesare                             = 100/80 x 16340

                                                                                                  = 20425

                                                                                                 

                                                                                                                                            20425

              V.               Cantitatea de semințe bune necesare (kg)                             ----------------------------

                                                                                                  Numărul de semințe pe kilogram

 

 

2. Calculul zonei pentru patului germinativ (pomi fructiferi și non-fructe)

 

Am. Numărul total o semințele să fie semănate în pepinieră               = 34,041 + 20,425

                                                                                                  = 54466

 

II. Numărul total de semințe de așteptat să germineze               = 27,233 + 16,340

                                                                                                  = 43573

 

Având dimensiunea de fiecare patului germinativ la 10 mx 1 m (10 mp M) rând de rând și de semințe de distanța de semințe să fie de 5 cm, nu va fi de 20 de rânduri (în lățime), într-un metru pătrat și 20 de semințe din fiecare rând. Apoi:

 

Am. Numărul de semințe semănate într-un pat mp                             = 20 x 20

= 400 de semințe

 

II. Prin urmare, numărul de semințe în 10 pat mp                             = 400 x 10

= 4000 semințe

 

iii. Numărul de paturi (10 mx 1 m) necesare pentru                             54466

germinativ (fructe și pomi fructiferi care nu sunt)                             = --------------

                                                                                                                4000

 

                                                                                                                = 13,6 paturi sau

                                                                                                                = 14 paturi

 

3. Calculul zonei de paturi răsad (pomi fructiferi și non-fructe)

 

Am. Plantarea la distanță într-un pat răsad                                                         = 10 cm x 10 cm

 

II. Numărul de puieți în 1 mp                                                         = 100/10 x 100/10

                                                                                                  = 100

iii. Numărul de răsaduri într-un pat de 10 x 1 m                                           = 100 x 10

                                                                                                  = 1000

 

iv. Numărul total de răsaduri de așteptat să germineze               = 43573

 

V. Număr de paturi săditor necesar                                           = 43573/1000

                                                                                                  = 43.57 paturi sau

                                                                                                  = 44 paturi

 

 

4. Calculul zonei de pat primul transplant (fructe și pomi fructiferi care nu sunt)

 

Puieti sunt transferate de paturi răsaduri la primul. Paturi transplant și plantate la 30 x 30 cm distanță. Calculele de mai jos pot fi urmate pentru a estima zona pentru paturi primului transplant.

 

Am. Numărul de răsaduri sa fie transplantate 9at o

Distanta de 30 x 30 cm), în primul transplant

paturi, după 6-12 luni, în 1 mp                                           = 100/10 x 100/10

                                                                      = 9,9 (10 aprox)

                 

II. Numărul de puieți într-un prim transplant

Pat de 10 mx 1 m                                                                       = 100

 

iii. Numar total de paturi primul transplant

Necesar                             = 43573/100

                                                                      = 435.7 sau

                                                                      = 436 paturi

 

5. Zona de-al doilea transplant fi (pomi fructiferi)

 

În cazul pomilor fructiferi, un al doilea transplantare ar fi necesar la o distanță de 45 x 45 cm, dacă grefare și înmugurire terminat. Calculele de pat transplant al doilea sunt după cum urmează.

 

Am. Numărul total de puieți de înmugurire / altoire               = 24510

 

II. Numărul de grefe in zona 1 mp                                           = 100/45 x 100/45

                                                                                                  = 4,9 sau 5

 

iii. Numărul de grefe / plante înfrunzit într-o secundă

pat transplant de 10 x 1 m. Zona                                           = 10 x 5 = 50

 

iv. Numar de paturi transplant necesare                             = 24510/50 490.2

                                                                                                  = 490 paturi

 

                   

6. Paturi de depozitare pentru saci de polietilenă

 

o. Pomi fructiferi non-

 

Aceasta este opțională pentru orice unul pentru a transfera semințe germinate de paturi de germinare sau plantule de paturi plantule la containerele de polietilenă. Următoarele calcule sunt utile pentru a estima zona pat de depozitare pentru containere de polietilena de pomi non-fructiferi dacă semințele germinate sunt plantate în saci de polietilenă.

 

              Am. Diametrul singur container polietilenă                             = 15 cm

 

              II. Numărul de containere personalizate într-un depozit

pat de 10 mp (10 x 1 m) lățime și lungime               = 100/15 x 100/15

                                                                                                                = 444 de containere

 

              iii. Numărul total de semințe germinate                             = 16340

 

              iv. Numar de paturi de stocare necesare pentru 16340

semințe germinate                                                         = 16340/444

                                                                                                                = 37

 

b. Pomi fructiferi

 

În mod similar, se poate calcula numărul de paturi necesare pentru pomi fructiferi atunci când semințele germinate transferate saci de polietilenă cu diametrul de 20.

 

Am. Numărul de saci de polietilenă personalizate într-un

pat de stocare de 10 metri patrati (10 mx 1 m)                             = 100/20 x 100/20

                                                        = 250

 

II. Numărul de semințe germinate transferate

la saci mari de polietilenă                                                         = 27233

 

iii. Numărul paturilor de stocare necesari pentru stocarea                             = 27,233 / 250

                                                                                                  = 108,9

                                                                                                  = 109 paturi

A. Suprafața totală pepinieră

 

Suprafața totală pepinieră = paturi de germinare + paturi semănat + paturi primul transplant + paturi transplant de secunde + paturi de depozitare pentru 15 cm si de 20 cm de polietilenă saci = 14 + 44 + 435 + 294 + 37 + 109 = 933 de paturi. Suprafața totală pat = 933 x 10 = 9330 mp sau 0.9330 ha. Suprafața totală pepinieră trebuie să fie dublu zona total de locuri pentru a avea suficient și în mod corespunzător prevăzute căi și drumuri. Prin urmare, suprafața totală necesară pentru înființarea de pepiniere cu toate tipurile de paturi de 25000 de puieți = 0.933 x 2 = 1.866 hectare pentru o grădiniță ideală înființat.

 

Dar, în cazul în care unul este transplantul de semințe germinate de pomi fructiferi care nu-și pomi fructiferi imediat in saci de polietilenă de 15 cm și 20 cm, respectiv, atunci suprafața totală necesară pentru grădiniță va fi mai puțin.

 

Numărul total de paturi pepinieră necesare = paturi de germinare + paturi de depozitare pentru pomul de nonfruit + paturi de depozitare pentru pomi fructiferi = 14 + 37 + 109 = 160 de paturi. Zona de pat necesară = 150 x 10 = 1600 mp (0.1600 ha). Prin urmare, suprafața totală pepinieră necesare = 0,160 x2 = 0,32 ha.

 

B. Pregătirea pepinieră

Zona de pepinieră este prima delimitate și curățat de toate arbuști ierburi și alte materiale. Acestea sunt colectate de la un loc și au ars sau compostate. Întreaga zonă pepinieră este apoi nivelat.

 

Este mai bine să nu căzut copaci în picioare, în zonele care nu sunt folosite pentru paturi, deoarece acestea pot oferi umbra in timpul verii și, de asemenea, un loc pentru depozitarea plantelor înainte de transportarea lor pentru plantare în domeniile.

 

Zona de pat pepinieră ar fi arat cel puțin de două ori la o adâncime de 25 cm. Desi plug poate merge până la o adâncime de doar 10-15 cm, și așa mai multe Umezirea pot fi necesare pentru a ajunge la adâncimea dorită. Este mai bine să facă pregătirea solului atunci când solul este umed de la ploaie sau irigare.

     

C. Montare de paturi

După delimitarea și de compensare, zona de pepinieră ar trebui să fie împărțite în blocuri de 11 x 10 m Marimi de căi permanente, aproximativ 1,8 m lățime. În fiecare bloc de paturi de 10 m lungime și 1 m lățime sunt stabilite. Calea între blocul de paturi va avea 6 paturi si 5 căi de 10m dimensiune 1m x. Blocurile pot fi de orice lungime convenabil, și orice număr de paturi, dar se recomandă ca lățimea parcelei păstrate numai un metru.

 

D. Pregătirea solului și a îngrășămintelor

Paturile sunt săpate la o adâncime de 0,3 m la 0,5 m, astfel că rădăcinile puternice și a altor materiale aflate sub toate sunt scos și aruncat în afara zonei pepinieră. Săpat solul ar trebui să fie ținute deoparte pentru două săptămâni pentru intemperii. Dacă dezgropat sol este grava, atunci acesta ar trebui să se cerne printr-o plasă de sârmă de 2-4 mm pentru a elimina pietriș și pentru a obține particule uniforme de sol de dimensiuni.

 

Este important să se adauge nisip la sol a patului germinativ să-l lut nisipos face. Similar gunoiului de grajd și nisip se adaugă la pat răsad pentru o bine fertilizat nisipos sau argilos face. Ei bine putrezit gunoiului de grajd uscat sau compost ar trebui să fie adăugate la rata de un kg / metru pătrat în paturi. Cantitatea de nisip încorporate în pat variază de la 40 la 80 la sută, în funcție de conținutul de argilă în sol, mai mare răzătoare conținutul de argilă cantitatea de nisip necesare și vice-verset, și gunoi de grajd și îngrășăminte pentru pat transplantul de a face bine îmbogățit cu toate substantele nutritive de plante. Paturi transplantare trebuie să primească o cantitate suficientă de azot, fosfor și alte elemente necesare pentru creșterea plantelor. Prin urmare, gunoi de grajd bine putrezit se aplică la o rată de 12-15 tone la hectar (1.2-1.5) kg pe metru patrat), în paturi transplantul de aproximativ 3-4 săptămâni înainte de plantare. În loc de a gunoiului de grajd, gunoi de grajd verde, la o rată de 25 de tone pe hectar (2.5 kg per mp MTR) sau compost la o rată de 12-15 tone la hectar (1.2 la 1.5 kg pe metru patrat), pot fi aplicate. Această sumă ar trebui să fie aplicată o dată la 2-3 ani. În scopul de a proteja pepinieră de atac ant alb, Aldrex 5% praf trebuie amestecate cu solul la rata de 75 kg pe hectar. Nr gunoire este necesară pentru paturi de depozitare.

 

De germinare, răsaduri și transplantul de paturi sunt în general paturi ridicate, în timp ce paturi de depozitare sunt paturi general scufundate. Paturile ridicate sunt susținute fie de bambus sau de o linie de cărămizi sau pietre. Acest lucru previne marginile de paturi de la prăbușirea în perioadele secetoase și la erodarea în timpul ploilor sau la momentul de irigare. Suprafața de pat, ar trebui să fie perfect plană sau ar trebui să fie, de preferință, administrat o ușoară convexă.

 

E. recomandare Îngrășământ

Solul trebuie sa fie foarte fertil pentru creșterea pepinieră. Aplicarea de îngrășăminte este inevitabil pentru a obține puieți sanatoase de la o pepinieră permanent.

 

Îngrășămintelor chimice sunt utilizate în pat pepinieră la 02:01:01 raportului de azot, fosfații și potasa (NPK), respectiv. În cazul în care patul pepinieră este ocupat de răsaduri în continuă creștere pentru luni sau ani, acesta poate solicita substante nutritive la fel de mult ca o cultură de cereale 980-100 kg / ha). Aplicarea de îngrășăminte micronutrienți poate deveni, de asemenea, imperativ, în special în sol cu textură lumina. Sumele de fosfor și potasiu luate ar trebui să fie jumătate din cantitatea totală de azot necesar. Prin urmare NPK trebuie aplicat la rata de 100:50:50 kg, respectiv, pe hectar. Aplicarea îngrășămintelor cu azot trebuie făcută în doze divizate, în funcție de durata asupra creșterii răsadurilor în pat pepinieră.

 

Dacă semințele germinate trebuie să fie semănată în saci de polietilenă-un amestec de pământ și gunoi de grajd (FYM), la un raport cuprins 03:01 - 1:01 (amestec pot), în funcție de disponibilitatea de FYM trebuie să fie pregătiți pentru umplerea sacilor . Este recomandabil de a încorpora îngrășăminte chimice în amestec oala de la sol și gunoiului de grajd singur nu poate furniza toate substantele nutritive necesare pentru pantaloni în saci de polietilenă pentru o perioadă de unul sau doi ani. NPK poate fi amestecat cu amestecul oala la rata de 100:50:50: kg pe hectar suprafață de saci de polietilenă. Aceasta înseamnă că îngrășămintele sunt amestecate cu volumul de sol, care este necesar pentru a umple saci de polietilenă, care pot fi dispuse în zona de un hectar. Bazat pe această rată se calculează cantitatea de NPK necesară pentru fiecare pat pepinieră în funcție de diferite tipuri de îngrășăminte. (Pentru calcule de îngrășăminte se referă la broșură: MF-7).

 

F. Utilizarea saci de polietilenă

Utilizarea de saci de polietilenă a devenit foarte frecvente în pepinieră pentru creșterea răsaduri, deoarece acestea pot fi manipulate ușor în pepinieră cât și în parte în timpul transportului și de plantare în teren. Ei au propriile lor avantaje și dezavantaje.

 

o. Avantaje

 

1.Handling, îngrijirea și managementul de răsaduri individuale devenit mai ușor.

 

2.Transportation de răsad în saci de polietilenă de la grădiniță la site-ul Plantation este mai ușor.

 

Zona 3.Swampy sau zona erodat sau sol alcalin nu este bun pentru grădiniță. În astfel de zone răsaduri sunt ridicate în saci de polietilenă, care sunt umplute cu pământ bun.

 

Rata de supraviețuire 4.The este mai mare în saci de polietilenă decât în paturi răsad, pentru că îngrijirea și gestionarea adecvată a plantelor este posibilă atunci când acestea sunt în saci polyphone.

 

5.In pat răsad rădăcinile de răsaduri pot merge foarte adânc, în unele cazuri, sau se încurce cu rădăcini ale altor puieți și va reprezenta o problemă în timp ce le scoate de plantării. Pe de altă parte, rădăcinile în pungă din polietilenă nici penetra fundul sacului și nici nu pot obține prinși cu rădăcinile plantelor adiacente.

 

6.Seedlings nu vrei în timpul transportului.

7.Transplanting șoc este mai mic.

 

b. Dezavantaje

 

Amestec de 1.pot (sol și gunoi de grajd sau compost la rata de 1:1 sau sol, nisip si compost 02:01:01 raportul de volum cu alte îngrășăminte necesare si insecticide), trebuie să fie pregătită pentru umplerea saci de polietilenă.

 

Este necesar 2.more compost sau gunoi de grajd.

 

3.Time este luată pentru a elimina sau a diviza punga de polietilenă la momentul de plantare: altfel, cresterea radacinilor este distorsionată duce la instabilitatea din copac.

 

Răsaduri 4.The lăsat prea mult timp în pungi devine "oală legat". Radacinile nu pot sa creasca spre exterior, bobina în jurul valorii de gazon în interiorul sac de polietilenă un obicei, care continuă chiar și după plantării. Dezvoltarea rădăcină laterală este afectată și să devină instabil. Prin urmare, este necesar sac de polietilenă.

 

G. dimensiunea și tipul de saci de polietilenă

Dimensiunea și tipul de sac de polietilenă diferă cu specii de arbori și durata perioadei de pepinieră. Pentru cresterea pomilor fructiferi, dimensiunea de fiecare sac trebuie să fie de 150 ecartament, diametru 20 cm și 30 cm lungime în timp ce pentru ridicarea altor copaci, dimensiunea de fiecare sac trebuie să fie de 100 indicator cu diametrul de 15 cm si 20 cm lungime. Ele sunt perforate la 4-6 locuri de pe părțile laterale, în partea inferioară pentru aerare și în partea de jos pentru drenaj.

 

H. Umplerea și amenajarea de saci

De saci de polietilenă trebuie să fie umplute cu sol bine pulverizat grădiniță, nisip și balega de vaca praf în proporție de 2:1:1, respectiv de volum. Trebuie avut grijă ca solul și balega de vaca sunt bine sub formă de pulbere și amestecat cu nisip după ce a învins cu un ciocan de lemn. Pentru a obține dimensiunea uniformă a particulelor de sol amestecul ar putea fi cerne printr-o plasă metalică din 2-4 mm. Sacii sunt umplute cu acest amestec până la trei înălțimi patra și sunt aranjate în paturile de depozitare în poziție verticală.

 

I. Numărul de saci de polietilenă

Numărul de saci de polietilenă depinde de numărul de răsaduri ridicate pentru vânzarea sau plantării. In general, sacii sunt vândute în greutate. În primul rând, numărul de saci de polietilenă necesare pentru fiecare categorie de mărime și grosime (calibru) ar trebui să fie determinată. Douazeci la suta se adaugă pentru a compensa orice daune. După stabilirea numărului total de saci necesare conta numărul de saci de polietilenă pentru a fi achiziționate.

 

 

Numărul total de saci de polietilenă necesare

= ------------------------------------------------- --------

                    Numărul de saci de polietilenă pe kg.

 

Managementul semințe,

A. Calcularea cantității de semințe

Cantitatea necesară de semințe este determinat pe baza greutății. Pentru aceasta ar trebui să aibă o greutate standard de unitate de semințe sau 9100.500 100 de grame) și a contoriza numărul de semințe. Mai mici de semințe, mici poate fi greutatea unitară luate pentru numărare. Unități mai mari pot fi luate atunci când semințele sunt mari dimensiuni. Odată ce numărul de semințe per unitate de greutate și numărul total de semințe necesare este determinat, calitatea de semințe necesare se calculează folosind următoarea formulă.

                                                                      Numărul total de semințe

Cantitate de semințe necesare în kg = ---------------------------------

                                                                      Nu de semințe pe unitate de greutate

 

 

Să presupunem că există 120 de semințe în 100 de grame și avem nevoie de 34041 semințe de un anumit pomi fructiferi. Aplicarea formulei, calcul este următorul.

 

34041/120/100 = 34041 x 100/120 = 28367 gm = 28.36 kg

 

B. colectare semințe

Criteriile pentru semințele de selecție sunt următoarele:

 

1.Seeds ar trebui să fie colectate de la o zonă, care are condiții agro-climatice similare.

 

2.Seeds ar trebui să fie colectate numai de la arborii bine-crescut și sănătos. Copaci prea vechi si prea tineri nu ar trebui să fie folosite în acest scop.

 

Seminte 3.Only coapte, fructe sau păstăi ar trebui să fie colectate.

 

4.Indication de maturitate ar trebui să fie cunoscute și de colectare a început în consecință. De regulă, primul și ultimele culturile de semințe care nu sunt la fel de bune ca și cele care se coc în mijlocul sezonului de fructe. În cele mai multe specii, semințele mature sunt identificate prin observare vizuală. Cu toate acestea, timpul de maturare variază de la o localitate la alta pentru o anumită specie, datorită variațiilor climatice;

 

5.Seeds ar trebui să fie complet curată și fără impurități;

 

6.Seeds ar trebui să fie depozitate în saci de iută curate sau în containere corespunzătoare. Magazin ar trebui să fie liber de la umed, la căldură excesivă, insecte și animale. Rezervorul nu trebuie să fie etanșă semințele au nevoie de oxigen,

 

7.Each container ar trebui să aibă următoarele informații scrise și puse în ea:

 

Am. Numele de copac și varietatea;

II data și locul de colectare și

iii. greutatea semințelor.

 

C. calitatea semințelor

Calitatea semințelor este în general determinată de mărimea și greutatea. Normal semințe dimensiuni mijlocii, grăsuț și plin germina mai bine. Semințe de lumina da mai puțin germinarea și răsaduri slabe. Atunci când semințele sunt scufundate în apă pe cei care chiuveta sunt bune si cele care plutesc sunt săraci.

 

D. Testul Germinarea

Pentru a determina viabilitatea semințelor, este esențial să se efectueze testul înainte de germinare, semințele sunt semănate efectiv pe pat germinare. Acest test este necesar special atunci când semințele sunt obținute din exterior.

 

1. Procedura de testare

Sute de semințe sunt selectate la întâmplare și semănat pe patului germinativ. Apoi, următoarele informații sunt înregistrate:

 

              o. Numele speciei;

              b. Locul de colectare,

              C. greutate de semințe (g/100 sau 1000 seminte)

              d.. Data de semănat,

              e. Numărul de răsaduri germinate,

              f. Numărul de semințe per gram.

 

Trebuie avut grijă ca semintele nu sunt distruse de rozătoare sau insecte.

 

Semințele germinate sunt numărate în fiecare zi și numărul de răsaduri sănătoase însumat când perioada de germinare normală este de peste. Germinarea procente în ceea ce privește numărul de semințe germinate la numărul de semințe este calculat. Testul ar trebui să fie reproduse și medie de procentajul de germinare este calculat cu o marjă de 5 la suta eroare din cauza oricaror exigente. Raportat la greutatea de 100 semințe, cantitatea de semințe necesară pentru semănat în pepinieră poate fi determinată

 

Înregistrare semințe E.

Tabelul-1 oferă informații cu privire la timpul de colectare și semănat de semințe pentru cele mai comune fructe și pomi non-fructiferi. Coloanele sunt prevăzute pentru introducerea de informații despre numărul de semințe la 100 g procent de germinare, și numărul aproximativ de semințe de obținere a 10 de plante de puieți. Acest tabel va servi ca un barem pentru plusat pepinieră.

 

Tabelul 1 Timpul de colectare a semințelor timp semănat și procentul de germinare

 

Sl. Nu

Specie

Timp de colectare a semințelor

Timp semănat

Germinare

procent

Corespun-

Nos Ximate de

Seminte /

În 100 de grame *

 

 

1.

 

2.

 

3.

 

4.

 

5.

 

6

 

 

 

1.

 

2.

 

3.

 

4.

 

5.

 

6.

 

7.

 

8.

 

9.

 

10

 

11.

 

12.

 

13 ..

 

 

 

Pomi fructiferi

 

Amla

 

Bael

 

Ber

 

Imli

 

Jamun

 

Mango

 

Combustibil, furaje, specii de lemn

Arjun

 

Babul

 

Bakain

 

Cassia siamea

 

Jangal jalebi

 

Kachnar

 

Kala SIRIS

 

Mahua

 

Neem

 

Peltophorum

 

Shisham

 

Subabul

 

Vilayati Babul

 

 

 

 

 

 

Nov - februa

 

Aprilie-iunie

 

Octombrie-martie

 

Februarie - aprilie

 

Ianuarie-iulie

 

Iunie-iulie

 

 

 

Februarie-mai

 

Aprilie-iunie

 

Nov - dece

 

Mai-iunie

 

Mai-

 

Mai-iunie

 

Decembrie-ianuarie

 

Iunie-iulie

 

Iunie-iulie

 

Ianuarie-februarie

 

Noiembrie-ianuarie

 

Octombrie-decembrie

 

Mai-iunie

 

 

 

 

Iulie

 

Iunie-iulie

 

Iunie-iulie

 

Aprilie-iulie

 

Iunie-iulie

 

Iunie-iulie

 

 

 

Iulie

 

Jun-iulie

 

Feb-iulie

 

Martie-iulie

 

Iunie

 

Mai-iulie

 

Mai-iulie

 

Iunie-iulie

 

Iunie-iulie

 

Iunie-iulie

 

Iunie-iulie

 

Iunie-iulie

 

Mai-iulie

 

 

 

 

40

 

---

 

---

 

60

 

80

 

85-90

 

 

 

---

 

50

 

70-80

 

70-80

 

---

 

95

 

60

 

---

 

70

 

---

 

45

 

50

 

90

 

 

 

 

 

-

 

-

 

-

 

-

 

-

 

-

 

 

 

---

 

---

 

-

 

-

 

-

 

-

 

-

 

-

 

-

 

-

 

-

 

-

 

-

 

 

 

 

       Numărul aproximativ de semințe pe 100 de grame ar trebui să fie stabilit de către persoana domeniu, în scopul de a estima cantitatea de semințe care urmează să fie achiziționate ..

 

F. Tratament semințe

Semințele care au un înveliș exterior hard nevoie pretratare înainte de însămânțare. Scopul tratamentului este de a atenua capacul greu de pe semințe, astfel încât germinarea se face mai ușor din cauza umezelii curgând în cotiledoane.

 

 

În natură, semințele după separarea de fructe rămân pe sol. Expunerea la umiditate și căldură înmoaie și umfle semințele permit procesul de germinare să apară. Acest lucru poate dura saptamani si luni si, uneori, atâta timp cât un an. Pentru germinare în pepiniere, nu este posibil să așteptați pentru un proces natural să apară. Deci pretratare a semințelor este necesară. Unele dintre cele mai importante tratamente sămânță sunt discutate mai jos:

 

De tratare a apei 1.Gold

Tratarea apei aur constă în înmuierea semințelor în apă rece timp de 24 ore. Apa se infiltreaza în sămânță prin haina de semințe și germinarea este pornit. Pomi fructiferi, de obicei, nu necesită tratament prealabil, dar socking-le în apă rece peste noapte va grăbi germinarea lor.

 

2. Tratare apă caldă

În tratarea apei calde, semințele sunt imersate în apă, care a fost adus la punctul de fierbere și apoi cu semintele din interior lăsat să se răcească timp de 24 de ore. Semințele nu trebuie fiert în apă. Nu se face rău dacă înmuiere continuă chiar dincolo de recomandat 24 de ore. Semințele sunt semănate în paturile pepinieră imediat după scoaterea lor din apă. Acest tratament ajută la eliminarea agenților patogeni din semințe de arbori, cum ar fi subabul și bhimal.

 

3. Tratament cu acid

În tratament cu acid, semințele sunt imersate în acid sulfuric concentrat și 15 minut. Ele sunt apoi scoase și bine spălate și curățate cu apă. Trebuie avut grijă în utilizarea acidului sulfuric deoarece se poate deteriora dacă semințele păstrate prea mult timp în ea. Semințele sunt apoi semănate în paturi. Semințe de arbori place Babul cu haina de semințe foarte greu să nu se înmoaie chiar și în apa fierbinte.

 

4. Fructe putrezire

Unele semințe (ex. Arjun) nu poate fi scos din fructe. Astfel fructele sunt scufundate în apă până la fructe începe putrezire. Ele sunt apoi sread pe paturi cu nisip și gunoi de grajd până la semințele încep germinativ. Acestea sunt apoi atent semănate în paturi de semințe.

 

5. Cowdung de tratare a apei

Pentru semințele din lemn de tec practica obișnuită este de a le pune într-o groapă amestecat cu balega de vaca proaspat si apa. Acestea ar trebui să fie luate după două urmărește și răspândit pe paturi de germinare. Germinarea are loc încet și după o săptămână sau cam asa ceva de germinare, răsaduri ar trebui să fie transplantate în paturile pepinieră de la 22 x 22 cm distanță.

 

G. Semănare de semințe

Semințele sunt semănate în mod normal în lunile iunie-iulie și în februarie-martie. Paturile de germinare sunt săpată în mod corespunzător și irigate pentru primirea semințelor. Buruieni și materia străină lucrărilor se va face îndepărtat înainte de pregătirea finală și de irigare de pat.

 

Semănat se face in linii, 10 cm în afară, lățimea înțelept în paturi. Sămânță la spațiere semințelor depinde de dimensiunea pe semințe și în mod normal variază de 0.2 la 10 cm. Semințe mai mici sunt semănate strâns în timp ce semințele mai mari sunt semănate cu spațiere mai mare. Semințele sunt apoi acoperite cu pământ. Grosimea stratului de sol depinde de diametrul a semințelor. În general, grosimea trebuie să fie egal cu diametrul de semințe. Semințe foarte mici ar trebui să fie amestecat cu nisip fin. Semințele mai mari ar trebui să fie acoperite de strat de sol de pe ambele părți ale liniilor semănate. Paturile semințe sunt apoi acoperite cu iarbă lumina sau plasă de sârmă fin pentru a preveni deteriorarea pasăre. Udare lumina ar trebui să fie făcut după semănat pentru a menține solul umed până la germinare este de peste.

 

Managementul de material săditor,

După ce semințele au germinat o serie de practici de management trebuie să fie efectuate pentru creșterea cu succes a plantelor în pepinieră. Da de mai jos sunt unele dintre cele mai importante practici de management răsad.

 

A. irigare

De obicei, irigarea nu este necesară dacă semințele sunt semănate chiar înainte muson. Dar, dacă precipitațiile nu se produce este întotdeauna benefică pentru a le iriga. Pentru semințe semănate în octombrie-noiembrie, de irigare devine absolut necesar.

 

Cu toate acestea, mai mult de udare este la fel de dăunătoare ca sub-udare. Creștere de mușchi în paturile pepinieră este o indicație de peste udare și este, de obicei, urmată de îngălbenirea frunzelor și în cele din urmă moartea a răsadurilor. Prin urmare, irigare ar trebui să fie supravegheate corespunzător.

 

Irigarea se administrează de obicei în după-amiaza, dar în locuri unde amortizare-off este temut, acesta poate fi administrat dimineața. Amortizare-off apare în special atunci când răsaduri sunt aglomerate și, acolo urmare, acestea ar trebui să fie subtiat. În caz contrar, apa este dat cu moderație. Adăugarea puțin acid acetic sau 4 procente sulfat de cupru în apa de irigare previne amortizare-off. În locurile în care se produce îngheț, de irigare este dat în seara.

 

Irigare este furnizat la creșă din, canale râu, și sau tubewells. Dar o grădiniță ar trebui să aibă o apa sau rezervor. Partea de jos a rezervorului trebuie să fie de 1 metru deasupra celui mai înalt punct al pepinieră. Canalele de distribuție din rezervorul principal trebuie așezat cu ajutorul unui egalizare, astfel încât apa poate fi distribuit la toate canalele uniform. Aceste rezervoare pot fi, de asemenea, folosit pentru paturi de semințe irigatii poate fi de asemenea utilizat pentru irigarea serelor, cu un furtun fin. Următoarele sunt unele dintre metodele de irigare folosite.

 

1. Prin duză: Pulverizarea cu duze se face până la plats sunt 10-15 cm în înălțime, în germinarea și răsaduri paturi.

 

2. Prin inundare: Inundații se face este zonele în care precipitații este semnificativ. Paturi sunt inundate cu apă și apa este permis să se infiltreze în sol. Metoda Inundații de irigare poate fi practicat pentru transplantare și paturi de stocare numai.

 

3. Prin percolare: Apa este inundat în canalele de irigație mici din jurul paturilor, astfel încât apa se scurge treptat prin întregul pat (e).

 

4. Aspersor: Udarea se poate face folosind un aspersor. Sistemul de aspersoare este costisitoare de a stabili, dar este cea mai eficienta metoda de irigare în special acolo unde apa este rară ..

 

B. Gunoi de grajd și a îngrășămintelor

Plantele din grădiniță necesită o mulțime de nutrienți pentru a menține ritmul de creștere. Prin urmare manuering și fertilizare sunt necesare pentru răsaduri în paturile transplantare, precum și în saci de poli.

 

Fertilizarea se poate face în pat transplantul de difuzare gunoi de grajd bine putrezit și sub formă de praf sau de compost, urmată de prășit și irigare. Cu toate acestea, acest lucru nu poate fi practicată în saci de poli. Pentru cultivarea plantelor în saci de poli, aplicarea îngrășămintelor se poate face în formă lichidă. Pentru aplicarea îngrășămintelor lichide face o suspensie de balega de vaca proaspăt și păstrați-l pentru o lună sau până la fermentare este de peste. Se diluează suspensia și iriga cu un trandafir poate. Acest lucru poate fi repetată o dată sau de două ori pe lună.

 

Îngrășăminte furnizarea de azot, fosfor și potasiu ar trebui să se acorde în mod regulat. La o medie, 100 g uree, 200 g superfosfat și 100 g muriate de potasiu pe pătrat metere pot fi aplicate pe lună într-o pepinieră în picioare. Cu toate acestea, întreg de fosfor și potasiu necesare timp de 6 luni sau 12 luni poate fi aplicat la un moment dat. Uree poate fi aplicat sub formă de soluție sau de difuzarea și încorporarea în domeniul follwed de irigare. Acest lucru poate fi mărită sau micșorată în funcție de creșterea și dezvoltarea plantelor. Fertilizarea trebuie să follw întotdeauna amestecând lumina de sol și de irigare. În caz de răsaduri în saci de polietilenă, îngrășământ (NPK) poate fi dat în formă lichidă prin dizolvarea lor în apă și irigarea plantelor folosind un trandafir poate.

 

G. Combaterea buruienilor:

O mulțime de buruieni apar pe pat în momentul în care semintele au germinat. Buruienile concurează cu răsaduri de substanțe nutritive și lămpilor și, prin urmare, ar trebui să fie îndepărtate cu grijă cu ajutorul unui Khurpi sau un baston ascuțit.

 

Lucrătorii ar trebui să recunoască răsad tineri din specia dorite, în caz contrar, răsaduri germinare sine poate fi scos. În timp ce plivitul rădăcinile de răsaduri trebuie nbot perturbată. Acest lucru este realizat prin deținerea de răsaduri ferm între două degete de la mâna stângă în timp ce trageți de semințe de dreapta.

 

Plivirea nu se face atunci când solul este umed, pentru a evita eliminarea solului cu rădăcini de buruieni și expunerea consecutivă a rădăcini de plante. În timp ce plivitul crusta subțire care poate fi format pe suprafața solului ar fi rupt ușor folosind o sapă. În cazul în care răsaduri cresc dens ele pot fi subtiat asemenea în această etapă.

 

Amestec de sol pentru saci de polietilenă pot conține semințe de buruieni. Therfore, pungile trebuie să fie umplut 3-4 săptămâni înainte de a crește răsaduri, astfel încât semințele de buruieni germinate pot fi ucise în prealabil.

 

Controlul buruienilor chimice necesită mai puțină muncă, dar este scump. Se cere, de asemenea, mare grijă și supraveghere. Dacă sunt aplicate erbicide, controalele trebuie să se facă pe următorul.

 

Deteriora 1.likely la răsad,

2.concentration și dozare,

3.timing,

4.prevailing condițiile meteorologice, și

5.safe metoda de aplicare.

 

Consultați broșura No.WC-4 pentru mai multe detalii cu privire la controlul buruienilor chimice)

 

Unele dintre weedi-pesticide, care pot fi utilizate în pepinieră sunt:

 

1. Pre-emergență: Atrazine@1.2 kg / ha; Oxidison@1-1.5 kg / ha,

Simazine@1.5 - 2 kg / ha.

 

2. Postemergență: Dicamba@1.5 - 2 kg / ha, Glyphosate@0.75 -1 kg / ha

 

 

D. Protecția plantelor

La răsad plante etapă sunt extrem succeptible la boli. Deteriorarea off și mucegaiuri sunt două răspândite infestare fungice în răsaduri.

 

1. Protecție împotriva bolilor

Rot guler conducând la amortizare-off este una dintre cele mai grave boli în faza de răsad în pepinieră. Rot guler apare sub forma de tesut putred în regiunea guler (moment între rădăcină și tulpină) cauzează "topping peste" de material săditor. Focare grave de amortizare-off poate duce la mortalitate foarte mare răsad daca nu este controlata. Boala, de obicei, primul apare în patch-uri si apoi se extinde. După cum sugerează și numele, condiții de supra-umede ca peste udare, umbrire prea grele și aerare săraci sunt favorabile pentru răspândirea bolii.

 

În cazul în care incidența acestei boli este foarte frecvente afume a solului cu formaldhyde și păstrați-l acoperit cu foi de polietilenă sau frunze banaga pentru două zile.

 

2. Protecție împotriva dăunătorilor

Stadiul larvar a ciclului de viață de insecte este mai nociv, deoarece acesta este momentul în care cele mai multe dintre insecte hrănesc vorace pe frunze, muguri, rădăcini și plictisitoare in tesutul stem avea loc. Omizile și viermele alb și termitele provoca pagube mult în pat pepinieră dacă nu este controlat.

 

Pentru termite conteracting, Aldrin este folosit 5% sau 10% BHC @ 20-25 kg / ha. Carbryl 5% sau 10% sau BHC endosulfan 2% @ 20-25 kg / ha, este utilizat pentru controlul cutworm și infestare cu grub alb.

 

E. Transplantarea

Transplantare este necesară din două motive:

 

1.because de densitate mare de răsaduri în paturile germinativ ei

nu cresc în mod corespunzător, și

 

2.Dacă răsaduri sunt păstrate în aceleași paturile crește lor de rădăcină robinet și

cauzează probleme în timpul plantiation. Transplantating răsaduri ajută la

creștere de rădăcini laterale.

 

Semințele germinate sunt transferate din paturile germinare atunci când acestea dezvolta 4-6 frunze. Ele sunt fie transplantate în paturi răsad de la 10 cm distanță sau, uneori, în saci de polietilenă, dacă perioada lor de creșă este scurt și trebuie să fie plantate după un an. Pentru plantele cresc mai lent (plante eg.fruit) transplantul se face de la paturi răsad de paturi primul transplant in luna august / septembrie, și din nou la două paturi transplant oferind mai mult spațiu în mai / iunie.

 

Răsadurile trebuie scos cu foarte mare precauție din paturile răsad și din nou de la primele paturile transplant, fără a deteriora rădăcini. De la primul transplant de paturi plante ar trebui să fie săpat cu o minge de pământ. Rădăcină de la robinet este tăiat de un cuțit ascuțit, la o adâncime de 20-30 cm de la sol în cazul în care sunt prea lungi. Plantare trebuie să fie făcut într-o linie dreaptă, la o distnce de 30-45 cm, în data de paturi primul transplant și în cea de a doua de transplantare este completat, acesta este udata cu o stropitoare cu un duș fin, astfel încât solul stabileste și vine în contact cu rădăcină. Dacă se formează o depresiune, unele mai multe sol este pus rotund plantele și presate în mod corespunzător. De asemenea, udarea ajută plantele transplantate pentru a recupera de la șocul de transplantare și începe creștere. Umbrire de paturi transplant este necesară în special pe site-urile insorite expuse. Aceste transplanturi sunt eliminate în mod regulat și adăpate și întreținute.

 

Tabelul 2: distanța de plantare în transplantul de pat

 

Sl.

Nu.

Vârsta la care răsadurile

transplantat

Distanța dintre liniile &

Plantele din aceeași linie

1.

2.

3.

3 luni -1 an

1 la 2 ani

2 la 3 ani

30 cm

30-45cm

45-60 cm

 

Răsaduri ridicate în saci mici de polietilenă nevoie de prea chage în saci mari de polietilenă, dacă acestea sunt mai vechi de un an. Geanta vechi este deschisă tăietura și eliminate. Planta cu mingea noroi este introdus într-un sac de polietilenă mare și spațiul gol este umplut cu un amestec oală. Aceasta este urmată de udare și alta de îngrijire normale.

 

F. Eliminarea de plantare teren

Înainte de a scoate plantele de paturi, grădiniță ar trebui să fie irigate și plantele luate cu bile de pământ ar trebui să fie aranjate în funcție de clasele de înălțime (80-100, 100-120, 120-140 și 140-160 cm) și stocate în umbră. Bilele de pământ sunt menținute în mod normal, 25-30 cm lungime, 20-25 cm diametru superior, iar diametrul 10-15 cm mai jos.

 

Economie de gestionare a pepinierelor.

 

Mulți copii sunt gestionate neeconomic. Principalul motiv pentru o astfel de stare de trist este că oamenii nu știu componentele care urmează a fi luate în considerare în timp ce face analiza cost-beneficiu. Următoarele linii directoare vor ajuta cel care a plusat pepinieră pentru a determina economie de management pepinieră.

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013 Toate drepturile rezervate.