Hematom tratament cu utilizarea produselor naturiste

Hematom se formeaza in urma unor contuzii, vasele de sange se pot rupe si sangele extravazat se aduna, formand un hematom, care se manifesta printr-o umflatura vanata, cu dureri locale. El se formeaza in special la bolnavii care au tulburari in coagularea sangelui. Este o colectie de sange (adunare la un loc, in afara vaselor) care apare prin ruperea unui vas mare de sange (de obicei din hipoderm) la interiorul corpului (fara sa poata curge la exterior = hemoragie externa, sau in locuri "goale" (organe cavitare ) din interior: stomac, plamani, vezica urinara.

Cum le clasificam si cum le recunoastem?

Hematoamele pot fi
1) Dupa adancime
a) superficial: deasupra fasciei care inveleste muschii / organele interne;
b) profund: sub fascii, in muschi sau printre organe...
c) visceral: in diversele organe interne: ficat, splina, rinichi...

2) Dupa delimitare
a) difuz: sangele nu sta intr-o zona, ci se infiltreaza de-a lungul vaselor, nervilor, printre muschi etc. ajungand si la distanta de locul rupturii vasului (Daca ajunge undeva si sub piele, apare o echimoza... tardiva!)

b) circumscris: sangele nu se poate raspandi si se aduna intr-un loc (ca o punga / o vezica) si apare o umflatura uniforma (cu forma regulata), elastica / mai moale in centru (fluctuenta) uneori insa cu senzatia ca ai strange in mana zapada (crepitanta - din cauza cheagurilor de sange).
Se poate ca hematomul sa fie prin ruperea / in apropierea unei artere => poate fi pulsatil (zvacneste).

Evolutie, complicatii
Din cauza ca sangele nu are unde curge liber, presiunea in hematom creste pana se egalizeaza cu cea din vas si hemoragia se opreste de la sine.
Exemplu tipic: Cucuiul (bosa sangvina)
Hematoamele mici se vindeca bine, se resorb. Cele mari nu se vindeca bine fara tratament de specialitate! Se pot infecta (abces) sau transforma (remaniere conjunctiva) intr-o "galusca" ce ramane definitiv si da necazuri!

Hematoamele mari pot sa comprime vase, nervi, alte organe din zona, cu consecintele de rigoare!
La hematom mare sau multe mai mici (cei politraumatizati!) s-au adunat in ele uneori litri de sange, deci pacientul trebuie tratat ca si cum ar fi pierdut mult sange, desi acel sange e in el (dar nu unde trebuie!)!

Tratament
- a se vedea daca nu sunt alte afectiuni (fracturi, hemoragii etc. )
- nu se "golesc" (punctioneaza)!!
- hematoamele mici: calmarea durerii, comprese reci, ungere cu creme speciale gen Lasonil....
- hematoamele mari (sau cele profunde, unde nu stim exact cum sunt): Tratam restul leziunilor + facem sa ajunga victima la spital !

Hematomul subunghial
Foarte dureros! Trebuie radiografie, caci e foarte posibil sa fie si fractura. Cele mici cu timpul dispar. Daca-s mai mari trebuie mers la chirurg, chiar daca nu dor, caci e risc de infectie (panaritiu)!


Produse naturale recomandate in hematom:

      Triple Potency Lecithin
      Vein Care

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 
[Prima pagina] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Remedii] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2013 Toate drepturile rezervate.