Cum am scapat de parul de prisos

Este extrem de neplacut pentru o femeie matura ori pentru o tinara sa fie paroasa. Este cu atit mai neplacut atunci cind pilozitatea iti... decoreaza barbia, buza superioara, gitul. Lumea este rea si tentata sa rida, barbatii mai neispraviti se oripileaza si fug de femeile cu astfel de probleme. Putini sint cei care inteleg ce se petrece de fapt, putini accepta ca e vorba de o afectiune cu varii cauze. Poate fi vorba de o cauza hormonala indusa de un tratament neadecvat, de pilda. Asa mi s-a intimplat si mie si ani de zile m-am chinuit sa scap de parul de prisos de pe fata mai ales.

Cu ani in urma, in Romania nici nu prea avea cine sa te scape de acest cosmar. Si sa fi incercat un alt tratament hormonal ar fi fost periculos, gindeam eu, care stiam eu ce stiam... In cele din urma am gasit un medic, un dermatolog care isi mesterise un aparat cu care iti scotea firele. Numai ca era vorba de o chestie destul de primitiva, care te scapa de parul de prisos, dar iti lasa in loc niste cratere cit cele de pe Luna... Cind ieseai de la el, aratai ca ciuruita de alice si chestia asta tinea citeva zile. Mie mi-au trebuit ani sa scap de urmele de pe barbie.

Dupa acest doctor, am dat de o doctorita foarte priceputa, care avea si un aparat mai modern si care, biata de ea, lucra cu lupa pe ochi. Femeia era asaltata de numeroase femei care sufereau de hiperpilozitate si care faceau coada la cabinetul ei. In perioada aceea am reusit sa mai scap de o parte din parul de prisos, numai ca acest gen de tratament (prin electrocoagulare) trebuie urmat multa vreme, caci firele se subtiaza in timp si pina la urma dispar. Dar pentru a scapa definitiv e bine sa te duci uneori si mai mult de un an de zile, cam saptaminal sau de 2-3 ori pe saptamina, la tratament, in functie de ce iti cere medicul.

Dupa 1989, am reluat acest tratament la salonul Crystal Cosmetics din Drumul Taberei. M-am dus cu consecventa vreme de citeva luni, dupa care, din cauza treburilor, am lasat-o mai moale pina nu m-am mai dus deloc. Credeam ca am apucat pe Dumnezeu de picior, caci barbia imi era curata relativ multa vreme. Apoi, din nesimtire, am inceput sa smulg firele mult subtiate care reapareau, asa ca am reusit sa le indesesc iar! Sigur ca nu aveau ele anvergura de dinainte, dar daca as fi continuat sa le... prasesc as fi ajus cu siguranta de unde plecasem!

Mi-am facut autocritica si, in aprilie 2000, m-am intors la Roxana Izbasa, specialista in epilat definitiv de la salonul Crystal Cosmetics din Drumul Taberei (Strada Brasov).

Roxana are o mina ca un fulg, este deosebit de meticuloasa, lucreaza si cu anestezic la nevoie si mai este si o persoana foarte agreabila, de care te apropii usor. M-a reprimit imediat si am reluat, ca sa zic asa, ostilitatile cu parul de prisos. De asta data am fost deosebit de consecventa si chiar cind Roxana era in concediu ma duceam la o colega de-a ei pentru a nu pierde timpul. Astazi pot spune ca ma sclifosesc, caci o rog sa-mi scota si puful sau firele in plus de la sprincene. In ceea ce priveste barbia, as zice ca e luna!

Acesta este si motivul pentru care doresc sa-mi impartasesc experienta femeilor care sufera din acelasi motiv, care m-a urmarit si pe mine ani de zile. As mai vrea sa le spun acestora ca exista fel de fel de preparate care ne pot ajuta. De pilda, daca sinteti nevoite sa intrerupeti tratamentul pentru a pleca undeva, exista o solutie cu care va ungeti in locul afectat de pilozitate pentru ca parul sa isi incetineasca cresterea. Puteti apela la aceasta substanta in concediu, de pilda.

Nu prea am multe sa va mai spun, decit ca sint una din pacientele-clientele absolut recunoscatoare acestei firme, care m-a scapat de un cosmar. Si as mai adauga cum ca aparatul cu care lucreaza Roxana este absolut modern, astfel incit atunci cind iesi din salon nici nu se observa ca ai fost tratata. Roxana mai aplica desigur si niste geluri calmante.

Cum stiu prin ce stres trece orice femeie afectata de o astfel de afectiune, recomand celor in cauza sa se adreseze saloanelor Crystal Cosmetics, caci tratamentul se face la toate saloanele firmei. Dar le mai spun ceva. Sa nu creada vreo doamna ca va scapa imediat de aceasta afectiune. E nevoie de rabdare si de consecventa. Asa ca, daca vreti sa va dati la intors, ca sa fac o gluma, daca vreti sa scapati de un stres imens, apelati la epilatul definitiv. Roxana si colegele ei va asteapta.

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT 2005 - 2012  Toate drepturile rezervate.