Fumatului activ si dependentei de nicotina tratament cu produse Calivita

Fumatul - Fumul de tigara scade capacitatea intelectuala a copiilor. Copiii si adolescentii care sunt expusi la fumul de tigara au rezultate mai slabe la

testele de citire si pot avea o capacitate scazuta de a rationa, sustin cercetatorii americani. "Am realizat un studiu in cadrul caruia am rugat 4.399 de copii cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani de a face niste teste de citire, matematica si de logica. In plus, le-am facut analize ale sangelui pentru a stabili cat de expusi sunt la fumul de tigara. Consumul de tutun, in general, care se manifesta prin diferite forme de mestecare, insertie rectala, prizare nazala si orala sau sugere, si fumatul, in special, produc o serie intreaga de efecte patogene care nu numai ca afecteaza in mod direct sanatatea umana, dar si amplifica calitatile nocive ale altor agenti fizici, chimici si biologici prin insidioase reactii sinergice. Fumatul in sine este un obicei larg raspandit in intreaga lume, fiind practicat in egala masura de barbati si femei, copii si adulti si afectand viata si sanatatea a milioane de oameni. El are la baza multiple cauze, dar cea mai importanta se refera la dependenta de efectul drogant al nicotinei existenta in toate formele de prezentare comerciala a produselor obtinute din frunze de tutun. In plus, impactul sau major asupra comportamentului individual a fost determinat si de industrializarea si comercializarea tutunului sub forma de tigari care sunt relativ ieftine, usoare si deci eficiente din punct de vedere economic, putand fi tinute in gura fara a folosi mainile care, intre timp, pot presta alte activitati. De altfel, tutunul este daunator organismului uman nu numai prin faptul ca, in timpul arderii sale in procesul fumatului, nicotina din compozitia sa patrunde in caile respiratorii, ci si prin faptul ca in timpul cultivarii sale se folosesc o serie intreaga de pesticide care apoi sunt inhalate odata cu nicotina, sau prin faptul ca in timpul recoltarii sau procesarii sale, pielea umana absoarbe o mare parte din nicotina continuta in frunzele de tutun cu care vine in contact.

Din aceste motive insumate, fumatul, si nu numai, este recunoscut drept un important factor de risc al sanatatii umane; in numeroase tari adoptandu–se severe masuri legislative de prevenire si control a consumului de tutun prin implementarea unor politici de taxare, programe educationale de promovare a unei atitudini publice sanogene si, nu in ultimul rand, prin adoptarea unor masuri ferme de interzicere a fumatului in diferite locuri publice.

Tutunul atat de larg utilizat de milioane de consumatori din intreaga lume este reprezentat, de fapt, de frunzele speciilor N. tabacum si N.rustica care apartin genului Nicotiana din familia plantelor Solanacee, care contine peste 100 de specii si subspecii.

Obiceiul de a fuma in mod regulat produce o intoxicatie acuta cu nicotina datorata excesului de fum ajuns in organism. Tigara exercita o actiune nociva

asupra organismului prin: CO, cresoli, pirioline, nicotine. Atat in cazul fumatorilor activi cat si in cel al pasivilor (persoane afectate de mediul fumului de tigara), intoxicatia afecteaza in primul rand celulele nervoase din creier apoi laringele, respiratia, digestia.

Va oferim mai jos o schema detaliata de tratament natural pentru COMBATEREA EFECTELOR NEGATIVE ALE FUMATULUI si DEPENDENTEI DE FUMAT,

- C 1000  (1-1-0 dupa masa, creste imunitatea vaselor de sange si mentine tonusul peretilor vasculari in limite normale, combatand rupturile vasculare si formarea cheagurilor de sange)

- Smokerade  (1-0-1 dupa masa, influenteaza benefic eliminarea toxinelor nicotinice, atat din caile respiratorii cat si din vasele de sange).

- Omega 3  (0-1-1 in t. mesei, fluidizeaza sangele mentinand la fumatori o circulatie in parametri optimi si totodata reduce risul de accidente vasculare).

- Rhodiolin  (1-1-1 inainte de masa, prin efectul antistres si de crestere sa serotoninei (benefica starii de buna dispozitie) reduce necesitatea acuta de alimentare compulsiva cu nicotina din momentele stresoare. Este introdus pentru deconditionarea la nivelul sistemului nervos a dependentei de tutun ca alternativa la stres).

Observatie: Se face o cura completa de 3 luni.

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013  Toate drepturile rezervate.