Frumusete cu bani putini


Cum sa aratam bine cu ajutorul plantelor

Cum sa ne ingrijim PARUL

Daca aveti parul tern, casant, despicat sau gras si visati sa aveti un par somptuos, des, matasos, suplu, atunci se impune tratarea cu plante si putina rabdare.

FRUNZELE si RADACINILE DE BRUSTURE încetinesc caderea parului si elimina peliculele.

Se prepara punind o mina din fiecare la un litru de apa. Se fierbe vreo zece minute si se strecoara. Aceasta lotiune se foloseste zilnic la frictionarea pielii capului.

FRUNZELE, FLORILE si SEMINTELE DE CONDURUL-DOAMNEI sint foarte eficace pentru oprirea caderii parului.

Frunzele si florile se folosesc proaspete punind o mina din fiecare la macerat, timp de cinci sau sase ore, într-un litru de apa. Daca nu, fierbeti zece minute patru linguri de seminte într-un litru de apa apoi strecurati. Se foloseste zilnic la frectii.

FRUNZELE DE CRESON sint foarte bogate în esente sulfurate. Ele sint folosite mai ales proaspete.

Se scoate sucul si se foloseste la frictionarea pielii capului pentru a limita caderea parului, dar si pentru a lupta împotriva parului gras.

BAILE DE GHIMBIR dau rezultate bune în tratamentul împotriva parului gras.

Se pun patru linguri într-un litru de apa si se lasa sa fiarba cinci minute. Lotiunea obtinuta se foloseste la frictionare zilnica sau în ultima apa de clatire.

CUISOARELE si FLORILE DE LAVANDA sint puternic antiseptice.

Este necesar sa se adauge cite putin la diferitele lotiuni.

FLORILE DE ROMANITA dau un reflex blond parului de culoare deschisa.

Folosite în ultima apa de clatire, ele se prepara punind o mina de flori la un litru si jumatate de apa. Se fierbe la foc mic un sfert de ora, dupa care se filtreaza.

FRUNZELE DE URZICA se folosesc proaspete sau uscate.

Din frunzele proaspete se extrage sucul care se foloseste la frictionarea pielii capului. Frunzele uscate se fierb (o mina de frunze, timp de zece minute, într-un litru de apa).

Se foloseste la frictionare sau în ultima apa de clatire.

FLORILE si FRUNZELE DE PANSEA SALBATICA, adevarat depurativ al pielii capului, sint recomandate la frictionare sau în ultima apa de clatire împotriva peliculelor si diverselor dermatoze.

Se pune o mina la un litru de apa si se lasa sa fiarba timp de zece minute.

FRUNZELE DE ROZMARIN si DE SALVIE sint tonifiante bine cunoscute ale parului si pielii capului si sint folosite la frictionare sau în ultima apa de clatire.

FRUNZELE DE LAMIIOARA, tonifiant excelent. Cea mai buna dintre toate clatirile, pe care toti ar trebui sa o facem foarte des, deoarece rolul antiseptic al lamiioarei este foarte important.

Se prepara punind o mina de frunze la un litru de apa; se lasa la fiert la foc mic, între zece minute si un sfert de ora. Se strecoara si se foloseste în ultima apa de clatire.

Lotiune împotriva caderii parului

Seminte de condurul-doamnei: 20 g

Radacini de brusture: 20 g

Frunze de rozmarin: 10 g

Frunze de urzica: 10 g

Cuisoare: 2 g

Alcool de 90 de grade: 150 g.

Se pun plantele în alcool si se lasa la macerat timp de patru sau cinci zile. Apoi se face un decoct concentrat din frunze de lamiioara (100 g la un litru de apa; se fierb zece minute) si se toarna peste plantele puse la macerat. Se lasa asa timp de zece ore. Se strecoara. Lotiunea se foloseste la frictionarea zilnica a pielii capului.

Baie de plante pentru toate felurile de par

Pentru a întari, a da tonus si vigoare parului obosit si deficient.

Frunze de lamiioara (praf): 100 g

Frunze de brusture (praf): 100 g

Radacini de brusture (praf): 100 g

Frunze de urzica (praf): 100 g

Frunze de rozmarin (praf) 100 g.

În functie de lungimea parului, patru linguri din amestec în putina apa clocotita (exact canitatea necesara ca sa iasa o pasta nici prea lichida si nici prea groasa). Se lasa sa se umfle citeva minute. Se aplica pe par curat si ud (deci dupa spalare), insistind asupra pielii capului, se lasa sa actioneze între o jumatate de ora si trei sferturi de ora. Se clateste cu apa abundenta.

În cazul unei caderi puternice a parului sau a unui par foarte obosit, se face o aplicare o data pe saptamina timp de patru sau cinci saptamini, apoi o data pe luna sau din cind în cind. Pentru parul uscat sau decolorat se adauga preparatului o lingurita de boabe de griu încoltit.

Baie de plante împotriva parului gras

Frunze de salvie (praf): 100 g

Bace de ienupar (praf): 100 g

Frunze de lamiioara (praf): 100 g

Cuisoare (praf): 40 g.

Se amesteca prafurile între ele.

Aplicarea si prepararea este identica cu formula precedenta. Se mai pot adauga acestui preparat cinci picaturi de esenta de salvie sau de cedru.

Otet de clatire

Asociat cu plantele tonice, otetul de clatire elimina calcarul din apa si da stralucire parului tern.

Flori de lavanda: 50 g

Radacini de brusture: 20 g

Frunze de urzici: 20 g

Frunze de lamiioara: 20 g

Esenta de lamiie: 10 picaturi

Esenta de lamiioara: 10 picaturi

Esenta de cedru: 10 picaturi

Otet de mere: 1 litru.

Se pun plantele si esentele în otet si se lasa la macerat timp de opt zile, agitind din cind în cind. Se strecoara. Se pune o lingura din solutia obtinuta într-un litru de apa si se foloseste în ultima apa de clatire.

Sticla trebuie agitata înainte de fiecare folosire.

 

 

[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 20012  Toate drepturile rezervate.