Gonoree

Infectia genitala la barbat:

-
acut - dupa o perioada de 3 - 5 zile de la infectare apare uretrita gonococica anterioara - se manifesta cu mancarimi intense, roseata puternica la nivelul

orificiului extern al uretrei, ulterior aparand si o scurgere uretrala galbena care lasa urme pe lenjeria intima. La mictiune (urinare) apar dureri si mancarimi - se poate vindeca singura sau paote sa evolueze spre uretrica totala
-
uretrita totala - pacientul este chinuit de urinari frecvente, cu dureri la terminare, uneori apare si sangerare.
-
cronic - poate evolua deschis sau inchis. Deschis - exista o scurgere uretrala continua, mancarime de intensitate scazuta, cu perioade de acutizare. Inchis - are perioade in care manifestarile lipsesc complet intrerupte de perioade in care se acutizeaza.

Infectia genitala la femeie:

-
acut - rar intalnita si, daca exista, se manigesta sub forma unei infectii extinse la nivel uretral, vulvar, si cervica (col uterin). Pacienta este deranjata de aparitia unei scurgeri galbui-verzuie abundente, insotita de usturime si dureri la mictiune.
-
cronic - cea mai frecventa forma de manifestare - scurgerea galben verzuie este in cantitate foarte mica, putand lipsi usturimea si durerea din timpul mictiunii. Se acutizeaza frecvent dupa menstruatie.
-
la fetite - se  manifesta forma acuta - cu dureri si mictiuni frecvente cu usturimi, aparitia scurgerii galben-verzui abundente.(uretro-vulvo-vaginita = inflamatia uretrei, vulvei si vaginului). Dupa o erioada variabila de 3 - 4 saptamani se trece in faza cronica .

Infectia extragenitala (alte organe si sisteme):
    - ochi - apare la nou-nascut cel mai frecvent daca mama este bolnava (acut sau cronic). La adult - apare de obicei la un singur ochi si se manifesta sub forma unei conjunctivite cel mai frecvent.
    - tub digestiv : la nivelul cavitatii bucale si faringian - se manifesta sub forma unei amigdalite acute cu sau fara secretii, sau poate fi asimptomatica; la nivel anal - cel mai frecvent este fara nici o manifestare (dupa contact ano-genital).

Infectia generalizata se produce cel mai frecvent la femei in conditiile unei scaderi a imunitatii (sarcina, perioada menstruala). Bolnava prezinta febra cu frisoane, dureri articulare continui care nu scad la repaus, leziuni cutanate rosii initial mergand pana la aparitia unor bule cu puroi sau chiar necroza (la nivelul degetelor). Boala progreseaza fara tratament adecvat spre inflamatia articulatiilor mari, atacarea inimii, a organelor pelvine si a invelisurilor creierului (rar).

Complicatii:
La barbati:
- Ingustarea preputului (fimoza si parafimoza), balanita
- Inflamatia prostatei, a intregului traiect genital
- In final - ingustari utererale si sterilitate
La femei:
- Inflamatia subcutanata vulvara
- Inflamatia mucoasei uterine, apoi a trompelor uterine si in final a intregului pelvis
- In final - ingustari utererale si sterilitate
Paraprotex
 Garlic Caps
Virago

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 -  2013   Toate drepturile rezervate.