Cefalee (Durere de cap) tratament cu produse naturiste

Durerea de cap (cefaleea sau cefalalgia) este una din cele mai frecvente plāngeri prezentate medicului de catre pacienti. Circa 85% din populatia

Europei si 90% din cea a SUA sufera periodic de cefalee. Īn marea majoritate a cazurilor cefaleele sunt primare, adica fara modificari organice si doar īn 8-10% cauza durerilor de cap este o maladie severa a creerului (tumoare, trauma craniocerebrala, ictus cerebral, neuroinfectii etc.)

 Clasificarea cefaleelor:
- cefaleea primara (migrena; cefaleea de tensiune; cefaleea cluster (īn ciorchina); cefalee diverse fara leziuni structurale.
- cefaleea secundara (trauma; tulburari vasculare; tulburari intracraniene nonvasculare; utilizarea substantelor si sistarea lor; infectii non cefalice; tulburari metabolice; tulburari ale structurilor faciale si craniene; nevralgii craniene, dureri ale trunchiurilor nervoase.
Cefaleea primara
(esentiala) constituie marea majoritate a durerilor de cap. Absenta semnelor obiective la examenul clinic si paraclinic īn asociere cu specificul clinic al acestor cefalalgii sunt cheia lor de diagnostic. Anamneza, tabloul clinic la acest grup de cefalei joaca un rol primordial.

Cefaleele secundare. Durerea de cap īn acest caz este un simptom al maladiilor intracraniene sau somatice (vezi clasificarea de mai sus). Avānd īn fata un bolnav cu cefalee, medicul arc o mare responsabilitate de a exclude cauzele structurale, prezenta simptomelor si semnelor clinice ale maladiei de baza, rezultatul investigatiilor suplimentare, excluderea cefaleelor primare.

Cefaleea tensionala este o entitate clinica care se manifesta prin episoade sau stari de dureri de cap de intensitate usoara sau moderata ce nu afecteaza activitatea zilnica si nu se amplifica la efort fizic. Durerea este bilaterala cu senzatie de presiune, de strānsoare sau de o greutate si nu e pulsatila, nu se asociaza cu fono- si fotofobie sau cu greata si voma.

Cefaleea tensionala episodica poate dura de la 30 minute la 7 zile, iar cea cronica are loc mai des de 15 zile pe luna sau 180 zile pe an.

Durerea are urmatorii parametri: - bilaterala; de presiune; intensitatea usoara sau moderata; efortul fizic nu amplifica durerea.

Cefaleea nu este acompaniata de greata, voma, fotofobie sau fonofobie.

Examenul obiectiv constata īncordari musculare. La palparea muschilor pericranieni se constata zone de hipertonie musculara ori noduli musculari

durerosi (zone triger) atāt īn muschii frontali, temporali, pterigoidieni laterali si mediali cāt si īn masseteri, sternocleidomastoidieni, muschii trapezoideus.

 Cauze - stresul psihosocial; anxietatea; depresia; disfunctia oromandibulara; stresul muscular; abuzul medicamentos; tulburarile metabolice.

Diagnostic - nu exista criterii paraclinice decisive de diagnostic ale cefaleei tensionale (ca si la oricare alta forma de cefalee primara). Fiecare caz concret de cefalee tensionala necesita o depistare a cauzei ei concrete ce o conditioneaza. Cefaleea tensionala cronica se poate asocia cu migrena si atunci īntre episoadele migrenoase continua durerile de caracter tensional. Pacientul acuza cefalee īn fiecare zi. Cefaleea cronica cotidiana. Este o cefalee eterogena (cefaleea tensionala cronica, migrena cronica, asocierea lor), care are loc zilnic sau aproape zilnic mai mult de 4 zile pe saptamāna sau mai mult de 15 zile pe luna cu durata cotidiana de 4 sau mai multe orc pe zi.

- White Willow  (0-1-1 dupa masa, reduce durerea si inflamatia).

- Garlic Caps  (1-0-1 dupa masa, sterilizeaza focarele de infectie).

- C 1000  (1-1-0 dupa masa, excelent antiseptic, crescand imunitatea locala).

- Kids Green (0-1-1, inainte de masa, calmant local, imunostimulator general, antimicrobian, mentine organismul sanatos si puternic)

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013   Toate drepturile rezervate.