Formarea gusei

Gargara frecventa cu frunze taiate marunt de buberic (iarba-neagra) sau de dragaica face sa dispara gusa, crescuta fie in interior, fie in exterior.

Bubericul se gaseste la maluri de piraie, in santuri de padure si printre tufisurile care tin umezeala. Are flori maro-roscate fara stralucire si frunze verde-inchis, lunguiete, cu virf ascutit. Acestea au acelasi miros puternic ca si frunzele de soc; deci nu se pot confunda, datorita acestui miros, cu o alta planta. In timp ce la buberic se colecteaza numai frunzele, cu care se face gargara adinca, fara a se bea din lichid, dragaica se foloseste intreaga, cu flori cu tot, se face gargara adinca si se bea din cind in cind cite o gura.
O cunostinta din Viena a capatat in februarie 1979 o gusa destul de vizibila. Se temea de operatie si, la sfatul meu, a inceput sa faca gargara primavara, cind s-au ivit in natura primele dragaice. Dragaica se opareste si infuzia se foloseste calda pentru o gargara adinca. Fericita, mi-a povestit dupa un an ca sotul ei ti adusese .mereu dragaica proaspata; inca de la inceput simtise ca gusa i se micsora treptat, pina ce a disparut de tot.

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 -  2013  Toate drepturile rezervate.