Ziua de fructe
Mincati pe zi 1-1,5
kg fructe, impartite in portii mici. Nu conteaza daca alegeti un singur soi sau
varietati diferite (eliminati bananele).
Ziua de orez
Mincati trei portii
de orez fiert pe zi (150 g orez, fara sare). Orezul se poate prepara cu
verdeturi. Intre mese, puteti minca salate de legume crude: telina, ardei, rosii
etc. (preparatele fara ulei; ci cu iaurt si lamiie).
Ziua de lapte
Beti toata ziua
numai lapte. Maximum 3 litri.
Lapte acru, chefir.
Cine nu suporta laptele dulce, sa bea lapte acru sau chefir.
Ziua de sucuri
Beti toata ziua
sucuri de fructe
(stoarse in casa) sau legume cit puteti. Cel mai bun gust il au fructele coapte:
piersicile, nectarinele, caisele.
Ziua de legume
Mincati urmatoarele
legume, fie crude, fie fierte: sfecla rosie, conopida, fasole verde, broccoli,
gulii, morcovi, ardei, praz, rosii. Salatele pregatiti-le cu suc de lamiie si
iaurt; legumele fierte se separa fie prin bain-marie, in sita speciala, cu
gauri, fie fierte, intr-o cratita cu putina apa. Se maninca asortate cu iaurt si
foarte multe verdeturi.
Important:
Cine poate sa tina
o saptamina intreaga de diete, alternindu-le alegerea, se va desparti usor de
4-5 kg. Cu o conditie: sa nu trisati (un biscuit, un oulet, o bomboana).