Echimoza (vanataia) tratament cu produse Calivita

Echimoza este o efuziune superficiala de sange care se depune sub piele si formeaza o pata vizila.
Pentru diminuarea durerii se poate aplic o panza umeda, continand bucati de gheata, ce se aplica pe durata a 10 minute.

Cum arata o vinataie si de ce isi schimba ea culoarea

Vinataile rezulta din eliberarea singelui din vasele capilare in tesuturile de sub piele. Semnul de culoare maronie de pe piele se decoloreaza si in cele din urma dispare pe masura ce singele este absorbit de tesuturi si indepartat din zona. Vinataile se petrec adesea ca rezultat al unei lovituri, dar in anumite cazuri pot sa apara brusc ca reactie alergica sau ca semn al unei boli mai serioase.

Vinataile urmeaza un anumit sablon si este usor de stabilit vechimea lor dupa aspect. La inceput, o vinataie va avea o nuanta rosiatica, reflectind culoarea singelui din piele. Dupa 1-2 zile, fierul din singe se va transforma si vinataia va deveni de culoare albastru-violet. Dupa 6 zile, culoarea se schimba din nou, spre verde de data aceasta, si in ziua 8-9, vinataia va capata o culoarea maronie-galbuie. In general, zona invinetita va fi refacuta de organism cam in 2-3 saptamini, dupa care pielea va reveni la normal.

Vindecarea vinatailor in functie de locul unde se produc

O vinataie normala trebuie sa se vindece de la sine in decurs de citeva zile pina la citeva saptamini. Ca regula generala, vinataile tind sa se vindece mult mai greu cu cit acestea se afla in partea de jos a corpului. Cu alte cuvinte, o vinataie de pe brat se vindeca mult mai repede decit una situata pe picior. Vinataile de pe picioare sint adesea cele mai grave, deoarece exista mult mai multa presiune a singelui in vasele de pe picioare, asa ca ele singereaza mai mult decit vasele de singe de pe brate.

De ce se invinetesc unele persoane mai usor decit celelalte

Invinetirea se produce in mod diferit in functie de virsta. Daca in copilarie este nevoie de o lovitura puternica pentru a cauza o vinataie, pe masura ce inaintam in virsta chiar si loviturile sau zgirieturile usoare pot provoca vinatai sau echimoze de lunga durata. O data cu inaintarea in virsta, pielea se subtiaza, vasele de singe devin din ce in ce mai sensibile, iar vinataile pot aparea la persoanele mai in virsta, chiar fara lovituri in prealabil. Acest lucru se petrece din cauza distrugerii colagenului, tesutul conjunctiv ce acopera pielea, care lasa vasele de singe mult mai vulnerabile.

Aparitia vinatailor poate fi determinata si de folosirea medicamentelor care pot interveni in coagularea singelui (si astfel sa cauzeze o singerare mai abundenta la nivelul pielii sau al tesuturilor). Mai mult, persoanele care au probleme de coagulare a singelui, mostenite pe cale genetica (cum este hemofilia), sau care au dobindit pe parcurs astfel de probleme (cum sint bolnavii de ciroza) pot fi mult mai predispuse la invinetire sau la hemoragii abundente, care le pot pune viata in pericol.

Persoanele care iau medicamente pentru tratarea anumitor boli, inclusiv medicamente care subtiaza singele, precum aspirina, manifesta de asemenea un risc crescut pentru invinetire.

Sfaturi pentru a diminua durerea si aspectul neplacut al unei vinatai

Iata citeva metode prin care puteti diminua marimea si gravitatea unei vinatai, dupa ce a avut loc impactul:

In primul rind, aplicati o compresa rece. Puneti gheata intr-o punga de plastic pe care o inveliti cu un prosop si asezati-o pe zona afectata. Aceasta va reduce circulatia singelui in acea zona, limitind singerarea catre piele si micsorind astfel marimea vinataii. De asemenea, compresa rece va reduce inflamatia si pe cit posibil umflarea. Daca se poate, ridicati zona afectata mai sus de nivelul inimii. Cu cit o zona afectata se afla mai jos de nivelul inimii, cu atit mai mult singe va circula in zona respectiva, ducind astfel la intensificarea singerarii si a umflarii.

In al doilea rind, bandajati zona expusa. Stringeti imediat cu un bandaj elastic in jurul zonei invinetite (mai ales daca este pe picior) pentru a exercita o presiune mai usoara asupra vaselor de singe afectate. Acest lucru poate preveni vasele sa nu mai singereze, diminuind gravitatea vinataii.

In al treilea rind, o presiune exercitata asupra zonei (cu mina, nu cu alte obiecte) poate reduce singerarea.

In al patrulea rind, dupa 24 de ore, cind vinataia s-a dezvoltat complet, putetI aplica o sursa de caldura. In acest moment, caldura ajuta de fapt la deschiderea vaselor de singe din jur, asa incit ele pot duce cu sine fluidele si celulele sangvine mult mai repede.

In cele din urma puteti diminua vinataia cu ajutorul vitaminei K. Cautati o crema de vindecare a vinatailor care sa contina vitamina K. Crema intra in piele si ofera vitamina K in locul vinataii, in care corpul dvs. are nevoie sa descompuna singele si sa-l reabsoarba.

Vein Care

Protect 4 Life

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013  Toate drepturile rezervate.