Epuizare tratament cu utilizarea produselor naturiste Calivita

“Domnule doctor, daca ati sti cat sunt de obosita”, este o marturisire des auzita in cabinetul medicului. Dureri musculare, lipsa dinamismului, dureri

de cap, probleme de concentrare sunt simptomele acestei stari. Trebuie sa-i cunoasteti cauzele.
Cuvantul oboseala este ambiguu pentru ca el defineste tot felul de stari. In termeni medicali se vorbeste despre astenie caracterizata prin epuizare fizica si psihica.

Pentru a intelege trebuie sa cunoastem cauzele: “eu sunt extenuata pentru ca muncesc mult, eu sunt lipsita de motivatie, eu nu reusesc sa dorm”. Cauzele sunt stresul si surmenajul. Principalele victime sunt femeile epuizate de viata lor agitata: trezirile nocturne ale copiilor, zilele incarcate de la serviciu, tulburarile casnice. Stresul cotidian depaseste posibilitatea lor de rezistenta. Daca raspunsul nu este suficient? Ce facem? Luati vitamine, antiastenice, oligoelemente? Nu se rezolva usor toate problemele legate de oboseala.

Regulile odihnei
1. respectati orele de somn;
2. activitate fizica regulata;
3. relaxare;
4. alimentatie echilibrata;
5. cura termala.

- Daca odihna nu este de ajuns trebuie sa incercati altceva. Oboseala, primul semnal de alarma, poate ascunde afectiuni diverse.
- Medicul de familie pentru inceput poate da un diagnostic. Poate este vorba de un episod infectios (faringite, otite, bronsite) care da un tonus scazut timp de cateva saptamani. Pentru un simptom identic perceptia oboselii este diferita de la o persoana la alta. De exemplu carenta de fier are manifestari diferite: doua persoane sufera de oboseala intelectuala, la unul se manifesta prin caderea parului, iar la celalalt prin pierderea memoriei si probleme de concentrare.
- Un studio recent demonstreaza ca 98% dintre femei au un nivel scazut de fier in organism, datorita ciclului menstrual. Aceasta carenta este rau compensata de alimentatie. 5% dintre femei sufera de anemie severa cu oboseala cronica.
- In cazurile complexe, medicul de familie nu poate da un diagnostic. Pacientul se orienteaza catre medicul specialist.
- Examenul clinic clasic (greutate, tensiune) si intrebarile sunt indispensabile pentru aflarea simptomelor si cauzelor fara sa se uite aspectul psihic. Una din intrebarile esentiale este “Oboseala variaza in intensitate in cursul zilei?”.

ANALIZE RECOMANDATE
- Daca este cazul trebuie cercetate problemele legate de somn.
- O alta posibilitate ar fi reaparitia unei boli mai vechi sau aveti o boala greu de diagnosticat. In aceasta ultima categorie se inscriu problemele endocrine (tiroida, menopauza, andropauza), boli infectioase (hepatita B,C), neuro-musculare, poliartritele, insuficienta renala, cardiaca, cancerul si bolile rare.
- Examenele clinice necesare au dezvaluit alte cauze posibile ale oboselii cronice, fara anomalii biologice specifice. Este vorba de sindromul de oboseala cronica  (SFC). Manifestarea este identica: o epuizare care te impiedica sa faci gesturi banale. In ciuda numeroaselor simptome, analizele sunt negative si se prescriu doar antiinflamatoare, antibiotice, tranchilizante.

Sindromul oboselii cornice
Simptomele sindromului:

-  dureri musculare;
- cefalee;
- ganglioane;
- dureri de gat;
- pierderea memoriei.
Ele persista timp de 6 luni. Cercetarile nu au putut dezvalui originea sindromului. Se presupune ca ar avea o origine genetica, virala sau imunitara sau poate un amestec al acestora. Descoperirile recente au constatat solicitari excesive ale sistemului imunitar. Cauza ramane inca neidentificata. Simpla analiza de sange poate permite punerea diagnosticului.

Recomandari
In lipsa unui tratament specific trebuie sa diminuati stresul, sa ameliorati somnul, mentinerea si dezvoltarea activitatii psihice prin kinetoterapie.

Rhodiolin
 Energy&Memory
Vital pe grupa Dvs

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013  Toate drepturile rezervate.