Ginkgo Biloba – plante medicinale

Ginkgo Biloba este obţinut din frunzele arborelui de Ginkgo Biloba. Acest arbore este unul dintre cei mai bătrâni supravieţuitori din lume. Arborele de Ginkgo Biloba a supravieţuit  atât de mult datorită rezistenţei sale crescute la infecţii precum şi la acţiunea paraziţilor şi a poluării. De fapt acest arbore este atât de rezistent încât este singurul care a supravieţuit atacului atomic de la Hiroshima, Japonia.

Chinezii au folosit Ginkgo Biloba de secole şi momentan este planta cea mai studiată în Europa. Mulţi cercetători au demonstrat că frunzele de Ginkgo Biloba au capacitatea de a îmbunătăţi memoria şi previn bolile de sânge. Ginkgo Biloba este de asemenea un antioxidant care va ajuta la eliminarea radicalilor liberi despre care se ştie că au rol în îmbătrânire dar şi în alte boli grave.

Beneficii ale Ginkgo Biloba
Ginkgo Biloba se pare că are ca efect stimularea circulaţiei făcând vasele şi celulele sangvine mai flexibile ajutând astfel sângele să circule mai uşor. Îmbunătăţirea circulaţiei poate fi motivul pentru care Ginkgo Biloba are efect pozitiv în afecţiunile vasculare. Acesta include circulaţia cerebrală prin care se asigură creierului aportul necesar de oxigen şi glucoză. O circulaţie cerebrală deficitară determină tulburări de memorie şi concentrare dar şi afectarea altor funcţii cognitive.  Studii efectuate în Europa au demonstrat că Ginkgo Biloba este eficient în dezvoltarea memoriei şi concentrării şi în îmbunătăţirea circulaţiei sangvine.


Ginkgo Biloba este de asemenea cunoscut ca şi antioxidant, eliminând radicalii liberi- molecule care afectează celulele şi pot contribui la apariţia afecţiunilor cardiovasculare, a îmbătrânirii, a unor forme de cancer, artrită sau alte afecţiuni. Ginkgo Biloba interferă cu PAF cu rol în apariţia astmului, rejecţiei de grefă şi a altor boli autoimune.

Preparatele de Ginkgo Biloba se administrează o dată sau de două ori pe zi, ca supliment alimentar. Problemele circulatorii si memoria - In medicina traditionala aceasta planta este folosita pentru a trata tulburarile circulatorii si pentru a spori memoria. Astfel, extractul de Gingko Biloba poate fi folosit in special pentru maladiile asociate cu scaderea fluxului de sange din creier, in special la persoanele in varsta.De asemenea, imbunatateste circulatia sanguina prin dilatarea vaselor de sange si prin reducerea “lipirii” trombocitelor ce sunt un factor de activare in unele boli ale pielii, cum ar fi psoriazis si reduce riscul formarii de cheaguri .
Antioxidanti puternici
Mai exact, combat radicalii liberi, compusi daunatori organismului (acestia modifica membrana celulelor, modifica ADN-ul, contribuie la imbratranirea organismului etc.). Antioxidantii prezenti in frunzele de Gingko biloba pot neutraliza radicalii liberi si pot reduce sau chiar ajuta la prevenirea unora dintre daunele produse de acestia, ajuta la controlul procesului de inflamare si a astmului bronsic.
In plus, Gingko biloba este cunoscuta si pentru un efect pozitiv asupra functionarii creierului, ce include vigilenta mentala, imbunatatirea memoriei, reducerea lipsei de energie si a oboselii mintale.
- creste eficienta metabolismului, regularizeaza neurotransmitatorii si stimuleaza nivelul de oxigen din creier;
Exista probe ca ginkgo incetineste avansarea starilor de dementa. La bolnavi cu un stadiu mediu sau sever al bolii Alzheimer, s-a constatat o stagnare a bolii in urma administrarii de 120 miligrame de ginkgo pe zi. Contine antioxidanti, care protejeaza arterele si celulele, si pare ca previne aparitia cheagurilor de sange. Ginkgo face ca vasele de sange sa se dilate, de aceea planta a fost studi­ata pentru tratarea claudicatiei intermitente, o stare caracteri­zata de durere si oboseala in picioare din cauza lipsei fluxului sangvin.
Unii psihiatrii recomanda ginkgo pacientilor femei si bar­bati care sufera de pierdere a apetitului si a potentei, aparute ca efecte secundare anumitor antidepresive ,aceasta planta medicinala s-a dovedit ca sustine tratarea impotentei si infertilitatii la barbati;
Ginkgo contribuie la optimizarea functiei cerebrale, are efecte pozitive in starile depresive si anxioase, precum si in combaterea migrenelor. Se poate utiliza cu succes in bolile renale si hepatice, bolile inflamatorii, impotenta, tulburari de auz, tulburari de vedere, ameteli, accelereaza cicatrizarea ranilor, este util in tratamentul tromboflebitelor, hemoroizilor .Gingko biloba poate fi utilizat pentru a ajuta la controlul colesterolului, ce este de obicei legat de intarirea arterelor si ajuta si la relaxarea vaselor contractate; Lezarea organelor, cauzata de radicalii liberi, este impiedicata prin consumul de Gingko biloba.
Efectele adverse
- poate provoca disconfort gastro-intestinal si dureri de cap;
- nu ar trebui utilizata concomitent cu pilulele antidepresive pentru ca pot aparea efecte negative de interactiune;
- folosirea extractului de Gingko biloba nu este recomandata in cazul tulburarilor de coagulare;
- femeile insarcinate nu trebuie sa foloseasca suplimente pe baza de Gingko biloba;
- pot aparea mancarimi, eruptii cutanate, ameteli, probleme de respiratie;
- alte efecte secundare: diaree, greata, varsaturi, dureri de cap si neliniste.
 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2011  Toate drepturile rezervate.