Primul congres Intercoiffure ROMANIA
 

Dupa cum v-am spus si in numarul trecut al revistei, Intercoiffure ROMANIA a sarbatorit la Crowne Plaza 5 ani de la infiintare. In acelasi timp, a avut loc primul congres Intercoiffure ROMANIA si lansarea celei de a treia editii a revistei Intercoiffure Romania. Avem de-a face, de fapt, la nivel mondial, cu prima organizatie a coaforilor de inalta clasa. Aceasta organizatie a debutat in anul 1925, la initiativa citorva maestri coafori din Franta, Anglia, Germania si Elvetia. De atunci si pina astazi, organizatia a dobindit tot mai multi membri, numarind astazi peste 2.500 de saloane in mai bine de 40 de tari de pe toate continentele.

Anul 1982 este anul incepind din care cartierul general al acestei organizatii se afla la Paris, la Casa Natiunilor. Ca in fiecare an, si acum membrii organizatiei se vor intilni acolo in luna septembrie.

In Romania, Intercoiffure s-a nascut in  anul 1998 prin infintarea FUNDATIEI INTERCOIIFURE ROMANIA. Presedintele fondator al acestei organizatii este doamna Cristina Ciuca, proprietar al saloanelor Crystal Cosmetics. Prin aceasta initiativa, Romania a devenit prima tara din Europa de Est care s-a afiliat la organizatia mondiala. Astfel, cei mai talentati coafori din Romania au devenit colegi si prieteni cu marii maestri precum Alexandre de Paris, Vidal Sasson, Patrick Cameron, alaturi de care creeaza noi stiluri si linii de culoare pentru vedete de talie internationala si VIP-uri precum Sharon Stone, Cindy Crawford, Caroline de Monaco.

Saloanele Intercoiffure functioneaza in Bucuresti si in tara, la Iasi, Timisoara, Galati, Tulcea, Tirgoviste, Sibiu, Braila, Birlad. Acestea produc tineri extrem de talentati pentru care s-a si infiintat un concurs de juniori, pe care l-am putut urmari la acest congres. De altfel, vom prezenta in fiecare numar al revistei (caci apropo de Leacuri si Terapii, o coafura potrivita te poate scoate din stres; cine nu stie ca o femeie suparata se duce la coafor ca sa-si revina?!?), deci vom prezenta in fiecare numar al revistei citeva date despre activitatea acestei organizatii, desigur si numele cistigatorilor concursului de care vorbeam. Deocamdata am sa reamintesc de Carmen Fedeles, cu excelentul ei show TWINS, in care pisicutele gemene, precum si moderatoarea lor, ca sa zic asa, isi tot forfecau perucile intr-o  extrem de reusita impletire de dans modern, arta dramatica si pricepere in coafura.

Lumea pitoreasca a tiganilor, cu dansurile lor nebune, cu muzica lor inimitabila, cu costumatia lor extazianta, cu pasiunea lor atit de autentica, a fost adusa, ca la un film rusesc, pe scena congresului de spectacolul a carui scenografie si regie au fost semnate de Beatrice Rancea, acompaniata in aceeasi maiastra masura de costumele Lizei Panait. Este suficient sa priviti fotografiile pentru a simti si dumneavoastra ceva din atmosfera manifestarilor, o adevarata sarbatoare  pariziana a stilului si a stilistilor.

Ce mai pot spune? Ca acest congres a fost un inceput, absolut remarcabil prin initiativa. Ca, prin acest congres, Romania incepe sa aiba aerul acelui mic Paris de odinioara, ba chiar al marelui Paris, unde reprezentantii nostri au uimit publicul si specialistii chiar la editia 2002. Ca, sint convinsa, va veni neaparat timpul cind participantii, mai ales cei foarte tineri, vor pricepe ca apartin unei elite artistice si se vor comporta ca atare. Bunul gust, comportamentul rafinat, vestimentatia eleganta vor face la congresul viitor, nu am indoieli, din Crowne Plaza un spatiu cu nimic mai prejos de atmosfera pariziana sa spunem iar. Nu ramine decit ca tinerii stilisti sa isi asculte cu adevarat mentorii si sa caute sa se rafineze pe toate planurile: stilistic, comportamental, vestimentar. Spun asta deoarece pe drumul catre sublim ei au facut deja primul pas: au talent!

 

[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT 2005 - 2012  Toate drepturile rezervate.