Lucruri la care trebuie sa va ginditi īnainte de a va face o operatie estetica

Chirurgia plastica implica adesea proceduri medicale riguroase si īndelungate, iar faptul ca e facuta din ratiuni estetice nu face operatia mai putin serioasa. Cu toate ca anestezia generala implica anumite riscuri pentru o parte mica a oamenilor, care pot suferi reactii alergice sau pot chiar muri, īn zilele noastre, complicatiile sint foarte rare.

Dar, de fiecare data cind chirurgul lucreaza cu bisturiul, apare riscul unor complicatii. Procedurile sint adesea invazive, putind provoca durere, rani, umflaturi si chiar cicatrice permanente. Recuperarea poate dura destul de mult, iar viteza si gradul de vindecare a ranilor nu pot fi prezise cu exactitate.

Pentru orice tip de operatie, chirurgii va vor da instructiuni despre cum sa va pregatiti. Va vor sugera anumite diete si anumite programe de exercitii si va vor avertiza īn legatura cu fumatul. Fumatul este factorul cel mai probabil care ar putea īntirzia vindecarea ranilor. El poate provoca mai multe umflaturi si cicatrice si, de asemenea, probleme cu anestezia. De aceea, ar trebui sa renuntati la fumat cu doua-trei saptamini īnainte de operatie si sa nu mai fumati nici dupa operatie atit cit puteti, de preferat pentru totdeauna.

Aspirina si produsele care contin aspirina, care subtiaza singele, trebuie evitate cu doua saptamini īnainte de operatie, pentru a micsora cantitatea singerarilor. De asemenea, daca pentru moment suferiti de vreo infeccie a pielii, operatia trebuie aminata pentru a evita raspindirea infectiei īn tot corpul.

Ulterior, trebuie sa mentineti ridicata acea parte a corpului care a fost operata (folosind o perna pentru partea de sus a picioarelor si un scaun pentru picioare), pentru a evita drenajul fluidelor si singerarea. Daca e vorba de fata si sini, trebuie sa dormiti īn capul oaselor, iar daca e vorba de coapse sau stomac, trebuie sa folositi un obiect strins pe corp, care are acelasi efect de oprire a singerarii.

Īn cele mai multe cazuri, este bine sa aplicati gheata sau comprese cu ulei de masline sau hamamelis si, astfel, reduceti singerarea si umflaturile. Cicatricele sint agravate de caldura, miscari exagerate sau īntinderi, de lumina soarelui, asa ca, cu cit veti evita mai mult acesti factori, cu atit cicatricele se vor estompa mai usor. Aplicind īn mod delicat unt de cacao, alte substante hidratante sau hamamelis, veci reduce roseata sau decolorarea cicatricelor.

Lucrul cel mai important care trebuie retinut este ca chirurgii plasticieni nu sint magicieni. Ce-i drept, au specializari medicale īnalte, pricepere si cunoastere īn domeniu, dar nu sint detinatori ai unor baghete magice. Ei pot schimba felul īn care aratati, si astfel pot schimba felul īn care va priviti pe dumneavoastra īnseva, dar e putin probabil sa schimbe felul īn care va privesc ceilalti sau oricare alt aspect al vietii dumneavoastra.

 

[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2012  Toate drepturile rezervate.