Gastroenteritele tratamente cu utilizarea produselor naturiste Calivita

Sunt modificari de tip intestinal ce apar in urma consumului alimentelor si apei contaminate cu microorganisme si / sau toxine ale acestora. Simptomul

dominant este diareea care prezinta diferite particularitati, de la diareea apoasa la cea cu sange, functie de gradul de agresiune al enterotoxinei declansatoare. Enterobacteriile care determina frecvent manifestari de tip intestinal sunt Shigella, Salmonella, E.Coli, care penetreaza mucoasa intestinului subtire sau colonului, rezultand ulceratii microscopice ce determinea aparitia diareei cu sange. Raportarile nationale si internationale continua sa semnaleze Salmonella ca cel mai important agent etiologic al tulburarilor digestive

Ce sunt gastroenteritele?

Sunt modificari de tip intestinal ce apar in urma consumului alimentelor si apei contaminate cu microorganisme si / sau toxine ale acestora. Simptomul dominant este diareea care prezinta diferite particularitati, de la diareea apoasa la cea cu sange, functie de gradul de agresiune al enterotoxinei declansatoare.

Enterobacteriile care determina frecvent manifestari de tip intestinal sunt Shigella, Salmonella, E.Coli, care penetreaza mucoasa intestinului subtire sau colonului, rezultand ulceratii microscopice ce determinea aparitia diareei cu sange. Raportarile nationale si internationale continua sa semnaleze Salmonella ca cel mai important agent etiologic al tulburarilor digestive.

Produsele elaborate in laboratoare proprii (produse de patiserie, cremele pentru prajituri) de catre persoanele care prezinta leziuni ale pielii (rani, taieturi infectate, furunculoza, impetigo) pot declansa diaree produsa de o enterotoxina stafilococica secretata de microbii de pe mainile bucatarilor sau cofetarilor.

Simptomele dureaza mai putin de 12 ore si vindecarea este completa. Diagnosticul pozitiv si izolarea bacteriilor care determinea aparitia fenomenelor gastrointestinale se pune in urma analizei de laborator - coprocultura - care stabileste si tratamentul corespunzator.

Semnale de alarma

O particularitate in aceasta perioada o constituie insa diareea persoanelor care calatoresc, asa numita diaree a turistilor. Este cauzata de bacterii, virusuri, paraziti aflati in apa locala contaminata. Cea mai frecventa enterotoxina raspunzatoare de aparitia acestui tip de diaree apartine bacteriei E.Coli. Ea este prezenta in apa locala nepurificata provenita din diverse zone. Infectia este comuna in special la persoanele care calatoresc in zonele din Mexic, America Latina, Asia, Africa, Estul Mijlociu. Turistii trebuie sa evite consumul de apa din aceste zone. Ei se pot infecta chiar si prin intermediul periajului dentar, prin consumul alimentelor preparate cu apa locala, prin gheata obtinuta din apa contaminata.

Semnele de alarma care suspicioneaza o astfel de infectie sunt greata, varsaturile, durerile abdominale, diareea, aparute la 12 - 72 de ore de la ingestia apei sau alimentelor contaminate. Severitatea este variabila. Unele persoane dezvolta febra, dureri musculare iar complicatia cea mai de temut este deshidratarea aparuta in special in zonele tropicale.

Atentie la peste ! Peste 400 de specii de peste in special cel provenit din zonele tropicale (Florida, Pacific, India) produc fenomene toxice. Siptomele apar la 2 - 8 ore de la ingestia pestelui si se manifesta prin crampe abdominale, greata, varsaturi, urticarie, amorteli ale extremitatilor, mialgii. Durata 6 - 17 ore. Pestii de talie mare si batrani sunt cei mai toxici.

In gastroduodenita acuta trebuie sa consumi acele alimente care realizeaza o protectie pe mucoasa stomacului si duodenului, de preferinta alimente alcaline, mucilagii.

Sunt interzise alimentele care cresc aciditatea gastrica, accentuand lezarea mucoasei. Sunt interzise alimentele foarte fierbinti sau foarte reci, condimentele, bauturile carbogazoase, prajelile, rantasurile, carnea se accepta sub forma de supa, in amestec cu supa de legume, dulciurile concentrate, polenul, cafeaua, ciocolata, pudra de cacao. Se prefera alimentele preparate prin fierbere, lucru valabil si pentru fructe si legume supe, compoturi, fructe la cuptor (preparate prin coacere).

Nu se recomanda salatele, cu atat mai mult cele cu otet, iar dintre fructe nu se recomanda citricele. Dintre lactate se prefera laptele dulce, branza de vaci, smantana degresata, branza telemea nu foarte sarata. Se testeaza toleranta gastrica pentru fiecare aliment, existand particularitati ale persoanei nu tolereaza varza, spre exemplu, si atunci o elimina din alimentatie. In afara tratamentului alopat, iti recomand sa consumi dimineata, pe nemancate, apa pe care ai pus-o de seara intr-un pahar plin pe sfert cu seminte de in, amestecand usor in pahar inainte de a o consuma (se bea doar apa, fara seminte). Nu uita ca regimul alimentar este parte a tratamentului, la fel de important ca si tratamentul medicamentos.

Administrarea de antibiotice este rezervata doar persoanelor cu simptome grave (febra persistenta, diaree severa cu sange - mai mult de trei scaune in minimum opt ore). Prescrierea lor se va face numai in urma consultului medical de specialitate.

Produse naturale recomandate in gastroenterita:

Green Care
 Digestives Enzymes
Acidophilus

 

 
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT 2005 - 2013  Toate drepturile rezervate.