SPORT SI INTRETINERE

 Înainte și după practicarea sportului, corpul are nevoie de o întreținere suplimentară corespunzător tipului de sport. Pentru a evita mirosul neplă­cut, folosește un deodorant. Dacă vrei să faci jogging sau ciclism pe vânt și ploaie, protejează-ți fața cu o cremă grasă. Nu uita vara ochelarii de soare! Importantă este și îmbră­cămintea corectă, în primul rând ar trebui să fie comodă, să nu strângă sau să frece. Absolut recomandabile sunt materialele naturale, cum ar fi bumbacul. Evident, ar trebui să investești în pantofi de gimnastică absolut potriviți pentru tipul sportul practicat. Și apoi nu uita că o spălare cu un gel delicat de duș este o nece­sitate. Ideal este și un masaj al pielii. După uscare se aplică o loțiune de corp sau un ulei.

 Abdomenul

Pielea care acoperă abdomenul are efectul unui corset. Dacă este slăbită, aceasta își pierde funcțiunea sa natu­rală protectoare și se umflă. Evident, depinde și de constituția pielii, însă nici chiar tineretul nu este protejat împotriva celulitei.

Aceasta înseamnă că e mai bine să se prevină apariția celulitei cu ajutorul unei creme de corp care activează cir­culația. Crema se aplică imediat după sport, făcând și un masaj. Sunt bune periile speciale pentru masaj, cu păr moale. Se masează cu acestea pielea uscată de pe burtă, timp de unu până la două minute, cu mișcări ușoare, circulare, până când capătă o culoare rozie. în acest moment se poate aplica crema și apoi abdomenul se masează ușor, tot cu mișcări circulare apăsând cu pernițele de la rădăcina degetelor mari.

 Important:

Mișcarea se începe lent, într-o îm­brăcăminte adecvată sportului ales. Nu începe imediat după mâncare. Prima dată se face o încălzire, în timpul exercițiilor se va respira corect. La finalul fiecărui exercițiu întotdeauna se va face o relaxare a corpului. Un duș alternativ cald-rece este un final binefăcător pentru fiecare activitate sportivă.

 Machiajul

Nu se recomandă. Dacă nu vrei să renunți la machiaj folosește doar un rimei rezistent la apă. Renunță obli­gatoriu la pudră: face cocoloașe cu transpirația, pielea nu poate respira și astfel se formează impurități.

 

 

[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2012 Toate drepturile rezervate.