MODELAREA CORPULUI

Mișcările de durată, cum este înotul, atletismul, ciclismul sunt de neînlocuit pentru modelarea corpului în general și pentru reducerea greutății. Exer­cițiile speciale pentru anumite zone ale corpului sunt de altă natură: poți antrena zone speciale de mușchi sau să crești în mod voit unele porțiuni. Aparate speciale în acest scop gă­sești în studiourile de fitness. însă și acasă, între proprii tăi pereți poți face exerciții cu un scop precis.

 Programul în trei etape:

Stând culcat pe sol cu picioarele întinse, mâinile sprijinite la stânga și la dreapta pe lângă șolduri. Se ridică șoldurile de pe sol (în pod). Se ridică foarte lent, după care se coboară din nou lent. Această mișcare se repetă ori de câte ori se poate.

Culcată pe spate și cu corpul spri­jinit pe ambele coate și lăsându-l apoi într-o poziție ușor înclinată. Picioarele întinse se ridică de pe sol și imediat se îndoaie genunchii. Apoi se întind din nou deasupra solului. Acest exercițiu al membrelor se repetă de mai multe ori.

Culcat sau șezând puteți face efi­ciente exerciții pentru abdomen astfel: încordați abdomenul, apoi imediat relaxați-l din nou și rapid spre exterior, după care trageți-l din nou.

 Abdomen plat și talie suplă

Dansezi cu plăcere? Perfect, acesta este o mișcare optimă pentru talie. Multe dansurile latino-americane, cum ar fi dansul de cadână, întăresc talia, șoldurile și mușchii abdome­nului. Instituțiile private și șco­lile populare de artă organizează astfel de cursuri. Bune sunt și rotirile, hula-hup, mișcările circulare cu elan în șolduri.

 Șolduri trăznet și picioare frumoase

 Șoldurile și coapsele se numără prin­tre zonele cu cele mai mari probleme, întrucât aici își depune corpul rezerve­le de fier. Aceste rezerve de grăsime se mobilizează abia atunci când, de nicăieri altundeva, corpul nu se mai poate hrăni. Deci, ce este de făcut? Pentru a mobiliza schimbul de sub­stanțe în

așa fel încât corpul să ape­leze rapid la acest depozit, o metodă garantată o reprezintă o hrană săra­că în calorii, combinată cu o mișcare pentru mușchi.

 Exerciții pentru un șold încordat:

Stând întins pe burtă, se încoardă șoldurile. Brațele stau ușor îndoite lângă partea de sus a corpului. Se ridică partea de sus a corpului și brațele, simultan cu îndoirea genun­chilor. Apoi picioarele se întind din nou.

Stând întins pe spate, se ridică pi­cioarele la un unghi de 90°. Se ridică bazinul și se menține zece secunde. Se lasă jos și apoi se relaxează. Acest exercițiu se repetă de șapte ori.

Stând în șezut, ținem picioarele întinse, spatele drept și brațele încru­cișate la ceafă. Acum ridicăm șol­durile alternativ, spre stânga și spre dreapta.

 Să rămâi mereu în mișcare

Săriturile și alergarea dezvoltă musculatura picioarelor și șoldurilor. Zece minute zilnic aduc, în acest sens, mai mult decât 60 de minute de transpirație o dată pe săptămână. Daca este vreme buna, mergi pe role, aleargă sau mergi cu bicicleta, însă nici un pretext neîntemeiat în caz de vreme proastă: săriturile cu coarda, dansul sau chiar urcatul scărilor sunt eficiente.

 Gimnastica pentru picioare:

Întins pe spate, se ridică picioarele în aer și se imită pedalarea pe bicicletă.

Culcat pe spate, picioarele se țin întinse, fiecare picior se răsucește pe partea sa exterioară, apoi pe cea internă. Se repetă de zece ori.

Stând pe genunchi, brațele atârnă liber pe lângă corp. Greutatea părții de sus a corpului se trece lent în spate, apoi, tot lent în poziția inițială. Se repetă mișcarea aceasta de mai multe ori!

  Piept frumos

Pentru un piept frumos se cere mai întâi o formă bună. în cazul unei ținute drepte, țesutul pieptului se dis­tribuie în mod optim pe coșul pieptu­lui - iar țesutul pielii este menajat, în este neglijată, dimpotrivă, pieptul se lasă, iar fibrele țesutului de legă­tură sunt extrem de solicitate, în plus, Yoga și baletul te pot învăța adevărata „poziție minunată". Ca măsură zilnică suplimentară, este bun un ușor masaj prin periere în timpul unui duș alternativ.

Pentru gimnastica pieptului nu purta niciodată îmbrăcăminte strâmtă și dezbracă sutienul.

 Cele trei exerciții pentru piept:

Stând drept în picioare, cu brațele de asemenea drepte, dar cu mâinile încrucișate la spate, se coboară capul din ceafă și se încearcă să se ridice brațele cât mai sus posibil. Acest exercițiu se repetă zilnic de 10 până la 15 ori.

Brațele se țin încrucișate în fața pieptului, iar coatele în lateral. Se apasă suprafețele palmelor una peste alta mai multe secunde, apoi se relax­ează. Se recomandă trei seturi de ast­fel de exerciții, a câte zece repetiții.

Stând pe burtă, cu picioarele îndoite în sus, brațele se duc la spate și se cuprind cu fesele picioarelor, încercați să vă ridicați în spate și față. Nu lăsați libere picioarele. Exercițiul se repetă de cinci ori.

 Sugestie:

Exercițiul cu haltere este optim pentru musculatura pieptului: se ridică haltera și se întinde brațul orizontal într-o parte. Se apropie greutatea de piept cu brațele întinse. La început se repetă de cinci ori, iar apoi, lent, se fac până la trei seturi de astfel de exerciții a câte zece repetiții, în loc de haltere se pot folosi și sticle cu apă minerală.

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2013 Toate drepturile rezervate.