DIETA HIPOGLICEMICA

...Foarte moderna si laudata acum de nutritionisti , deoarece contine tot ce avem nevoie pentru sanatate.Este indicata persoanelor disciplinate. Principiu : A obtine cea mai redusa rata de insulina in sange, ceea ce corespunde unei glicemii foarte scazute.

La fiecare masa trebuie sa se obtina o relatie echilibrata intre glucide(mai ales legume), proteine (carne, peste, oua, produse lactate) si grasimi.In timp ce dieteticienii in general recomanda sa se obtina 10-15% din energie din proteine, 60% din glucide si 25-30% din grasimi, regimul hipoglicemic recomanda 40% din glucide, 30% dinproteine si 30% din grasimi.Baza acestei diete este formata din proteine in combinatie cu legume.
Ce este indicele glicemic(GI)
Acesta indica potentialul pe care il are un aliment de a spori rata glucidelor in sange.Cu cat acest potential este mai mare, cu atat alimentul este mai nociv siluetei. Este un cerc vicios : cu cat glicemia creste mai mult si cu cat acest lucru se intampla mai des , cu atat ne este mai foame – ca urmare a ratei inalte a insulinei. Kilogramele se aduna se si insulina se ocupa de depozitarea ,,in siguranta’’ a grasimii.Cel mai simplu este deci sa limitam aportul de alimente cu Gl ridicat.   Dat fiind ca se limiteaza drastic zaharurile simple , se evita oscilatiile glicemice mari.Regimul , bogat in proteine , e indicat acelor personae pe care dietele clasice le infometeaza . Toate alimentele indicate au o valoare nutritiva ridicata :peste, carne de pasare, tofu, iaurt, branza de vaci, legume si produse din cereale integrale.Acest regim e eficient in cazul femeilor cu silueta de ,,para’’ si contribuie la formarea masei musculare. E relativ greu de urmat , deoarece trebuie cunocute exact GI –urile diferitelor alimente, pentru a se obtine proportia justa intre glucide , proteine si grasimi. Se cere putina fantezie culinara, pentru ca mancarea sa nu fie fada. Adesea sunt greu de gasit sursele de proteine care nu sunt in acelasi timp surse de grasimi.Cum functioneaza dieta ?
Se aleg alimentele cu GI redus , care pastreaza o glicemie scazuta si un nivel optim al secretiei de insulina.Nutrientii vor da nastere masei musculare si nu grasimii.Urmeaza o scadere in greutate lenta, dar sigura.

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2013  Toate drepturile rezervate.