Helioterapia

Helioterapia este terapia naturista care se bazeaza pe influenta binefacatoare a razelor solare. Ea se afla la indemana oricui. Este recomandata

copiilor, incepand de la varsta de un an si jumatate. In acest caz, expunerile la soare trebuie sa fie mai reduse decat la adulti.

Helioterapia este indicata pentru bolnavii de arteroscleroza, artroze, spondilita anchilozanta, pareze, paralizii, rahitism, anemii, osteoporoza, astm bronsic si bronsite cronice. Terapia este de un real folos si persoanelor care sufera de surmenaj, obezitate sau au unele boli de piele (eczeme, psoriazis).

Acest tratament naturist este indicat si omului sanatos, pentru fortificarea si revigorarea organismului.

Precautii si contraindicatii:

Soarele puternic este unul dintre factorii care grabesc imbatranirea pielii. In plus, persoanele care sufera de boli febrile, tuberculoza pulmonara, hipertensiune arteriala in stadii avansate, hipertiroidie, cancer, nu trebuie sa se expuna la soare fara sa consulte in prealabil medicul.

In timpul bailor de soare, corpul este expus la trei feluri de radiatii: calorice, luminoase si ultraviolete.

RADIATIILE CALORICE influenteaza pozitiv organismul, caruia ii asigura energia necesara dezvoltarii proceselor vitale.

RADIATIILE LUMINOASE contribuie la stimularea sistemului nervos central, lipsa luminii avand grave urmari asupra comportamentului si psihicului uman. Lumina solara conditioneaza bioritmul, lipsa ei influentand negativ dezvoltarea intelectului.

RAZELE ULTRAVIOLETE sunt cele mai benefice pentru sanatate. Ele contribuie la cresterea numarului de globule rosii si a hemoglobinei la persoanele anemice, la asimilarea calciului si a fosforului. Cu alte cuvinte, au un rol important in cresterea copiilor. Razele ultraviolete stimuleaza glanda tiroida, metabolismul, circulatia sangelui, respiratia, digestia si calesc organismul. Helioterapia se practica oriunde este soare, cele mai intense radiatii fiind la mare si la munte, datorita fenomenului de reflexie a luminii la suprafata nisipului si a stancilor.

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT 2005 - 2013  Toate drepturile rezervate.