Dismenoree tratament cu produse naturiste

 

Prin dismenoree definim durerile apărute în abdomenul inferior (subombilical) și zona lombară, în timpul menstruației.

Ele apar de obicei în prima zi de menstră, dar pot apărea și cu o zi înainte. De obicei sunt de intensitate crescândă, uneori devenind insuportabile. Deseori sunt însoțite de greață, vărsături, dureri de cap (cefalee). De regulă dispar tot în prima zi (spre sfârșitul zilei) dar sunt și cazuri în care persistă, cu diverse intensități. Deseori trec la antialgice obișnuite: algocalmin, paracetamol, nurofen etc. Durerea poate apărea numai în unele luni iar în altele nu. Fetele tinere, mai ales la primele menstre sunt sfătuite de mame, mătuși, prietene că așa este la început, iar apoi trece. Mai târziu, când durerile persistă, unele fete au răbdare să treacă, altele consultă un ginecolog. Cauzele acestor dureri sunt multiple-nu are rost să intrăm în termeni de specialitate; pot fi tulburări anatomice, funcționale etc. Nu trebuie să intrați în panică, însă pentru a avea confort fizic și în perioada menstruației este bine să vă prezentați la un ginecolog și problemele vor fi rezolvate. De foarte multe ori contraceptivele prescrise de medic (nu de vecine sau prietene) după un consult (și virginele pot fi consultate) rezolvă această problemă. Nu uitați că pe parcursul vieții unei femei pot apărea diferite afecțiuni în sfera genitală, uneori asimptomatice și care la un moment dat se pot manifesta și ca dismenoree. Numai medicul specialist vă poate rezolva așa cum trebuie problema. A fi informată despre ce ai sau nu ai este esențial la pubertate și apoi în perioada de tinerețe și adultă.

  Dismenoree are ca simptom principal durerea in zona inferioara a abdomenului, incepand din ziua menstruatiei sau cu 1 zi inainte de declansarea menstruatiei. Durerea dispare de regula in prima zi, sau poate persista 1-2 zile dupa inceperea acesteia si in general dispare la antialgice uzuale. Este posibil sa apara inconstant, numai in anumite luni. In unele cazuri, durerea poate fi severa, se instaleaza paloarea fetei, extremitatile se racesc, pot aparea greata si voma, diaree, cefalee, palpitatii, dureri musculare si articulare, depresie, iritabilitate, insomnie. Durerea poate radia catre regiunea lombosacrala sau catre interiorul coapselor. Simptomele pot disparea dupa debutul vietii sexuale regulate sau dupa prima nastere, dar aceasta nu este o regula.

Dismenoreea este deseori asociata unor boli ale uterului (endometrioza, fibrom uterin, stenoza colului uterin, anomalii congeniatale) sau trompelor uterine, unor tulburari endocrine, disfunctiilor ovariene, infectiilor pelvine, dispozitivelor contraceptive intrauterine, precum si unor factori mentali.

Dismenoreea poate fi primara, determinata de contractiile uterine normale, dar mai puternice si mai frecvente, controlate hormonal, care apar in lipsa unor modificari patologice, posibil de la prima menstruatie, sau secundara unor boli de uter, trompe uterine, sau ovare. In aparitia dismenoreei primare au mai fost incriminate cresterea nivelului de prostaglandine si hipoxia (oxigenarea deficitara a) muschilor uterini.

Produse naturale recomandate in dismenoree:
 

Noni Liqiud
 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013  Toate drepturile rezervate.