DIETA DISOCIATA

...Acest regim este cunoscut de 100 de ani , a fost de cateva ori uitat si de fiecare data redescoperit , cu unele adaptari.

Principiu :Adeptii acestei diete sustin ca digestia este ingreunata de ingerarea concomitenta a proteinelor , care genereaza in corp acizi, si a glucidelor , generatoare de baze.Rezultatul acestei digestii defectoase este cresterea in greutate . Daca la o singura masa combinam numai anumite categorii de nutrienti , atunci ne facilitam digestia si slabirea este mai usoara . Principiul disocierii alimentelor porneste de la premisa ca proteinele (acidifiante) si glucidele (care genereaza baze) se deranjeaza reciproc in procesul de digestie.Din aceasta cauza aceste doua grupe de alimente trebuie consumate separat.Efectul pozitiv este ca astfel corpul e aprovizionat constant cu substante importante si va veti simti mereu bine , in forma.
Cum se disociaza alimentele ?
Combinatii indicate : 1.alimente din grupul proteinelor cu alimente din grupul neutru 2.alimente din grupul glucidelor Atentie :unii adepti ai acestui regim impart alimentele altfel decat suntem obisnuiti sa le impartim. Astfel, pentru ei in grupul proteinelor intra si painea, produsele din cereale integrale, cartofii si unele legume si fructe chiar si berea !In grupul alimentelor neutre puteti gasi in unele diete si grasimile, lactatele acide si branzeturile grase, carnea cruda, pestele afumat si unele legume(salata verde, ciupercile, verdeata, alunele si nucile)-chiar si drojdia de bere ! PRO si CONTRA : PRO : Se recomanda in primul rand persoanelor care au obiceiuri alimentare nesanatoase , deoarece ele incep sa se gandeasca (poate pentru prima oara) la ceea ce mananca.Rontaitul la intamplare intre mese dispare. De obicei se reduce aportul energetic deoarece este incurajat consumul de legume in detrimentul grasimilor. CONTRA :Dat fiind ca nu se admite infometarea , sunt permise orice cantitati de alimente , cu singura conditie sa fie disociate.

Apare deci riscul de a manca enorm si deci de a lua in greutate !E greu de pastrat aportul cotidian corect de calciu.

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005  - 2012 Toate drepturile rezervate.